حمله به مذهبی ها کار ثروتمندان و نتیجه بداخلاقی است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ضمن اشاره به نقشه های حیله گرانه دشمنان گفت: دشمنان اثری از خود برجای گذاشته و تلقین آنها نوعی بدبینی و لجاجت نسبت به هیئت های مذهبی ایجاد کرده است که نماد آن لباس روحانیت است.
جزئیات دیدار ابراهیم رئیسی با رئیس مجلس ازبکستان
با توجه به اینکه در کشور ما کارهای اجرایی و تشریفاتی مانند برگزاری جشنواره ها و همایش ها در حوزه دین و شاخه های دینداری مانند نماز و نماز زیاد انجام می شود، چرا وقتی در جامعه حضور داریم به بازار و ادارات برویم. ، حقیقت دینداری، نگین دین و آیا روح دینداری را کمتر می بینیم؟ به نظر شما مشکل از کجاست؟
قرآن می فرماید: ای فرزندان آدم آیا به شما وعده نداده ام که شیطان را نپرستید زیرا او دشمن آشکار شماست؟ ای فرزندان آدم آیا به شما قول ندادم که شیطان را نپرستید زیرا او دشمن آشکار شماست. خداوند متعال در این آیه هشدار می دهد که شما دشمنانی دارید. آیه دیگر می فرماید: «او دشمن شماست و قبیله او از جایی است که شما آنها را نمی شناسید. در واقع او و قبیله اش شما را از جایی می بینند که شما آنها را نمی بینید.» شیطان هم دشمن آشکار و هم دشمن پنهان است و سوگند یاد می کند که می تواند هر کسی را فریب دهد.
این عصر عصر فضای مجازی و ارتباطات است. زمانی هر کشوری بسته بود و سنت و فرهنگ نیاکان خود را حفظ می کرد، اما اکنون عصر ارتباطات است. مهمتر از همه، حاکمیت فضای مجازی برای جامعه ما فاجعه بزرگی بوده است. برخی از دولت ها به دلیل سکولار بودن، وضعیت آموزش و پرورش و دانشگاه را از وضعیت معنوی فاصله گرفته اند.
با وجود اینکه الان مشکل اعتکاف در دانشگاه ها وجود دارد، نماز جماعت برگزار می شود، مراسم برگزار می شود، اما فضای عمومی دانشگاه ها آسیب دیده است. فضای عمومی بازار و غیربازار تحت تأثیر وسوسه های شیطان آسیب دید، سپس دنیاپرستی، لذت جویی و بی تدبیری شکل گرفت.
در عین حال، همه اینها مانند کف روی آب است. کسانی که مدافع حرم هستند مهم هستند. شهید سلیمانی که در دامان امام بزرگ شد و در دامان امام خامنه ای به اوج رسید، نقش و تأثیر معنوی او در سراسر جهان با هیچ مرکز نفوذی قابل مقایسه نیست. در این دوره هرج و مرج، عده ای از مردمی که مردند و سه ماه در خیابان ها ماندند، روز شیر و شب پرهیزگار بودند. برخی از دانش آموزان ما که در میدان حضور داشتند نماز شب می خواندند و روزها کشور را امن نگه می داشتند.
یکی از حکمت های فراوان ادعیه ائمه همین غفلت است. اگر نماز طلیعه خمس سفره دلها شود تحول بسیار خوبی در وجود انسان ایجاد می شود. مرحوم آقای بهجت می فرمودند یک بار در نجف سحر می خواستیم ببینیم چند نفر در نماز عصرشان دعای ابوحمزه می خوانند، گفتند تعدادشان را شمردیم، بیش از هفتاد نفر بودند.
آنها اکسیر هستند و تغییر می کنند. بنابراین، حوزه های علمیه، تریبون داران و تشکل هایی که مسئولیت فرهنگی دارند مانند سازمان های تبلیغاتی، اوقاف، وزارت ارشاد و حوزه های علمیه باید در سایه نماز خود را از شر شیطان که نفس را وسوسه می کند حفظ کنند. همچنین بین خود و خدا مردم بروند نماز بخوانند، قرآن بخوانند، اهل بیت بخوانند و در هر صنفی گروهی بیابند تا درس عملی نماز را در امور و اداره خود پیاده کنند.
به نظر شما که سال ها در عرصه تبلیغ دینی فعالیت کرده اید، برای برون رفت از این وضعیت فرهنگی چه باید کرد؟
سید محسن امین جبل عاملی که از مبتکران علمای شیعه است پس از تسلط فرهنگی غرب این مکتب را تأسیس کرد. شعار ایشان «تبلیغ الله تبلیغ وهم» بود، یعنی باید دید شیطان از کجا می آید تا ذهن جوانان ما را به بیراهه بکشاند. کار دشمن همیشه این بوده که به میان جوانان برود و آنها را به ویروس تنبلی، بی دینی، علاقه به غریبه ها، یأس و ناامیدی مبتلا کند. در ضمن در دانشگاه و آموزش و پرورش بعضی از اساتید و معلمان رسالت شیطانی دارند، اینها مؤثر است.
