به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، تشدید تنش ها بر سر آب در کشورهای مختلف و کاهش دسترسی به آب شیرین در سال های اخیر کشورهای مختلف را به دنبال منابع آبی جدید و استفاده از آنها سوق داده است.
یکی از این منابع کمتر اکتشاف شده، آب های زیرزمینی دریایی شیرین و شور است که در زیر بستر دریاها در سراسر جهان مدفون شده است.
پیش از این، بر اساس مطالعه محققان مرکز ملی تحقیقات و آموزش آب های زیرزمینی استرالیا و دانشگاه فلیندرز، نشان داده شده بود که حجم این آب ها برابر با 500000 کیلومتر مکعب آب شیرین است!
این ذخایر در طول صدها هزار سال گذشته، زمانی که میانگین سطح دریا بسیار کمتر از امروز بود و خط ساحلی دورتر بود، تشکیل شدهاند. به این ترتیب وقتی باران میبارید، آب به داخل زمین نفوذ میکرد و سطح آب مناطقی را که امروزه زیر دریا هستند پر میکرد.
این اتفاق در سراسر جهان رخ داد و زمانی که سطح دریا در حدود 20000 سال پیش بالا رفت، زمانی که یخ ها شروع به ذوب شدن کردند، این مناطق توسط اقیانوس پوشانده شد. بسیاری از سفره های زیرزمینی با لایه های روی هم قرار گرفته از رس و رسوب از آب دریا محافظت می شدند و هنوز هم هستند.
در زمان انجام این تحقیق، دانشمندان توضیح دادند که سفره های آب شیرین زیر دریا مشابه سفره هایی هستند که بیشتر جهان برای آب آشامیدنی به آن وابسته است و شوری آنها به اندازه ای کم است که قابل شرب باشد.
آنها تاکید کردند: برای دسترسی به این آب دو راه وجود دارد. یک سکوی دریایی بسازید و در بستر دریا حفاری کنید و روش دوم حفاری از خشکی یا جزایر نزدیک سفره های زیرزمینی است.
در رابطه با این پرونده، دکتر محمد همت; دبیر ستاد آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان وی در صفحه شخصی خود می نویسد: بر اساس این بررسی یکی از جاهایی که این آب ها وجود دارد زیر دریای عرب است. این میزان آبی که در تحقیق ذکر شده (500000 میلیارد کیلومتر مکعب) معادل مصرف آب شرب حدود 55000 سال در ایران است!
absnews