حذف باغات قدیمی و جایگزینی آنها با ارقام تجاری در 8900 هکتار از باغات کشور
ای بی اس نیوز/ مرکز مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: حدود 8 هزار و 900 هکتار از باغات کشور در طرح حذف باغات قدیمی و جایگزینی آنها با ارقام تجاری سازگار با منطقه به منظور اصلاح است. درختان و باغات و تولید محصولات با کیفیت با ارقام تجاری.
زهرا جلیلی مقدم امروز چهارشنبه 26 آبان ماه در همایش بانوان انار ایران که همزمان با سومین روز از دومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار در مسجد جامع ساوه برگزار شد، گفت: محصولات کشاورزی به سه گروه تقسیم می شوند: غذا، دارو و غذا. و انار یکی از فرآورده هایی است که در دسته غذا و دارو قرار می گیرد، یعنی هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو استفاده می شود.
وی افزود: انار یکی از میوه های بهشتی است که در قرآن آمده است و فواید و خواص آن در طب سنتی و ایرانی ذکر شده است و تحقیقات جدید و مدرن آنچه در منابع دینی درباره انار آمده است را تایید می کند.
وی بیان کرد: بیش از دو هزار مقاله درباره خواص آنتی اکسیدانی انار وجود دارد و این میوه بهشتی که محصول شاخص ساوه محسوب می شود در درمان بسیاری از بیماری ها به ویژه در بیماران سرطانی موثر بوده است.
وی با بیان اینکه ایران سومین تولیدکننده انار در جهان است، گفت: محصولات انار بومی ایران است و کشورهای هند با حدود سه میلیون تن تولید و چین با یک میلیون و 600 هزار تن در رتبه های بالاتری از نظر تولید قرار دارند. تولید سرانه نسبت به ایران است، اما سرانه تولید در ایران با 1.2 میلیون تن بالاتر از سایر کشورها است و از این نظر رتبه اول را در جهان به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: انار به جز همدان در تمام استان های کشور کشت می شود. ساوه بزرگترین شهر آنارشیستی کشور است و وسعت قابل توجهی از باغهای انار دارد و در هیچ شهری این حجم تولید انار وجود ندارد.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه ایران غنی ترین منابع ژنتیکی انار در جهان است، گفت: بیش از 800 ژنوتیپ انار در ایران شناخته شده است و در حال حاضر حدود 10 رقم تجاری از این محصول در ایران به ثبت رسیده است. کشور. از نظر ذخایر ژنتیکی بیشترین ذخایر در ایران یافت می شود.
وی در ادامه بر ضرورت کنار گذاشتن کشاورزی سنتی و کشاورزی نوین تاکید کرد و گفت: اصلاح و عملیات اجرایی باغ 25 هزار هکتاری باغات انار کشور بخشی از برنامه های هدف گذاری شده در یک دوره پنج ساله است.
جلیلی مقدم در ادامه نقش زنان در تولیدات کشاورزی را برجسته کرد و گفت: نقش زنان در مدیریت کشاورزی مهم است و موفقیت حضور زنان در تولید محصولات مختلف و فرآوری آنها قابل ردیابی است. در ساوه بانوان این شهر در برداشت، فرآوری و بسته بندی این محصول تاثیرگذار بوده و نقش آفرینی می کنند.
انتهای پیام