اخبار سیاسی روز

حمایت مرکز از الگوی اسلامی ایران برای پیشرفت کسب و کار دانش بنیان

این طرح بر اساس پروژه افق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است. در افق سند که چشم انداز 50 ساله کشور را – در سطح کلی تر – ترسیم می کند، به این موضوع پرداخته است:

امروزه دانش و فناوری ابزار قدرت کشورهاست. رویکرد اقتصاد دانش یکی از جهت گیری های اصلی هر ارتش در برنامه های توسعه آن است. به این ترتیب دو اقدام لازم باید به صورت موازی انجام شود. ابتدا باید علاوه بر توسعه و تقویت بنگاه های جدید دانش بنیان، واحدهای تولیدی بزرگ به دانش و فناوری مجهز شوند تا به واحدهایی سودآور، نوآور و رقابتی تبدیل شوند.

اصل توجه به اندیشه، علم، خلاقیت، رشد و شکوفایی توانایی های طبیعی و استعدادهای انسانی. اصل به دست آوردن غذای حلال و رعایت ارزش اقتصادی اجتماعی کار مولد و مفید. اصل توجه به اندیشه، علم، خلاقیت، رشد و شکوفایی توانایی‌های ذاتی و استعدادهای انسانی، اصل اقتصاد مقاومتی مبتنی بر عدالت، مبتنی بر مردم، درون‌گرایی و برون‌گرایی و مدیریت جهادی.

با توجه به مطالب فوق به نظر می رسد برای رسیدن به هدف و نیل به این برنامه الزامات زیر ضروری است:

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از دفتر ارتباطات مرکز توسعه اسلامی ایران، بر اساس گزارش‌های فضای کسب‌وکار داخلی و خارجی در خصوص وضعیت ایران، از جمله گزارش «پایش محیط کسب‌وکار» مجلس از ایران و گزارش «رقابت‌پذیری جهانی» مجمع جهانی اقتصاد به طور کلی شاخص های فضای کسب و کار در ایران نسبت به سایر کشورها چندان مطلوب نیست.

بالاخره هر جامعه ای بسته به موقعیت، فرهنگ و ویژگی های متنی و محتوایی خود با مشکلات و مسائل مختلفی مواجه است که بر روند توسعه آن جامعه تأثیر نامطلوب می گذارد. شناخت این عوامل می تواند زمینه ساز پیشرفت و تکامل جامعه باشد. بر این اساس شناخت و پرداختن به این موضوعات نقش مهمی در تحقق الگوی پیشرفت اسلامی ایران دارد. چالش های اصلی در این زمینه عبارتند از:

اقتصاد کشور با برخورداری از فرصت هایی مانند نیروی کار تحصیل کرده، تجربه خوب از دستاوردهای علمی و فنی، برخورداری از زیرساخت های ارتباطی و فنی نسبتا مناسب و همچنین موقعیت جغرافیایی اقتصادی متناسب با منطقه می تواند از این ابزار برای دستیابی به اهداف خود استفاده کند. اهداف آن بهره بردن اما در کنار این فرصت ها، اقتصاد کشور برای دستیابی به چنین اهدافی با چالش هایی مواجه است. فقدان زیرساخت های لازم برای جذب فناوری های پیشرفته، نبود قوانین لازم الاجرا برای حمایت اقتصادی و فرهنگی از نخبگان کارآفرین، تنوع و تداخل مراجع تصمیم گیری اقتصادی کشور و ضعف فرهنگی در عدم اعتماد به پژوهش های بنیادی، نقص چرخه نوآوری. و سیستم، ضعف ریسک پذیری و نوآوری از مهمترین آنهاست.

افزایش قدرت رقابت و سهم کارآفرینان در عرصه های رقابتی اقتصادی و مولد اجتماعی و نوسازی مجتمع های بزرگ صنعتی و کشاورزی و خدمات دانش بنیان با هدف رقابت پذیری جهانی.

در این استراتژی که توسط اندیشکده اقتصادی پیشنهاد و مراحل آن را طی کرد، منظور از قدرت رقابتی مجموعه ویژگی ها و قابلیت های یک بنگاه اقتصادی است که آن را قادر می سازد خدمات بهتری را با هزینه کمتر در مقایسه با سایر رقبا ارائه دهد. یا توانایی رقابتی داشته باشند که ارزش نسبی کسب و کار را نشان می دهد و متاثر از منابع و هزینه نسبی کسب و کار برای تولید کالا و خدمات است.

