حداکثر نیاز ماهانه جوجه کشی کشور 135 میلیون قطعه است
15:19 – 29 ژوئیه 1403
محمدعلی کمالی سرستانی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: بر اساس 150 میلیون قطعه جوجه در ماه های اخیر به طور متوسط بین 250 تا 260 هزار تن تولید داشتیم که همچنان بیش از نیاز بازار است.
با توجه به حجم تولید، پیش بینی می شود حمایت از امور دام بخشی از تولید را برای ذخیره استراتژیک جمع آوری کند و زمینه صادرات همچنان فراهم است و فقط باید منابع جدید صادراتی فراهم شود تا این اتفاق نیفتد. محدود به کشور عراق است.
کمالی سرستانی ادامه داد: بر اساس برآوردهای انجام شده، با 135 میلیون قطعه جوجه، نیاز کشور تامین می شود، بنابراین بخشی از مازاد 20 میلیونی مرغ باید به بازارهای هدف صادر و یا در داخل آنها ذخیره شود تا تعادل در بازار حاصل شود.
لزوم پایبندی به تعهدات صادراتی بدون توجه به قیمت مرغ در بازار داخلی
وی پایبندی به تعهدات را مهمترین هدف صادرات دانست و گفت: ثبات تولید و صادرات مهمترین موضوع در صادرات است و باید در دستور کار قرار گیرد تا در بازارهای هدف حضور جدی داشته باشیم راه حل ها قراردادهای یک ساله با بازارهای هدف است و ما به هیچ عنوان نمی توانیم مرغ آنها را بدون … با تکیه بر بازار داخلی عرضه کنیم.
مشاور اتحادیه پرورش دهندگان طیور در گشتی افزود: در این عصر شرکت پشتیبانی امور دام باید به رسالت خود در خصوص خرید مرغ بومی عمل کند تا تولیدکننده بتواند به تولید خود ادامه دهد چرا که اگر مرغداری بفروشد. برای حمایت و در صورت عدم دریافت … “هر پولی به دلیل کمبود سرمایه نمی تواند انجام دهد.” آنها هیچ امکانی برای جوجه ریزی در دور بعدی ندارند. بنابراین انتظار داریم دیدگاه دولت در بحث بازار مرغ از تعیین قیمت واگذاری دور شود.
کمالی سروستانی گفت: در حال حاضر میانگین قیمت مرغ زنده در ماه های اخیر نسبت به سال گذشته کمتر است که این خطر خروج تعدادی از تولیدکنندگان از چرخه تولید را به همراه دارد و از این رو باید تدابیری اتخاذ شود تا تولیدکنندگان بتوانند به تولید ادامه دهند. .
تولید ماهانه مرغ به بیش از 260 هزار تن رسید
مشاور اتحادیه مرغداران در گشتی با بیان اینکه حمایت خرید به شکل فعلی راه حل نیست، افزود: در حال حاضر مرغداران در خرید و پرداخت با مشکل مواجه هستند، زیرا حمایت از امور دام به دنبال تهاتر با نهاده های دامی است. و چون قیمت ذرت نسبت به بازار آزاد گرانتر است، مورد انتقاد مرغداران قرار گرفته است. جوجه کشی
وی با بیان اینکه قیمت مصوب جوجه طی یک سال گذشته تغییری نکرده است، گفت: حقیقت این است که قیمت مصوب جوجه یکروزه و جوجه یکساله هنوز اعلام نشده است، هر چند که ما اعتقادی به این موضوع نداریم. قیمت الزام آور در حال حاضر قیمت گذاری دستوری هرگز جواب نداده است زیرا در شرایط فعلی که مرغ زیر این قیمت فروخته می شود، آیا دولت مابه التفاوت را پرداخت می کند وگرنه قیمت گذاری دستوری بی معنی است.
کمالی سروستانی گفت: طبق آمار نیاز ماهانه کشور حدود 230 هزار تن است در حالی که هم اکنون بیش از 260 هزار تن مرغ در کشور تولید می شود.
خبرنگار: آزاده محبی