حفظ و نگهداری: حوزه علم و دانش میدانی منعطف و مؤثر برای ایجاد تعامل بین قوای سه گانه است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس یادآور شد: در مرکز پژوهشهای مجلس معتقدیم که ابتکارات پیشینی مبتنی بر علم و دانش و کار کارشناسی و پژوهشی پیشینی میتواند از برخورد سیاسی جلوگیری کند، یعنی هر چقدر هم که باشد. کار، به ویژه در همکاری دولت و مجلس، به ویژه در زمینه آماده سازی». تنظیم طرح ها و لوایح، ایجاد تعامل دوسویه بر اساس کار کارشناسی و علمی و توجه به اولویت ها. از رویارویی های پساسیاسی اجتناب خواهیم کرد.
وی ابزار تعاملی علم و دانش را موثرتر از ابزار سیاست هم افزایی دانست و تصریح کرد: فلسفه سیاست گذاری، تنظیم روابط دشوار قدرت است، اما فلسفه سیاست گذاری علم و دانش، رفع نیازهای مردم است. هر جامعه ای
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور روز شنبه در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری علمی و پژوهشی معاونت امور مجلس و مرکز پژوهش های مجلس گفت: اگرچه در قانون بر تفکیک قوا تاکید شده است. به این معنا نیست که نیروها همکاری کنند. بی شک تعامل سازنده و همکاری گسترده دولت و مجلس در پیشبرد امور مفید و مؤثر است.
لازم به ذکر است تسهیل، تسریع و هماهنگی ارتباطات و تعاملات مؤثر با نهادها و دستگاه های دولتی به منظور نظارت و اجرای توافقات فنی معاونت مجلس و مرکز پژوهش های مجلس. ایجاد و تقویت هماهنگی برای درک بهتر مسائل و چالش ها و ارائه اسناد و اطلاعات تخصصی مورد نیاز طرفین از اهداف اصلی تفاهم نامه مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و معاونت امور مجلس است.
حسینی خاطرنشان کرد: در دولت جنبه اجرایی قویتر است و مباحث نظری و پژوهشی در پژوهشگاه حاکم است و اگر این دو مجموعه در کنار هم قرار گیرند، قوانین و مقررات بهتر و جامعتر میشود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اولویت ما بر این لایحه است و معتقدیم معاونت پارلمانی رئیس جمهور به عنوان محور اصلی تعامل و هماهنگی دولت و مجلس می تواند نقش مهمی ایفا کند. و نقش مؤثری در تحکیم روابط دو قوه داشته باشد».
معاون امور مجلس و مجلس رئیس جمهور انعقاد تفاهم نامه همکاری میان معاونت امور مجلس و مرکز پژوهش های مجلس را سرآغاز تعامل و هم افزایی گسترده در ارائه طرح ها و لوایح جامع و محکم دانست و اعلام کرد: مشکلات مردم، همکاری این دو گروه می تواند نقش تعیین کننده ای در تسهیل و پیشبرد امور قوای مجریه و مقننه ایفا کند.
معاون رئیس جمهور گفت: دولت سند تحول را در 37 موضوع تدوین کرده است که برخی از آنها نیاز به تصویب مجلس شورای اسلامی دارد و این دولت برخلاف برخی رویکردهای قبلی از مصوبات مجلس استقبال کرده و آن را لازم الاجرا می داند. ”
وی با اعلام اینکه مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی آمادگی ارائه خدمات پژوهشی به سایر دستگاه ها و وزارتخانه های کشور را دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس اساسنامه مرکز پژوهش های مجلس تمام دولت همین است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور مرکز پژوهش های مجلس را پشتوانه علمی و فکری نمایندگان دانست و گفت: معاونت امور مجلس در دولت چنین سمتی را به عهده دارد و در تعامل با وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف نظرات آنها را جمع بندی و منعکس می کند. . در دولت.”
حسینی افزود: بر اساس این تفاهم نامه قرار است کمیته مشترکی به طور منظم امور دو قوه را پیگیری و پیشنهادات و راهکارهای لازم را برای بهبود امور ارائه دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز از مرکز روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تفاهم نامه همکاری مشترک مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و معاونت امور مجلس رئیس جمهور، امروز (شنبه 4 تیر 1401) در یک انعقاد مشترک جلسه ای با امضای بابک نگهداری، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس جمهور وارد محل شد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پایان ابراز امیدواری کرد: تعامل و همکاری این مرکز با معاونت امور مجلس رئیس جمهور بتواند مشکلات جامعه را حل کند.
نگهداری خاطرنشان کرد: معاونت پارلمانی رئیس جمهور به دلیل نقش محوری در ارتباط با مجلس می تواند محور اصلی این تعامل باشد و هماهنگی های لازم را از طریق معاونت های پارلمانی در وزارتخانه های ذیربط انجام دهد و مرکز پژوهش ها نیز کارشناس ارائه می دهد. بودجه وزارتخانه ها تصمیم خواهند گرفت که آیا لوایحی را که با هماهنگی مجلس و دولت تهیه می شود با کمترین اصطکاک و با اصطکاک قبلی تصویب کنند.
حسینی با تاکید بر لزوم تقدم این لایحه بر طرح و تاکید رهبر فرزانه انقلاب در این زمینه، گفت: . همچنین اگر در قالب لایحه به مجلس بیاید، شورای نگهبان شکل اصل 75 را به خود نمی گیرد و پرونده ها با سرعت بیشتری و کارشناسی بیشتر به نتیجه می رسد.
وی افزود: دلیل اصلی این امر این است که قبل از تصویب قوانین کار تحقیقاتی لازم انجام نشده است و امروز باید از تجربیات چهار دهه گذشته استفاده کنیم تا اشتباهات و کاستی های گذشته تکرار نشود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: این تفاهم نامه در 12 بند تنظیم شده و در آن وظایف و مسئولیت ها به صراحت بیان شده است و البته در صورت نیاز به موارد جدید یا الحاقات و اصلاحات، این امکان پیش بینی شده است.
بابک نگهداری در این دیدار با اشاره به ظرفیت های علمی پژوهشگاه، حوزه علم و دانش را به عنوان حوزه ای منعطف و اثرگذار برای ایجاد تعامل بین قوای سه گانه معرفی کرد و گفت: برخلاف حوزه داری که حوزه ای دشوار است. حوزه سیاسی حوزه، حوزه علم و دانش با ایجاد تعامل و پاسخگویی به حل مشکلات جوامع بشری.