تحقق این راهبرد می‌تواند به هم افزایی علم و ثروت (تجاری‌سازی نتایج پژوهش)، تقویت جهت‌گیری به سمت نوآوری‌ها و تولید فناوری‌های برتر، خودکفایی و استقلال ملی، ایجاد زمینه برای به‌کارگیری هر چه بیشتر محققان و پژوهشگران کمک کند. تا حد امکان و بهبود فضای کسب و کار انتقال و بومی سازی دانش فنی در بخش های مختلف صنعتی و کشاورزی و در نهایت افزایش اشتغال (کاهش بیکاری) و رشد اقتصادی.

همچنین بر اساس دانش، ایجاد خلاقیت بیشتر و ایجاد مدل های کسب و کار که قبلاً وجود نداشت، دانش محور نامیده می شود. در این صورت با تکیه بر دانش فنی و تخصصی، ایده ها و نوآوری های جدید به فناوری تبدیل می شود.

از آنجایی که توانایی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، به‌ویژه استارت‌آپ‌ها، برای برخورد حرفه‌ای با بازاریابی و فروش، عموماً پایین است، چندین کسب‌وکار ممکن است فعالیت‌های بازاریابی و فروش خود را ادغام کرده و آنها را در یک کسب‌وکار سازماندهی کنند. این کار برای نفوذ به بازارهای بین المللی ضروری است.

انتهای پیام

مرکز نمونه پیشرفت اسلامی ایران نوشت: توسعه متوازن اکوسیستم نوآوری و فناوری و ارتقای رتبه کشور در نوآوری و خلاقیت، فضای کسب و کار، محصولات فناوری و توسعه بازار ضروری است.

کارآفرینان با مهارت خود در شناسایی فرصت ها و موقعیت ها و ایجاد حرکت در جهت توسعه این موقعیت ها، پیشگامان واقعی تحول در اقتصاد و تحولات اجتماعی محسوب می شوند. مسئولیت و تعهد بالا، ریسک پذیری متعادل، اعتماد به موفقیت، تمایل به دریافت بازخورد سریع، تحمل ابهام، انرژی بالا، آینده نگری، مهارت های سازمانی، توجه به ارزش موفقیت نسبت به پول و انعطاف پذیری از ویژگی های یک کارآفرین.

در قالب سند مبانی الهیات پیشرفت می گوید: خرد و بهره مندی از علم و تجربه بشری مورد تاکید اسلام و وحی دلیل شکوفایی عقل است. بنابراین تمدن و پیشرفت اسلامی علاوه بر اینکه مبتنی بر اصول، ارزش ها و آموزه های اسلامی است، مبتنی بر عقل و دانش بشری نیز هست و علاوه بر این مبنا، اصولی نیز در سند وجود دارد که به امر عملی نزدیکتر است. صحنه. و اهداف اساسی را مشخص کنید. این اصول که در اصول عملی سند استاندارد گنجانده شده است به شرح زیر است:

همچنین باید رابطه منسجمی بین بنگاه‌های دانش‌بنیان و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و تولیدی کشور شکل بگیرد و تأثیرات خود را در ارتقای رتبه کشور نشان دهد. شرکت های بزرگ دارای منابع مالی و بازارهای بزرگ هستند و می توانند از خدمات فناوری شرکت های دانش بنیان به خوبی استفاده کنند. در حالی که بنگاه‌های دانش‌بنیان از قابلیت‌های فنی بالایی برخوردارند، عموماً نمی‌توانند محصولات خود را به راحتی بفروشند و توانایی مدیریتی ضعیف‌تری دارند. این مشکل زمانی حادتر می شود که بیش از نیمی از شرکت های دانش بنیان کشور کوچک و نوپا هستند. سیستم نوآوری می تواند چنین تعاملی را در یک زمینه فعال ایجاد کند. اهمیت بازاریابی و فروش زمانی دوچندان می شود که شرکت های دانش بنیان ایرانی بخواهند وارد بازارهای بین المللی شوند.

