به گزارش حوزه پارلمانی ای بی اس نیوز، بابک نگهداری در برنامه «عیار» شبکه افق سیما که در برنامه «آخرین وضعیت برنامه هفتم توسعه» روی آنتن رفت، گفت: برنامه های توسعه یکی از اسناد بالادستی میان مدت است که دارای 5-5 است. سال بازگشت تمدید می شود، نقشه راه کشور در مسیر توسعه 5 ساله ترسیم شود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در خصوص عوامل تورم کشور گفت: عدم تعادل مالی و بانک ها دو عامل تورم هستند و عدم تعادل صندوق های بازنشستگی عامل سوم است. طرح جامع ساماندهی صندوق های بازنشستگی را ارائه کردیم تا بار مالی آنها از بودجه کل کشور برداشته شود که یکی از آن ها مربوط به سن بازنشستگی است و اصلاح آن در مجلس مطرح شد.
«در قانونگذاری، عجله معنا ندارد. هرچه بیشتر روی روند تصویب تمرکز کنیم، اجرای آن با مشکل کمتری روبرو می شود، در غیر این صورت چند سال دیگر باید همان قانون را تغییر دهیم. بنابراین باید در تدوین قانون از شتاب زدگی پرهیز کرد و به نظرات کارشناسی که در قانونگذاری یازدهم مد نظر است، توجه کرد.
وی تاکید کرد: مشکل ما با آمریکا حل نمی شود، آنها با قدرت منطقه ما مشکل دارند، بنابراین اگر به دنبال فرصت های بین المللی و جهش اقتصادی هستیم، باید جایگاه خود را در نظام جدید داشته باشم. برای مثال روابط بینالمللی با روسیه پس از جنگ». اوکراین یا موقعیتی در جاده ابریشم جدید.
وی در خصوص میزان تحقق اهداف برنامه های توسعه کشور گفت: حدود 35 درصد از اهداف برنامه های توسعه طی دهه های گذشته محقق شده است که به این معناست که هدف سوم از نظر هر دو مشکل است. برنامه نویسی و پیاده سازی.”
وی افزود: زمانی که در شرایط تحریم هستیم باید یکی از موضوعاتی باشد که در برنامه توسعه باید مورد توجه قرار گیرد، اما کمتر دیده ایم که کریدورهای توسعه منطقه ای در برنامه های توسعه لحاظ شده باشد. او گفت.
وی افزود: بر اساس ارزیابیهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در برنامههای سالهای گذشته در تدوین خود برنامهها مشکلاتی وجود دارد، به عنوان مثال بسیاری از برنامهها رویکرد برنامهریزی کلی را در پیش گرفتهاند. در این نوع برنامه ها سعی می کنیم همه منابع را به تمام بخش های دولت تخصیص دهیم.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید از برنامه ریزی جامع برنامه های توسعه به سمت برنامه ریزی چند جانبه ماموریت گرا حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: مسئولیت مرکز پژوهش های مجلس حمایت تخصصی و کارشناسی از مجلس شورای اسلامی است. مجلس روال قانونی خود را طی می کند، مرکز تحقیقات در این زمینه به مجلس مشاوره خواهد داد.
وی افزود: علت اینکه اهداف برنامههای توسعه به طور کامل محقق نمیشود این است که من آرمانها و آرزوهایمان را در قالب طرحهای توسعه مینویسم بدون اینکه تواناییهای خود را بسنجیم و ببینم زیرساختهای لازم را داریم یا نه. تمرکز بر حذف تمرکز مزمن که در سطح 40 درصد باقی مانده و معیشت مردم را مختل کرده است، دومین اولویت مجلس پس از جهش اقتصادی است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز