حل مشکل اشتغال با تربیت نیروی کار ماهر
به گفته کارشناسان، حل مشکل اشتغال کشور بدون تربیت نیروی کار متخصص و واجد شرایط امکان پذیر نیست و ارائه آموزش های واجد شرایط متناسب با نیاز بازار و رشته دانشگاهی فارغ التحصیلان نقش موثری در اشتغال زایی آنها دارد. و ورود آنها به بازار کار.
در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفه ای اجرای طرح آموزش محیط کار واقعی را در دستور کار خود دارد که به گفته مرتضوی اجرای طرح کارآموزی و تربیت معلمان در محیط کار واقعی می تواند در اشتغال پذیری جوانان موثر باشد. مردم و کمک به جذب آنها به بازار کار.
سید صولت مرتضوی – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر توسعه نهضت مهارت افزایی در مرحله دوم انقلاب اسلامی، معتقد است به جای ارائه مدرک باید هنر و مهارت را آموخت.
همسویی آموزش های نظری و عملی این امکان را به فرد آموزش دیده می دهد تا نیازهای بازار را شناسایی کند و فرصت بیشتری برای انجام فعالیت های اقتصادی و جذب به بازار کار داشته باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مهارت های فنی و حرفه ای جزء ضروریات رشد و توسعه اقتصادی است و در تامین نیروی انسانی شایسته و کارآمد نقش دارد. بدین منظور آموزش فنی و حرفه ای امکان استفاده صحیح از نیروی انسانی را فراهم می کند و ظرفیت لازم را برای ورود به بازار کار و ایجاد مشاغل پایدار ایجاد می کند.
وی بر احیای نظام یادگیری معلمان با تاکید بر مهارت آموزی دانش آموزان تاکید کرد و توسعه نهضت مهارت آموزی را برای حل معضل بیکاری پیش بینی کرد.
از دیدگاه کارشناسان بازار کار، یکی از دلایل بیکاری در جامعه، فقدان مهارت های مورد نیاز بازار کار از سوی فارغ التحصیلان و جویندگان کار و بر این اساس، ارائه آموزش های واجد شرایط متناسب با نیازهای افراد است. بازار و رشته تحصیلی فارغ التحصیلان نقش مهم و چشمگیری در ایجاد فرصت های شغلی دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر مهارت ها حلقه مفقوده دانش و صنعت است و برای مقابله با کمبود مهارت در کشور باید حرکت آموزش های صلاحیت آور در جامعه تعمیم داده شود تا بتوان مشاغل فاقد مهارت را برای جوانان جویای کار جذب کرد. به بازار کار از طریق آموزش حرفه ای. سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان مخزن آموزش حرفه ای با بیش از 640 مرکز آموزشی دولتی، 5400 مرکز در مجاورت کارگاه ها و 12000 آموزشکده فنی و حرفه ای رایگان مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی، مأموریت ارائه آموزش و آموزش فنی و حرفه ای را دارد. نیروی کار ماهر و مسئول نیمه ماهر است.
اخیرا پروتکل همکاری بین مرکز ملی آموزش و تحقیقات مربیگری سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) با هدف تامین نیروی انسانی واجد شرایط و متخصص لازم امضا شد. توسط صنایع و تربیت مربیان و اساتید شایستگی محور در واحدهای دانشگاهی.
انتهای پیام
بیتردید با توجه به هزینههای آموزش نیروهای ماهر در حین کار و کمبود نیروی ماهر در صنعت، جهتگیری مراکز در نظام آموزشی به سمت آموزشهای مهارتی میتواند نقش مؤثری در این زمینه داشته باشد.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که حل مشکل اشتغال کشور بدون تربیت نیروی متخصص و حرفه ای امکان پذیر نیست. در نتیجه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به عنوان یکی از زیرمجموعه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف به ساماندهی آموزش های حرفه ای در کشور شد.