وزیر صنعت، معدن و تجارت می گوید: خودروهای برقی یک نیاز ملی و بین المللی است و این وزارتخانه به شدت از پروژه ها و زیرساخت های خودروهای برقی حمایت می کند.
به گفته وزیر صلح، هر موتر برقی به ویژه تاکسی های برقی سهم قابل توجهی از آلودگی را کاهش می دهد و با معرفی خودروی برقی از مصرف سوخت قابل توجه جلوگیری می شود، زیرا قیمت آن در سطح بین المللی بالا است. اما در اقتصاد داخلی ما جور دیگری تعریف کردیم.
کارشناسان می گویند وجود این خودروها مستلزم ایجاد زیرساخت هایی است که برخی از آن ها اجرایی شده و برخی دیگر در حال اجراست.
آقای دمشچی، مدیر مرکز زیرساختها و وسایل نقلیه برقی مپنا میگوید: ارتباط خودروهای برقی و ایستگاههای شارژ مبتنی بر مخابرات است که توسط شرکتهای ارائهدهنده خدمات تلفن همراه اجرا میشود. همچنین نرم افزاری طراحی شده است تا متقاضی بتواند ایستگاه شارژ را انتخاب کرده و پایانه های شارژ و پرداخت را مدیریت کند.
وی افزود: در حال حاضر برق کافی در کشور برای تعداد خودروهای برقی وارداتی وجود دارد اما با توسعه روزافزون خودروهای برقی نیاز به افزایش تولید و توسعه خودرو احساس می شود.
خودروسازان می گویند که به دنبال تولید پلت فرم خودروهای الکتریکی هستند. آقای روستای خودروساز می گوید: برای خودروهای وارداتی در ابتدا قطعاتی مانند باتری، لاستیک و رینگ داخلی سازی می شود و به مرور زمان و پس از کسب فناوری، سایر قطعات داخلی سازی می شوند.
به گفته وی، قرار است تا خرداد ماه سال آینده حدود 600 تا 800 دستگاه خودروی برقی وارد شود و تاکنون 200 دستگاه خودرو وارد کشور شده و در حال شماره گذاری است.
توسعه خودروهای برقی بخشی از 8 دستور اجرایی رئیس جمهور بود که در سال 1400 برای تحول در صنعت خودرو به خودروسازان ابلاغ کرد، اکنون به زودی شاهد تردد این خودروها در سطح شهر خواهیم بود.
گزارش فیضه شعبانی، روزنامه نگار اصلی گروه تحریریه صدا و سیما