به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج، مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران در پیامی انتخاب رئیس جمهوری اسلامی ایران را تبریک گفت. مشکلات و چالش های صنعت برنج را بیان کرد.
متن این پیام به شرح زیر است.
جناب آقای دکتر مسعود بیزیکیان
رئیس جمهور منتخب مردم ایران
انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران به نمایندگی از اعضا و فعالان صنعت برنج کشور انتخاب جناب عالی را به سمت ریاست جمهوری اسلامی ایران تبریک و تهنیت عرض نموده و امیدواریم موفق باشید و مانند همیشه سربلند خواهیم بود جهاد خمت. مربع.
امروز وقت آن است که به قولی که در دیدار با فعالان اقتصادی در خصوص نقش بخش خصوصی در عرصه اقتصاد داده اید و مورد استقبال بخش خصوصی کشور قرار گرفت، عمل کنید.
انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران به نمایندگی از اعضای خود به عنوان جمعی از سربازان عرصه اقتصادی کشور متعهد است دومین محصول راهبردی را در اختیار رئیس جمهور و کابینه دولت چهاردهم قرار دهد تا دومین محصول را به بهترین نحو ارائه کند. محصول مهم کشور محصول کشاورزی مصرف شده و برای ایجاد امنیت در بازار این محصول متعالی خود اقدام نمایید.
انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران تنها تشکل ملی و فراگیر صنعت برنج کشور است که در تمامی حلقه های تولید و زنجیره تامین برنج ایرانی و وارداتی سهم 50 درصدی دارد و در زمینه صادرات نیز فعالیت می کند. . .
با در نظر گرفتن تجربه دوره های گذشته تغییر و دگرگونی دولت ها که عمدتاً هرج و مرج در بازار برنج را تجربه کرده اند، انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج به عنوان رکن ملی و جهانی صنعت برنج، ضمن فهرست بندی، پیشنهادات صریح خود را برای خروج از کشور ارائه می کنیم. این صنعت از چالش های تکراری.
با توجه به کسری کشور، نیاز وارداتی یک تا یک میلیون و 200 هزار تن برنج در سال، از ابتدای سال تاکنون حدود 250 هزار تن برنج به کشور وارد شده است، این در حالی است که نیاز کشور در در این مقطع زمانی، 600 هزار تن است.
با توجه به آغاز دوره چهار ماهه ممنوعیت واردات فصلی، در خوش بینانه ترین حالت، 100 هزار تن برنج دیگر وارد کشور می شود.
این روند بازار کشور را با کسری جدی این محصول مواجه کرده است که از یک سو باعث خالی شدن سفره خانواده های کم درآمدی که توان خرید برنج ایرانی را ندارند و از سوی دیگر باعث شده است افزایش قیمت برنج ایرانی تا 200 هزار تومان و نتیجه رکود بازار این محصول مانند سال 1401 خواهد بود.
رکود بازار برنج ایران در سال 1401 کشاورزان و تولیدکنندگان را با مشکل انباشتگی و خطر از دست دادن بخشی از برداشت برنج خود مواجه کرده بود. محصول تعدیل شد و بازار رونق نسبی را تجربه کرد.
یکی دیگر از مشکلات جدی پیش روی کسری برنج کشور از نظر واردات، عدم تخصیص ارز به محموله های برنج وارداتی است که زمان پرداخت مطالبات ارزی طرف های تجاری را طولانی می کند و اعتبار بین المللی شرکت های ایرانی را تضعیف می کند.
از سوی دیگر، با توجه به بخشنامه تایید نشده بانک مرکزی، تسویه ارز پرداختی برای محموله های وارداتی غیرعملی بوده و در صورت عدم اصلاح تمامی واردات به کشور، مسدود خواهد شد.
در حالی که نزدیک به 180 شرکت در زمینه واردات برنج فعالیت می کنند، وزارت جهاد کشاورزی بر اساس تصمیمی غیرعلمی و غیرعلمی که موجب تعلیق واردات برنج شده است، سهم واردکنندگان بزرگ را که سرمایه کشور را تشکیل می دهند، از 23 به 18 درصد کاهش داده است. انحصار در بازار
بر اساس اصول اقتصاد بازار حاکم بر بازار همه کشورها، سهم بازار 40 درصدی یک محصول انحصاری محسوب نمی شود، اما متأسفانه علیرغم فعالیت 180 شرکت در بازار برنج ایران، سهم 23 درصدی از بازار برنج ایران است. انحصار محسوب می شود. انحصار که باید در این زمینه نیز مورد بازنگری قرار گیرد، زیرا واردکنندگان بزرگ علاوه بر تضمین امنیت بازار و کنترل قیمت، از قدرت چانه زنی بالایی در عرصه بین المللی برخوردار بوده و در مواجهه با چالش های پولی می توانند سرمایه تامین کنند، اما از این قبیل متضرر می شوند. انحصارات تصمیمات فنی و غیر کارشناسی
با توجه به اینکه در دولت های گذشته این سازمان در جلسات تصمیم گیری و سیاست گذاری برنج در تصمیم گیری های تعیین سرنوشت حرفه ای کرسی داشت، متاسفانه در حال حاضر شاهد تصمیم گیری غیرکارشناسی پشت درهای بسته و بدون مشورت فعالان صنعت برنج هستیم.
absnews