فقدان اقتصاد دانش بنیان (صنعت، کشاورزی، خدمات و…)

اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از ملزومات پیشرفت درون زا هر کشور، اقتصادی است که در آن تولید، توزیع و بکارگیری دانش عامل و موتور اصلی رشد اقتصادی، تولید ثروت و اشتغال زایی باشد. اقتصادی که در آن منابع انسانی تحصیل کرده و کارآفرین ظرفیت ایجاد، نوآوری، تولید و بهره برداری از ایده های جدید را دارند. نگاهی کلی به وضعیت اقتصاد دانش بنیان در کشور حاکی از آن است که ساختار اقتصادی کشور که قرار است با وجود برخی امکانات برای بهره مندی از مزیت های بنگاه های دانش بنیان، شرایط لازم را برای پیشرفت علمی فراهم کند. حضور فعال و موثری نداشته و حاکی از انحراف قابل توجه حتی از میانگین جهانی است.

با توجه به پیشرفت های ارزنده کشور، در رتبه تولید علمی و چاپ مقالات، ارتقای جایگاه کلی کشور در شاخص های مربوط به تبدیل علم به ثروت، رشد رتبه علمی کشور و نوآوری باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، بنابراین لازم است اکوسیستمی از نوآوری و فناوری در کنار هم داشته باشیم. سطح توسعه و رتبه کشور در نوآوری و خلاقیت، فضای کسب و کار، محصولات فناورانه و توسعه بازار باید ارتقا یابد.

با توجه به اهمیت این موضوع، در پیش نویس سند الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی به این موضوع توجه شده است:

در افق 50 ساله سند که ریشه در مبانی فکری اسلامی ایرانی دارد و در سند الگو به آنها «مبانی نظری» و «اصول» می گویند، توجه به این مبانی و مبانی باعث تعریف بهتر فکری می شود. پایه از افق

در سال 1450 هجری قمری مردم ایران در مشاغل مناسب مشغول به کار هستند. تا آن زمان… مزایا و فرصت های جدید… برای همه… به دست آمده است… ایران به عنوان مرجع معتبر علوم انسانی و فرهنگ متعالی اسلامی در سطح بین المللی شناخته شده و جزو پنج کشور پیشرو قرار گرفته است. جایگاهی در تولید فکر، علم و فناوری دارد و دارای اقتصادی مبتنی بر دانش، خودمختاری و مبتنی بر عقلانیت، عدالت و معنویت اسلامی است و یکی از 10 اقتصاد بزرگ جهان را دارد.

در این استراتژی، کارآفرین شخصی است که با صرف زمان و انرژی لازم، منابع، نیروی کار، مواد اولیه و سایر دارایی‌ها را به گونه‌ای هماهنگ می‌کند که ارزش یا محصولاتی که از آن به دست می‌آید یا با اولیه آن مقایسه شود. حالت. .افزایش و ایجاد نوعی ارزش افزوده.

نکته دیگر این است که باید سازوکاری اتخاذ کنیم تا مجتمع‌های بزرگ صنعتی، کشاورزی و خدماتی به دانش علاقه مند شوند و سیاست‌های حمایتی کوتاه‌مدت و بلندمدت مانند معافیت‌های مالیاتی، کاهش نرخ سود یا بلندمدت را توضیح دهند. امکانات، امکان داشتن نیروهای نخبه وجود دارد و … با علاقه و اصرار از مزایای دانش بنیان بهره برد.

هماهنگی راهبردهای مختلف مؤسسات مؤثر بر تجارت. اولویت بندی و یافتن ظرفیت های بالقوه با توجه به گستردگی حوزه های کشاورزی، خدماتی و صنعتی. ارائه تسهیلات کسب و کار مبتنی بر دانش و توانمندسازی مشاغل موجود با توسعه برنامه های حمایتی کوتاه مدت و بلند مدت. گروه های بزرگ صنعتی، کشاورزی و خدماتی را موظف و تشویق کنید که بخشی از سود حاصل از تولید را به بخش تحقیق و توسعه (R&D) اختصاص دهند. الزام بخش دانشگاهی و پژوهشی کشور به ارائه طرح‌های نوآورانه، تقاضا محور، سیاست‌گذاری صحیح در حوزه تجاری‌سازی پژوهش و اصلاح ساختار و فرآیندهای تجاری‌سازی پژوهش در دانشگاه. ایجاد شرایط مناسب برای ثبت اختراع و انتشار نتایج تحقیقات به منظور اجرای حمایت از مالکیت قانونی نتایج تحقیقات.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *