یک کارشناس انرژی گفت: اگر سند بلندمدت در حوزه انرژی کشور وجود نداشته باشد، روزانه متضرر می شویم و با تغییر دولت، سیاست ها در این حوزه نیز تغییر می کند.
علی شاهحسینی پژوهشگر انتقال انرژی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، وی بیان کرد: پس از انقلاب صنعتی که گذر انرژی از سوخت های زیست توده به سوخت های فسیلی بود، پیشرفت های صنعتی در سراسر جهان را می توان به کشف نفت نسبت داد، اما استفاده زیاد از سوخت های فسیلی با افزایش گازهای گلخانه ای ادامه یافت انتشارات گازها
وی افزود: این موضوع نگرانی های زیست محیطی را نیز افزایش داد که به دنبال آن برگزاری همایش های کیوتو و پاریس برگزار شد. حدود 195 کشور در سراسر جهان به این نتیجه رسیده اند که انتشار خالص گازهای گلخانه ای تا سال 2050 به صفر خواهد رسید. یعنی چه بخواهیم و چه نخواهیم با فعالیت های انرژی بر آلودگی خواهیم داشت اما از طرفی می توانیم با فعالیت هایی مانند جنگل کاری به محیط زیست کمک کنیم.
شاه حسینی با بیان اینکه علاوه بر موضوع آلودگی و تغییرات اقلیمی، دو موضوع امنیت انرژی و عدالت انرژی نیز بسیار مهم است، ادامه داد: نمونه بارز درک موضوع امنیت انرژی، وضعیت آلمان پس از جنگ است. . بین روسیه و اوکراین که گاز قطع شده بود و برای حفظ امنیت داخلی مجبور به استفاده از زغال سنگ شد.
وی افزود: حزب سبز آلمان بسیار قوی است و دولت آن کشور نمی توانست به راحتی از سوختی مانند زغال سنگ استفاده کند، اما در این شرایط حفظ امنیت بر نگرانی های اقلیمی اولویت داشت. » همزمان این کشور واردات گاز طبیعی از نروژ و LNG از قطر را آغاز کرد تا بتواند به تدریج زغال سنگ را کنار بگذارد.
این محقق انتقال انرژی ادامه میدهد: «مسئله عدالت انرژی در مفهوم اقتصاد انرژی نشان میدهد که در فرآیند انتقال انرژی، شکاف بین اقشار مختلف را نباید نادیده گرفت.
وی با اشاره به تعیین 6 راهکار از سوی آژانس بین المللی انرژی و آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر برای موضوع انتقال انرژی، گفت: یکی از مهم ترین راهکارها توسعه انرژی های تجدیدپذیر است، اما نباید در این زمینه افراط کرد. حوزه. موضوع؛ بلکه باید توجه داشت که توسعه انرژی های تجدیدپذیر به اندازه افزایش بهره وری انرژی اهمیت دارد.
شاه حسینی در پاسخ به این سوال که آیا توسعه انرژی های تجدیدپذیر می تواند راه حلی سریع برای معضل عدم تعادل انرژی به ویژه گاز در کشور باشد، گفت: این سوال از منظری است که نهادهای بین المللی نیز بر آن اصرار دارند. مانند کاهش هزینه های تولید پنل های خورشیدی و ساخت نیروگاه های خورشیدی با سهولت یکی از ارکان اصلی انتقال انرژی است.
وی تصریح کرد: اگر راه اندازی یک نیروگاه اتمی 2000 مگاواتی 9 تا 10 سال طول بکشد، می توان در مدت دو سال یک نیروگاه خورشیدی با همین ظرفیت راه اندازی کرد. انرژی های تجدیدپذیر یکی از راه حل های موثر و سریع برای حل مشکل عدم تعادل انرژی به ویژه افت فشار در میدان گازی پارس جنوبی است، اما بهینه سازی انرژی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
این پژوهشگر انتقال انرژی با اشاره به مواد مهم مصوب قانون برنامه هفتم در حوزه بهره وری انرژی گفت: پیش بینی می شود با افزایش بهره وری انرژی در بخش های مختلف، تا پایان برنامه هفتم، معادل یک میلیون و 285 بشکه نفت خام در روز صرفه جویی می شود.
وی تاکید کرد: آنچه در بحث انرژی مهم است نگاه جهانی و بیش از همه برنامه محور است. در بخش انرژی باید یک برنامه 25 ساله در قالب پنج بخش پنج ساله داشته باشیم. گرچه در برنامه هفتم به موضوع انرژی پرداخته شد، اما اگر سند جامع انرژی وجود نداشته باشد، دچار روزمرگی و تمرکز بر سلیقه خواهیم شد و با تغییر دولت، سیاست ها نیز تغییر می کند؛ اما در صورت عدم وجود سند جامع انرژی، دچار مشکل می شویم. که منجر به هدر رفتن منابع کشور می شود.
شاه حسینی گفت: «انتقال انرژی یک فرآیند مداوم و طولانی مدت است که از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. این یک مشکل تکنولوژیکی است. اگر به این نکات توجه شود و سند بلندمدت انرژی اجرا شود، می توانیم به تعهدات خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و حفظ امنیت انرژی عمل کنیم.