حفظ رقابت پذیری کسب و کارهای دانش بنیان در بخش نفت و گاز با رفع محدودیت ها
در گفتگو با آنا به این موضوع اشاره شد؛

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: یکی از مهمترین کارکردهای حضور شرکت های دانش بنیان در اقتصاد افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها است. اما اعمال محدودیت برای آنها باعث می شود مزیت رقابتی آنها از بین برود و خلاقیت و ایده جوانان ایرانی بی اثر بماند.
حمیدرضا صالحی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه یکی از مهم ترین مشکلات پیش روی شرکت های دانش بنیان در کشورمان مسئله بازار است، اظهار داشت: کسب سهم بازار. بازارهای داخلی و خارجی موضوعی حیاتی برای شرکت های دانش بنیان است. درست است که مقوله دانش بنیان سابقه خوبی در کشور دارد و افراد تحصیل کرده و نیروی انسانی خوب از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند. اما در صورت نبود بازار و تقاضای مناسب، نتایج تحقیقات قابل تجاری سازی نیست.
بازار در حال کاهش سرمایهگذاریهایی را که منجر به نوآوری میشوند، کاهش میدهد
صالحی گفت: حضور شرکت های دانش بنیان در اقتصاد ایران در شرایطی است که بازار روز به روز در حال کوچک شدن است و تعداد پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. بنابراین سرمایه گذاری هایی که شرکت های دانش بنیان را به سمت تحقیق، توسعه و نوآوری سوق می دهد نیز رو به کاهش است و طبیعی است که شرکت های دانش بنیان در این شرایط بستر رشد نداشته باشند.
زمینه رشد دانش بنیان ها باید فراهم شود
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: ایجاد ارزش افزوده برای کسب و کارهای دانش بنیان مستلزم شرایطی است و زمانی که بازارهای داخلی و خارجی در حال انقباض هستند و بازار صادراتی وجود ندارد، امکان فراهم کردن زمینه رشد عملا غیرممکن است. کسب و کارهای دانش بنیان
صالحی گفت: یکی از دلایل عدم توسعه دانش بنیان در بخش های مختلف اقتصادی به ویژه در حوزه نفت و گاز ضعف بازار است. نیروی محرکه کسب و کارهای دانش بنیان بازار است که زمینه را برای هدایت سرمایه گذاری هایی که می تواند توسط دولت یا بخش خصوصی انجام شود را نیز فراهم می کند.
وی گفت: با توجه به محدودیت های ناشی از تحریم، در هیچ کشوری نمی توانیم حساب بانکی افتتاح کنیم. امروز برخی از نقل و انتقالات پولی و مالی از کشورهای ثالث انجام می شود و دولت عراق به نمایندگی از شرکت های ایرانی چیزی به ما واگذار نمی کند و حتی قادر به ایجاد حساب بانکی در بانک های عراق نیستیم.
محدودیت های بازار قدرت رقابت مبتنی بر دانش را کاهش می دهد
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: یکی از مهمترین کارکردهای حضور شرکت های دانش بنیان در اقتصاد، افزایش بهره وری و بهره وری و کاهش هزینه ها است. اما شرایط فعلی ناشی از تحریم ها و محدودیت های اعمال شده بر شرکت های دانش بنیان در کشور باعث می شود مزیت رقابتی این شرکت ها از بین برود و خلاقیت و ایده های جوانان ایرانی بی اثر بماند.
وی ادامه داد: این شرایط باعث افزایش هزینه ها می شود و طبیعی است که شرکت دانش بنیان که با موضوعات دانش بنیان سعی در کاهش هزینه ها داشت، قدرت رقابتی خود را از دست می دهد و نمی تواند در مزایده پروژه ها در عمان، عراق، کویت و سوریه استفاده شود. و بسیاری از کشورهای دیگر. کشورها قدرت مانور و رقابت داشتند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: مزیت رقابتی دانش بنیان بودن به دلیل شرایط تحمیل شده در تحریم های فعلی از بین می رود.
از بین رفتن مزیت نیروی کار شرکت های دانش بنیان به دلیل تحریم های حوزه نفت و گاز
وی خاطرنشان کرد: به دلیل عدم ارتباط بانکی، شرکتهای ایرانی نمیتوانند پروژههایی را در حوزه نفت و گاز به نام شرکت خود انجام دهند و باید شرکتهای واسطه خارجی را پیدا کنند و در عین حال بخشی از سود خود را به این شرکتها بپردازند. . که به معنای از بین رفتن مزیت انجام کار توسط شرکت های دانش بنیان است.