اخبار اقتصادی روز

حذف 4200 ارز تاثیر منفی بر صادرات نداشت

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: اگر روبل را تقویت کنیم و از صادرکنندگان انتظار داشته باشیم که با روبل معامله کنند، زیرساختی وجود دارد که امکان هرگونه نقل و انتقال روبل از طریق شبکه بانکی را فراهم می کند، اما نوسانات آنها باید ساماندهی شود. . ما پیشنهاد کرده‌ایم که این نوسانات به سمت بانک‌ها هدایت شود و از انجام معاملات با پول ملی کشورهای دیگر محافظت شود. راه دیگر این است که تجارت آزاد است و محدودیت های تجاری برداشته می شود و ممکن است شوک های ارزی رخ دهد، اما در نظر داشته باشید که در درازمدت این شوک ها با صادرات قوی تری پوشش داده می شود و نباید با حذف قیمت ها شوک ها را کنترل کرد، اما از جهات دیگر تحت پوشش قرار دادن ابزارهایی مانند بیمه و…

گفتگو

میرکریمی گفت: جلساتی با بانک مرکزی داشتیم، مذاکراتی انجام شد، از جمله تنوع ارزهای قابل مبادله از جمله روبل و ایجاد بازار عرضه و مبادله، تقاضا و بازاری که یک بازار است. بازار اسکناس و همچنین نیما ایجاد شد تا بانک ها بتوانند نوسانات ارزها و ارزهای معتبر را مدیریت کنند که اگر آنها را حذف کنیم باید برای نوسانات ارزهای ملی کشورهای دیگر تضمین داده شود.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: حذف ارز 4200 طبیعتا تاثیر داشت و قیمت نهایی برخی از کالاهای مصرفی افزایش یافت، اما هیچ گزارشی مبنی بر اینکه این افزایش قیمت داشته باشد وجود ندارد. به حدی افزایش یافته است که دیگر امکان صادرات وجود ندارد. صادرکنندگان مشکلات دیگری دارند.

میرکریمی در پایان خاطرنشان کرد: باید از ابزارهای جدیدی که در بازار جهانی و در معاملات پولی جهانی وجود دارد استفاده کنیم و نگران نوسانات کوتاه مدت نباشیم. ما نمی توانیم سیاست های تثبیت پولی را اجرا کنیم و تورم داخلی داشته باشیم و انتظار افزایش صادرات داشته باشیم. یا باید کنترل تورم در اولویت باشد یا اگر تورم داخلی داریم اجازه دهند نرخ ارز متناسب با تورم افزایش یابد. یعنی باید تدریجی افزایش پیدا کند و این راه حل امتحان شده و پاسخ داده شده است.

absnews

وی ادامه داد: این اقدام طبیعتا تاثیر داشته و قیمت نهایی برخی از کالاهای فرسوده افزایش یافته است اما گزارشی مبنی بر افزایش این افزایش قیمت به حدی ارائه نشده است که امکان صادرات وجود ندارد. صادرکنندگان مشکلات دیگری دارند، ارز 4200 تومانی که لغو شده مشکلی ندارد. از حذف ارز 4200 تومانی هم حمایت کردیم.

کامبیز میرکریمی وی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، درباره حذف ارز 4200 تومانی و نقش آن در روند صادرات، گفت: مشکلی که ارز ترجیحی ایجاد کرده بود این بود که صادرات انجام می شد. مبتنی بر نظریه نیست و یک ابهام ارائه کرد. زمانی نهاده های دامی با ارز 4200 تومانی تامین می شد و صادرات ما مقرون به صرفه بود. در حال حاضر برخی از این اقلام قابل صادرات نیستند. در مورد لبنیات گفتند صادرات ما به دلیل ارز 4200 تومانی است و اگر این را بگیریم نمی توانند صادرات داشته باشند اما این اتفاق نیفتاد و در بازار روسیه ادامه دادند و ضرری نداشت. .

وی با اشاره به مسائل صادراتی گفت: مقررات صادراتی خاصی نداریم و دو نرخی بودن ارز مهمترین موضوع صادرکنندگان است. از آنجایی که در سامانه نیما قیمت ها یک سال است که ثابت بوده و نسبت به تورم افزایش کمتری داشته است، در حالی که در بازار آزاد نرخ متفاوتی داریم و یکی از صادرکنندگان کالا را به صورت غیررسمی صادر می کند و ارز را به سیستم بانکی پس نمی دهد. و بازار سیاه بازار آزاد ارائه می کنند و این محصولات سرکوب شده و به صورت قانونی کار نمی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *