سالم الخبر: مدیرعامل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: دخالت های نابجا در حوزه سلامت امروز خطرناک تر از همیشه است و از دست وزارت بهداشت خارج است.
وی بر حفظ شأن و جایگاه پزشکی در کشور تاکید کرد و از دخالت تکنسین ها در مداخلات غیرمجاز انتقاد کرد.
محمد رای زاده روز سه شنبه 28 اردیبهشت 1403 در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران افزود: سیاستگذاران و مجریان باید نسبت به اعمال و رفتار خود با جامعه پزشکی آگاه باشند. جنگ و شوخی با این جامعه فرهیخته و وظیفه خطیر آن جایز نیست. برخی شوخیها، و نمیدانم، با جامعه جدی پزشکی، چیزهایی که سلامت مردم را تغییر میدهد.
وی افزود: اعتماد و اطمینان مردم به جراحان ایرانی اگر نتوانیم برای همیشه ماندگار نخواهد بود. در ذهن من هیچ ایرانی وجود ندارد که بتوانم از او خدمات بهتری در زمینه جراحی پیچیده قلب، تومورهای مغزی و اطفال در اروپا یا آمریکا دریافت کنم، اما همیشه اینطور نخواهد بود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: فعالیت های عمدی و غیرعمدی برای تخریب جامعه پزشکی در حال انجام است. ایجاد دوقطبی خیالی با هدف رو در رو شدن پزشک
افراد، همراه با عادات معدودی از جامعه پزشکی، ذهنیت های نادرستی را ایجاد کرده اند.
وی افزود: جایگاه پزشک در کشور ما ریشه فرهنگی و تاریخی دارد و نمی توان به این جایگاه خدشه وارد کرد.
رئیس زاده گفت: روند حرکت های جهانی به سمت کمبود نیروی انسانی متخصص در افق 2030 است، در کشور ما شاید چالش بزرگی پیش روی ما نباشد اما وقتی در یک کشور توسعه یافته کمبود نیروی انسانی وجود دارد. این غرامت توسط کشورهای در حال توسعه انجام می شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران افزود: تامین نیروی متخصص در یک دوره 7 ساله عملی نیست، سیاست گذاران باید همواره به ثبات، مشوق ها و سیاست های انگیزشی توجه کنند وگرنه سیاست افزایش ظرفیت راه به جایی نمی برد. ” کشاورزی برای کشورهای دیگر «برون مرزی» خواهد شد.
وی گفت: کاهش علاقه به رشته علوم پزشکی در کشور ما، جهان و برخی از کشورهای پیشرفته قابل توجه است و برخی برآوردها حاکی از آن است که جهان در سال 2030 با کمبود 18 میلیون نفری کادر پزشکی مواجه خواهد شد. کمبود بیش از 300 هزار متخصص در حوزه پزشکی وجود خواهد داشت. در این کشورها گرایش به رشته های پیچیده وجود دارد
به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
رئیس زاده گفت: چالش در پزشکی ما تضعیف اخلاق حرفه ای و اخلاق پزشکی است که اخلاق حرفه ای در تلاطم های اقتصادی و اداری ظاهر می شود. وظیفه ما و انجمن های علمی تاکید بر ترویج اخلاق حرفه ای است.
وی بیان کرد: در حوزه های مختلف پزشکی با وضعیت نابسامانی در اقتصاد سلامت مواجه هستیم و این عدم تعادل در عدالت بین رشته ای روز به روز بیشتر می شود و این چیزی است که باید مدیریت کنیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: تعارضات چند رشته ای در کشور ما به بدترین شکل مدیریت می شود. وزارت بهداشت، کمیته تعیین حدود صلاحیت های حرفه ای در تنظیم نظام پزشکی را علی رغم قانون شورای اسلامی تعطیل کرد.
وی افزود: اساتید اذعان دارند که کیفیت آموزش در رشته های علوم پایه، دستیاری، علوم تخصصی و فوق تخصصی در مسیر مطلوبی حرکت نمی کند. انگیزه و تمرکز دانش آموزان برای یادگیری از روند منفی رنج می برد.
الرضا گفت: دخالت نابجا
در حوزه سلامت امروز بیش از هر زمان دیگری گسسته و خارج از دست وزارت بهداشت است.
وی گفت: مداخلات غیرمجاز در جامعه پزشکی یکی دیگر از چالش های جدی است. برخی از همکاران ما تکنسین های آموزش دیده هستند، از سوی دیگر، قوانین ضعیف و غیرپیشگیرانه باعث شده تکنسین های سونامی راحت تر درگیر موضوع مداخلات غیرمجاز شوند.
رئیس زاده افزود: ارائه مداخلات غیر دانشگاهی که به نام طب سنتی ترویج می شود و وضع قوانین پوشش بیمه ای مورد تایید جامعه پزشکی نبوده و سلامت مردم را به خطر می اندازد. بیش از 5000 وب سایت در زمینه زیبایی تبلیغ می کنند و هیچ قانونی مانع از معامله آنها نمی شود.
وی افزود: تعرفه اجباری شامل مالیات نمی شود. وقتی تعرفهها را مایلها دورتر از قیمت واقعی تعیین میکنید، به این معنی است که مالیات را از قبل گرفتهاید. و بعد همین تعرفه را وارد طرح نردبان و قاصدک می کنید و بعد از چند ماه مالیات را می گیرید و پرداخت می کنید و این ظلم مضاعف به جامعه پزشکی است که در هیچ حرفه دیگری وجود ندارد و از همه مهمتر. چالش مطمئناً متوجه سلامت مردم خواهد بود.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16727/%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC-%D8%B4%D8%AF%D9%87
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز