رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در جلسه شفافسازی پرستاران بر اساس قانون هفتم برنامه توسعه گفت: در خصوص اضافه کاری و بهبود شرایط کاری پرستاران تصمیماتی اتخاذ شد که امیدواریم رضایت این قشر را به دنبال داشته باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، جلسه توجیهی پرستاری برنامه هفتم پیشرفت با حضور بابک نگهداری رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی، محمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، احمد نژادیان رئیس سازمان نظام پرستاری و محمد اسماعیل. موتلفه، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی غذا، هادی افراسیابی، مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس، وحید زمان زاده، رئیس شورای عالی نظام پرستاری، دکتر احمد نژادیان، مدیر . کل سازمان نظام پرستاری، دکتر علی دادگری معاون فنی و آموزشی این سازمان و محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه سالمندان در مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد.
رضایت پرستار باعث افزایش رضایت مردم از خدمات پزشکی می شود
نیژداری با تاکید بر اینکه نیروی انسانی در همه زمینه ها از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در بین فعالان حوزه سلامت، صنف پرستاری بیشترین ارتباط را با بیمار دارد و بیش از سایرین در جلب رضایت بیمار موثر است.
وی با اشاره به اینکه در میان شهدای مدافع سلامت و در دوران اپیدمی کرونا، نام بسیاری از پرستاران به چشم می خورد، افزود: نقش پرستاران در پیشگیری از بیماری های همه گیر و همچنین در حفظ سلامت جامعه در دوران کرونا بیش از پیش مشخص شده است. .
رئیس مرکز پژوهش های مجلس ادامه داد: توجه به رضایتمندی پرستاران باعث افزایش رضایتمندی مردم در حوزه سلامت می شود. به همین دلیل و با توجه به اینکه نیاز به پرستار در همه جوامع افزایش یافته است، لازم است سیاستمداران توجه بیشتری به قشر پرستاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه در خصوص اضافه کاری و بهبود شرایط کاری پرستاران تصمیماتی اتخاذ شده که امیدواریم رضایت این قشر را به دنبال داشته باشد، افزود: در برنامه هفتم فرصت هایی برای ارتقای حرفه پرستاری در نظر گرفته شده است که با بودجه 1404 به افزایش رضایت پرستاران کمک خواهد کرد.
نگهداری خاطرنشان کرد: امیدواریم سلسله بحث ها و استماع های این نشست تخصصی و انتقال موضوعات به سیاست گذاران و قانون گذاران بتواند به رفع مشکلات این نزدیکان در حوزه سلامت کمک کند.
نیاز به بهبود عملکرد سیستم پرستاری
هادی افراسیابی در این نشست به تشریح جایگاه پرستاران در برنامه هفتم پرداخت و گفت: برخی از احکام برنامه هفتم ارتباط مستقیم و برخی از احکام غیرمستقیم به نظام پرستاری و جامعه پرستاری مربوط می شود.
وی بیان کرد: پرستاران یکی از گروه هایی هستند که به صورت مستقیم با مردم سر و کار دارند و هرچه رضایت این قشر را بیشتر کنیم تاثیر افزایش رضایت مردم را در خدمات درمانی بیشتر می بینیم.
مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: با کمک برنامه هفتم و قانون دارایی باید بتوانیم کارکردهای نظام پرستاری را بهبود بخشیده و در نتیجه نظام سلامت کشور را بهبود بخشد. بهبود بخشد.
بسترهای لازم برای افزایش ظرفیت رشته پرستاری را نداریم
احمد نژادیان رئیس سازمان نظام پرستاری در ادامه این نشست گفت: حوزه سلامت یکی از موضوعات مهم برنامه پنج ساله بود و بر کل برنامه های این حوزه افزوده شد. در زمان های مختلف »
وی با تاکید بر اینکه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که پرستاران و ماماها نقش مهمی در تدوین و اجرای سیاستهای سلامت دارند، افزود: در کشور ما 240 هزار پرستار با حداقل مدرک لیسانس داریم که در 190 دانشکده پرستاری آموزش دیدهاند. و در حال حاضر 40 هزار دانشجوی پرستاری در مقاطع مختلف پرستاری مشغول به تحصیل هستند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به بندهای مختلف برنامه هفتم توسعه که جامعه پرستاری را مورد خطاب قرار می دهد یا این قشر را تحت تأثیر قرار می دهد، اعلام کرد: در بند (پ) ماده 69 برنامه هفتم، افزایش ظرفیت آموزشی در رشته ها. پزشکی و به ویژه پرستاری نشان داده شده است. همچنین راه اندازی دوره های متوسط و توسعه دوره های کمک پرستاری مورد توجه قرار گرفت.
نجاتیان ادامه می دهد: سوال اول این است که آیا زیرساخت های لازم برای افزایش ظرفیت پرستاری وجود دارد؟ مشکل دیگر این است که ما دغدغه دوره های متوسط را داریم چون نمی دانیم دوره های متوسط چه تعریفی دارد و قرار است چه نقشی در پرستاری داشته باشد.
وی با اشاره به تاکید ماده 68 قانون برنامه هفتم مبنی بر کاهش پرداخت هزینه درمان از جیب شهروندان، گفت: جامعه پرستاری می تواند در اجرای برنامه هفتم در این زمینه کمک کند. پیشنهاد می کنیم برای کارهای خانه داری پوشش بیمه ای در نظر گرفته شود و نقش پرستاران در این کار پر رنگتر شود.
رئیس سازمان نظام مراقبت درباره عدم حضور پرستاران در حوزه سلامت دیجیتال گفت: اگر پرستاران خانگی بتوانند به درگاه های ثبت الکترونیکی متصل شوند، کاهش چشمگیری در هزینه های رسیدگی به بیماران خواهیم داشت چرا که بسیاری از بیماران این کار را انجام خواهند داد. دیگر نمی توانند در مراکز درمانی بستری شوند و پرستاران بهتر از قبل می توانند خدمات مراقبت از بیمار را در منزل ارائه دهند.
وی فعالیت بنگاه های پرستاری دانش بنیان را برجسته کرد و گفت: این بنگاه ها گام های خوبی برای ارائه خدمات دیجیتال برداشته اند و توجه به آنها می تواند در توسعه کارآفرینی پرستاری موثر باشد.
در ادامه این نشست، نجاتیان موضوعاتی مانند مهاجرت پرستاران و لزوم بکارگیری پرستاران متخصص، تدوین برنامه پایش عملکرد پرستاران در منزل، قیمت گذاری خدمات پرستاری و تغییر مقررات مربوطه، افزایش ظرفیت بر اساس کاربری اراضی را مورد بحث و بررسی قرار داد. ، و همپوشانی رشته های مرتبط را از بین ببرید. با پرستاری و… کارهایی را برنامه ریزی کرد.
تغییر سیاست های استخدامی پرستاران
محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی نیز فعالیت 30 مرکز تحقیقات پرستاری و 50 نشریه علمی و پژوهشی در این زمینه را برشمرد. ایران تنها کشوری است که دارای وزارت بهداشت و ایمنی مواد غذایی است. این در حالی است که به گفته معاون پرستاری، پرستاران همچنان با چالش هایی مواجه هستند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی غذا با تاکید بر اینکه با تغییر استراتژی استخدامی پرستاران می توان کمبود پرستار را برطرف کرد، گفت: بهتر است به جای انبوه پرستاران، به انتخاب پرستاران توجه شود جذب و آموزش آنها بر اساس نیازهای پرستاران.
پیشنهاد دیگر او تغییر قوانین استخدام پرستاران بود. به طوری که علاوه بر استخدام پرستاران تمام وقت، باید از پرستاران پاره وقت و نیمه وقت نیز استفاده شود تا کسانی که نمی توانند تمام وقت در مراکز درمانی حضور یابند و در نتیجه خانه نشین می شوند، به نیروی کار بازگردند و خلاء کمبود را پر کنند. پرستاران برای پر کردن
سایر مهمانان این نشست مواردی از جمله تعریف پرستار در کنار پزشک خانواده، لزوم تعریف بورسیه برای پرستاران، توجه به راهکارهای مختلف در حوزه پرستاری و … را مطرح کردند.
انتهای پیام