مراکز فرهنگی باید توسعه جدید، خلاقیت و ابتکار جدید ایجاد کنند و از هنر استفاده کنند، از فضای مجازی مانند آنها استفاده کنند، زیرا گاهی اوقات وضعیت را در قالب یک کلمه تغییر می دهند. مسئولان فرهنگی ما باید این راه ها را بپیمایند، علاوه بر دویست گفتن، چون «کُنُوا دَعَنَاسِ بی سُنتَکُم» نیم عمل نیست. برای رضای خدا مردم خوب ما باید با نسل جوان آشنا شوند تا عمل را ببینند، صداقت را ببینند و معنویت را ببینند. تاثیر این کار را نمی توان با سخنرانی و جزوه مقایسه کرد.
به دنبال همان مسائل و جراحاتی که گفتید اخیراً به برخی روحانیون حمله شد که واقعاً دلخراش بود. دلیل چنین رفتار و اقدام عاجل در این حوزه چیست که شاهد چنین مواردی نباشیم؟
مقام معظم رهبری از برنامه ریزی دشمن تمجید کردند. برنامه هایشان بسیار دقیق و حساب شده است و این گونه نیست که مخلوق الساعه باشند، هر چند قرآن می فرماید: «ای مؤمنان از گام های شیطان پیروی نکنید. بدین ترتیب دشمنان اثری از خود برجای گذاشتند و عده ای آنقدر از هویت ملی و دینی خود دور شدند که کاملاً تحت سیطره آنها قرار گرفتند و هر چه گفتند قبول کردند. تلقین آنها نوعی بدبینی و لجاجت نسبت به گروه های مذهبی ایجاد کرد که نماد آن لباس روحانیت است. قطعاً تا زمانی که شرایط به اینجا نرسیده است، کار انجام شده است، بنابراین باید برای بهبود شرایط کار کرد.
شهید مطهری که امام به شهادت رسید فرمودند ما را بکشید ملت بیدارتر می شود. من این خون ها را سرچشمه یک بیداری جدید می دانم. این ظلم و ستمی که چه از نظر مالی که زیر خط فقر هستند و چه از نظر امنیتی که افراد ضعیف و ظالمی را که نه مقامی دارند و نه شأنی به دانش آموزان ظالم می یابیم، مایه روشنگری است. . این نوع حرکت باعث افزایش آگاهی و ایجاد لحن جدیدی می شود که امیدواریم خاستگاه یک حرکت فرهنگی خوب شود. خون همیشه در حال جوان سازی است. وقتی بدن ضعیف می شود خون تزریق می شود پس امیدواریم خون شهدا جان تازه ای در بدن جامعه ما ایجاد کند.
به نظر شما شرایط اقتصادی مردم در این امر نقش دارد؟
نه، معمولاً این مشاغل را افراد ثروتمند پر می کنند. شرایط اقتصادی مردم را به دردسر انداخت، اما همان مردمی که رنج می برند، 22 آبان، 3 بهمن روی صحنه آمدند، در روز قدس روی صحنه آمدند. این پای برهنه است که قدرت خرید ندارد. پس مشکل مشکل حرام خواری است، مشکل عیاشی است، اینها به دنبال آزادی هستند و دین را مانع آزادی خود می بینند، پس عقده دارند و این کارها را می کنند.
موضوع حجاب در ماه های اخیر به چالشی جدی تبدیل شده است. به نظر شما راه حل چیست و چگونه می توانیم بر این چالش غلبه کنیم؟
راه حل برنامه ریزی همه جانبه است یعنی فقط وظیفه دولت نیست. این یک جنگ تمام عیار است و ما هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فرهنگی و بحث رفع حجاب در دنیای استکبار غوطه ور هستیم. این یک درگیری جهانی است. همانطور که در جنگ نظامی حضور مردم مشکل را حل کرد، در این جنگ هم باید مردم بسیج شوند و مردم به صحنه بیایند. باید کار فرهنگی باشد و همچنین چون قانون است، نیروی انتظامی در اجرای قانون اقتدار داشته باشد. در کشوری که به قانون احترام نمی گذارد، هرج و مرج خواهد بود.
آقا فرمودند بی حجابی هم شرعی است و هم حرام سیاسی، من می گویم حرام شرعی هم هست و چون قانون است مجریان باید برای اجرای قانون به میدان بیایند. مثلاً چرا کسانی که حجاب را رعایت نمی کنند باید از امکانات دانشگاه های دولتی استفاده کنند؟ روشنگری، سخنان متقاعدکننده و برخی رشته ها باید رعایت شود تا کشف حجاب سریعتر از ویروس کرونا از جامعه حذف شود و به دست صاحبان اصلی آن برود.
آیا با این عقیده موافقید که برخوردهای قانونی نوعی لجبازی در افراد ایجاد می کند؟
قانون، قانون است. قانون باید اجرا شود. هیچ کس با آثار او کاری ندارد. قانون شکنی منجر به زندگی در جنگل می شود. حالا اگر آدم لجبازی هم داشته باشد، مهم نیست، چون همه اینطور نیستند و اکثریت مردم جدی بودن را می بینند و می ایستند. به شوخی می گویند مردم لجبازی می کنند، اما اگر جدی باشد، هیچکس لجبازی نمی کند، اما حرکت فرهنگی و دستگاه اجرایی باید با هم هماهنگ باشند.