سایر موضوعات

حدود نیمی از مصرف برق در تابستان مربوط به سیستم های سرمایشی است



معاون وزیر برق و نیرو گفت: در پیک تابستان سال گذشته 42 درصد مصرف برق مربوط به خانوار و 28 درصد مربوط به صنعت بوده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، همایون حایری در همایش مشترک وزارتخانه های نیرو، کشور و صمت با استانداران و مدیران صنعت برق کشور با اشاره به نتایج اقدامات وزارت نیرو برای تامین برق پایدار اوج تابستان سال گذشته، راهبرد و برنامه وزارت نیرو در سال جاری گفت: رفع ناهماهنگی تولید و تقاضای برق هدف اصلی این برنامه ها است.

وی با بیان اینکه برای اولین بار در سال 1401 برنامه توسعه ظرفیت نیروگاهی و مدیریت بار در کشور اجرا شد که با نتایج ارزنده ای همراه بود و پیشبرد برنامه های سال جاری نیز در همین راستا پیش می رود. : با توجه به عدم تعادل شدید برق در سال 1400، پیش‌بینی می‌شود در سال گذشته با حداقل 15000 مگاوات عدم تعادل بین تولید و مصرف برق مواجه باشیم. بر این اساس برنامه های لازم برای رفع این مغایرت تدوین شده است.

حایری با بیان اینکه در این راستا هزار و 400 برنامه به صورت مستمر اجرا شده و 6 هزار و 300 مگاوات ظرفیت تولید نیروگاه افزایش یافته است، گفت: 4 هزار و 150 مگاوات مربوط به احداث نیروگاه های جدید و 1150 مگاوات مربوط به نوسازی واحدها است. و 600 مگاوات مربوط به بازسازی واحدهای نیروگاهی آسیب دیده است.

وی با اشاره به اجرای طرح تشویقی کنترل مصرف در خانوارها در پیک تابستان سال گذشته گفت: در سال 1401 برای هر کیلووات پاداشی معادل 5 برابر تعرفه در نظر گرفته شد که منجر به کاهش مصرف شد. 1200 مگاوات برق در بخش خانگی اوج تابستان برای اولین بار.

حایری با بیان اینکه با توجه به پیشرفت سیستم پاداش، برای اولین بار در سال گذشته شاهد کاهش 4 درصدی میزان مصرف برق در خانوار بودیم، گفت: علاوه بر این با مشارکت صنایع و بخش کشاورزی و با پیشرفت سایر اقدامات در بخش کنترل مصرف، بیش از 8000 مگاوات کاهش مصرف در این بخش مشاهده شده است.

معاون وزیر برق و نیرو با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف در بخش اداری کشور یادآور شد: در سال جاری مدیریت مصرف برق در دوره پیک تابستان با جدیت بیشتری دنبال می شود.

وی با بیان اینکه با اضافه شدن 6 هزار مگاوات ظرفیت تولید در تابستان سال گذشته علاوه بر 52 هزار 36 مگاوات ظرفیت تولید در واحدهای حرارتی و 8 هزار و 686 مگاوات تولید در واحدهای برق آبی، گفت: مجموع ظرفیت تولید برق است. در تابستان پیک بار 1401 بار با 60000 مگاوات است.

وی گفت: پیک مصرف برق در تابستان سال گذشته 68 هزار و 485 مگاوات بوده که از این میزان 9 هزار و 50 مگاوات مربوط به بخش کشاورزی، 19 هزار و 295 مگاوات مربوط به صنایع، 2 هزار و 643 مگاوات مربوط به بخش تجاری و 28 هزار و 301 مگاوات مربوط به حوزه است. بخش داخلی

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه از 68 هزار و 485 مگاوات برق مصرفی در تابستان 1401، بیش از 30 هزار مگاوات مربوط به سیستم های سرمایشی است، گفت: سال گذشته 42 درصد مصرف برق در پیک تابستان و 28 درصد مربوط به برق بوده است. مربوط به صنعت It was.

حایری خاطرنشان کرد: 5023 مگاوات مصرف در پیک تابستان سال گذشته مربوط به بخش عمومی و اداری کشور بوده است. امید است با مصوبات و همکاری خوب استانداران، میزان مصرف در این بخش مدیریت شود که البته به دلیل عدم تغییر ساعت رسمی نگرانی هایی وجود دارد.

وی با اشاره به اقدام وزیر نیرو برای پیشبرد طرح 1 برابر 20 گفت: امید است با اجرای این طرح شاهد صرفه جویی بیشتری نسبت به سال گذشته باشیم.

معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه 140 اقدام برای عبور موفقیت آمیز پیک تابستانی امسال انجام شده است، افزود: افزایش 7700 مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور یکی از این برنامه ها است که پیش بینی می شود بیش از 14 هزار مگاوات مصرف برق کشور باشد. با اجرای این اقدامات در تابستان امسال تحت کنترل قرار گیرد.

حایری جمع بندی برنامه اقدام 140 برای دومین سال غلبه بر پیک بار تابستانی را برشمرد و افزود: 140 اقدام شامل 10 طرح افزایش تولید و ظرفیت تامین برق از پیک بار سال گذشته، 16 طرح کاهش پیک مصرف برق است. از طریق مدیریت مصرف و تقاضا، 47 برنامه برای رفع محدودیت نقاط مشکل در شبکه در تابستان، 28 برنامه برای ارتقای سطح آگاهی و بهره وری در مصرف برق و اقدامات مدیریت ستادی و در نهایت 39 برنامه برای افزایش قابلیت اطمینان و آمادگی بخش تولید و ارتقای سطح پایداری شبکه سراسری برق خواهد بود

وی همچنین به ویژگی های اصلاح مصرف برق در تابستان امسال اشاره کرد و افزود: کاهش حداقل 400 مگاوات مصرف عملی برق در ساعات پیک تابستان پیش رو با ارتقای سطح تجهیزات سرمایشی و روشنایی تجهیزات و جایگزینی تجهیزات کم مصرف با تجهیزات پرمصرف ضربدر 20 حق بیمه پس انداز با جلب همکاری خانوارهای مشترک در چهار ماه گرم سال یکی از ویژگی های بهبود نحوه مصرف است.

وی در پایان خطاب به استانداران تاکید کرد: وزارت نیرو در دولت سیزدهم برنامه مدونی برای افزایش تولید برق از نیروگاه ها، بهبود مصرف و توسعه شبکه دارد تا سال به سال از عدم تعادل های موجود کاسته شود. ما درخواست می کنیم که در این دوره انتقال و حذف کامل عدم تعادل الکتریکی. استانداران باید همچون سال گذشته نسبت به هدایت و حمایت از اجرای بالادستی مصوبات و جلب مشارکت حداکثری شهروندان حقیقی و حقوقی در اجرای برنامه های مدیریت بار و کاهش بار توجه ویژه داشته باشند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا