08:00 – 03 نوامبر 1403
قوانین خوب بخشی از فرآیند حکمرانی یک کشور است. اما نکته مهم این است که این قوانین به درستی اعمال شوند و در عمل به خوبی عمل کنند. متأسفانه برخی از قوانین در عمل مشکل دارند و سال ها به تأخیر می افتند. به خصوص اگر سازمان ها و نهادهای مختلف برای اجرای قانون ملزم به همکاری باشند، در اجرا با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.
تکمیل و آماده سازی سامانه املاک و مسکن به عنوان بستری برای جمع آوری اطلاعات خانوار در زمینه سکونت و مالکیت نیازمند همکاری نهادهای مختلف است. به عنوان مثال وزارت کشور باید اقدامات لازم را برای پیوند نظام خانواده در سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و مسکن در دستور کار قرار دهد.
وقتی قانون تصویب شد، وزارتخانه ها و سازمان های مختلف باید همکاری کنند تا قانون به بهترین شکل ممکن اجرا شود. در این راستا لازم است وزارت کشور در تکمیل و راه اندازی سامانه مورد بحث حمایت های لازم را دریافت کند.
سید مرتضی محمودی نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس درباره ضرورت تکمیل سامانه املاک و مسکن گفت: در این زمینه قانون وجود دارد و دولت باید به سمت استقرار این سامانه و ایجاد زیرساخت های لازم حرکت کند. برای آن دولت متعهد به اجرای قانون املاک و نظام مسکن است و متخلفان از این قانون به هر نحوی از طریق ابزارهای نظارتی قابل تعقیب هستند.
وی ادامه داد: تذکر، سوال، حذف و تقدیم به مراجع قضایی از جمله ابزارهایی است که مجلس باید برای نظارت بر اجرای صحیح قوانین از آن استفاده کند. عدم اجرای قانون به هر دلیلی غیرقابل قبول است.
این نماینده گفت: هر آنچه در برنامه هفتم آمده، برنامه های دقیق و سیاست های صحیحی است که باید اجرا شود. منابع مالی برای اجرای این قوانین در نظر گرفته شده است و عدم اجرای آن توجیهی ندارد.
آل محمودی با توجه به ضرورت پیوند سامانه خانواده از سامانه ثبت احوال به سامانه املاک و مسکن در کشور، تصریح کرد: وظیفه وزارت راه و شهرسازی است که هماهنگی های لازم را برای تکمیل اطلاعات انجام دهد. برای سیستم املاک و مسکن این وزارتخانه باید اطلاعات را از سایر سازمان ها و وزارتخانه ها جمع آوری کند.
وی ادامه داد: تکمیل سامانه املاک و مسکن نیازمند همکاری همه طرف ها است. وزیر کشور وظیفه دارد در سمت رئیس سازمان ثبت احوال و صاحب سامانه خانواده همکاری لازم را برای تکمیل سامانه املاک و مسکن داشته باشد. همه مسئولین آمار ملی باید در روند تکمیل و راه اندازی سامانه مورد بحث همکاری کنند.
این نماینده خاطرنشان کرد: تکمیل سامانه املاک و مسکن نیازمند همکاری و هماهنگی همه نهادهای دولتی است. ایجاد این هماهنگی مستلزم تمرکز و نظارت است. هماهنگی امور دولت بر عهده معاون اول رئیس جمهور است. او باید در این زمینه به وظیفه خود عمل کند. وزارت راه و شهرسازی به عنوان وزارتخانه ناظر بر مسکن باید توجه جدی به این حوزه داشته باشد.
محمودی گفت: متاسفانه شاهد تاخیر در اجرای مصوبات مجلس هستیم و دولت باید برای رفع این تاخیر تلاش کند. از این طریق می توان شاهد اجرای قانون املاک و مسکن در کشور بود.
وی ادامه داد: سامانه املاک و مسکن دارای ویژگی بازدارندگی تخلفات است و تکمیل آن به رفع مشکل شناسایی و عرضه خانه های خالی کمک زیادی می کند و موجب افزایش عرضه در بازار مسکن به ویژه در شهرهای بزرگ می شود این است که سیستم را به هم متصل کنیم، زیرا خانواده متعلق به سیستم املاک و مسکن است و بنابراین تکمیل استقرار سیستم املاک و مسکن در نهایت به نفع مردم خواهد بود.
المحمودی تاکید کرد: اجرای صحیح قوانین از اهمیت بالایی برخوردار است. قوانین خوبی در مجلس تصویب شد. این قوانین باید با دقت اجرا شوند تا از نتایج مثبت آنها بهره مند شوند.