دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

خصوصی سازی در دام درآمدزایی دولت – اخبار بورس – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

absnews

در بخشی دیگر از گزارش مرکز تحقیقات اتاق ایران، عملکرد اجرایی دولت در خصوص تکالیف بند الف تبصره 2 قانون بودجه سال 1401 مورد ارزیابی قرار گرفت.

این مرکز در ادامه پیشنهاد می کند که به جای سیاست رد بدهی مستقیم به بدهکاران دولتی، واگذاری سهام شرکت های دولتی در قالب عرضه عمومی به خریداران واجد شرایط و سرمایه گذاران بورسی در نظر گرفته شود و در صورت لزوم منابع مورد نیاز نیز در نظر گرفته شود. در نتیجه این واگذاری پس از گردش خزانه عمومی، کشور باید به طور شفاف به بازپرداخت بدهی های عمومی واگذار شود.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که رویکرد دولت در واگذاری بنگاه‌های دولتی محدود به رد بدهی مستقیم بنگاه‌های دولتی و سهام آن‌ها بابت بدهی دولتی به افراد و مؤسسات عمومی و نه (عمدتاً صندوق‌های بازنشستگی و بانک‌ها) است که خلاف آن است. به روح سیاست ها اصل 44 قانون اساسی کلی است. بر این اساس رویکرد فعلی خصوصی‌سازی که مبتنی بر قوانین بودجه سالانه است و عموماً بر تأمین مالی دولت و رفع کسری جدی بودجه نظارت دارد، باید اصلاح شود و بر اهداف سیاست‌های منافع عمومی اصل 44 یعنی شفافیت متمرکز شود. بهره وری، کارایی و ارتقای رقابت پذیری اقتصاد.

این گزارش تصمیم 14 اردیبهشت ماه سال جاری از سوی هیات عالی تخصیص مبنی بر تعیین سود سرمایه 100 درصدی برای امکان تصرف کرسی مدیریتی برای خریدار بلوک 12 درصدی هلدینگ بسیار بزرگ پتروشیمی خلیج فارس را اشتباه تصمیم گیری می داند. . زیرا از یک سو منجر به ناتوانی بخش خصوصی در تامین منابع مالی برای رقابت پذیری در این سطح می شود و موضوع واگذاری مدیریت بنگاه های واگذار شده به بخش خصوصی با چالش جدیدی مواجه است. همچنین در شرایطی که هدف اصلی از واگذاری ها صرفاً انتقال مالکیت شرکت ها به بخش خصوصی نیست. بلکه استفاده حداکثری از توان مدیریتی این بخش است. از سوی دیگر، بسیاری از تصمیمات، از جمله مصوبه فوق الذکر کمیسیون عالی تمرکززدایی، در عمل بخش خصوصی را مستثنی می کند و میدان رقابت را به عرصه جولان انحصاری برای نهادهای حکومتی غیردولتی تبدیل می کند. در چنین شرایطی، اهداف عالی خصوصی‌سازی محقق نخواهد شد و شاید لازم باشد دور جدیدی از خصوصی‌سازی از طریق واگذاری بنگاه‌های تحت مالکیت مؤسسات دولتی غیردولتی به خریداران بخش خصوصی در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، دفتر مطالعات حقوقی و اجتماعی مرکز پژوهش های خانه ایران در انتشار گزارش «بررسی وضعیت واگذاری ها در قانون بودجه سال 1401 کل کشور» ، روند خصوصی سازی در ایران را بررسی و پیشنهاداتی برای اصلاح این روند ارائه کرد.

در بخشی دیگر از این گزارش آمده است: «در سال‌های اخیر با توجیه‌های مختلف بسیاری از شرکت‌های سهامی عام از طبقه‌بندی در گروه‌های ۱ و ۲ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی خارج شده‌اند. در گروه 3 قرار گرفتند و به همین دلیل از این انتقال حذف شدند.” بر اساس این رویه غیررقابتی، بخش خصوصی تقاضای بازنگری کامل و فوری در طبقه بندی فوق را دارد تا با توجه به ظرفیت های این بخش، امکان تملک و مدیریت این شرکت ها فراهم شود و بار مالی و اداری دولت کاهش خواهد یافت.

وی در پایان این گزارش با اشاره به فهرستی از شرکت‌هایی که دولت در ابتدای سال برای فروش تعیین کرده است، یادآوری می‌کند که نبود برنامه اجرایی مناسب و واقع‌بینانه منجر به تحقق واگذاری‌ها در هفت ماهه نخست سال جاری شده است. امسال بسیار ناچیز است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *