با این مدیریت بودجه، کل کشور به بدهی های استقلال پایان نمی دهد

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت: نتایج مدیریت افراد جاه طلبی که خود را به عنوان مدیران ورزشی مطرح می کردند در مقابل مردم لو رفته است تا بدانند هیچ مهارت مدیریتی ندارند.
امیررضا واعظ آشتیانی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در واکنش به مناظره تلویزیونی حسین قربان زاده، رئیس سازمان خصوصی سازی و علی فتح الله زاده، مدیرعامل باشگاه استقلال، گفت: بحثهایی که قربانزاده مطرح کرد بسیار قانعکننده بود و با مدرک هم مطرح شد و طبیعی هم بود.» طرف حرفی برای گفتن ندارد. اختیارات اعضای هیئت مدیره است پرویز مظلومی اذعان داشت که نمی دانم چه مسئولیتی داشتم نکته بعدی این بود که علی فتح الله زاده با صورت های مالی آشنایی ندارد مدیرعامل باشگاه استقلال سه مولفه را نمی داند. صورت مالی است و رئیس سازمان خصوصی سازی به درستی می گوید مقصر فردی است که شما را مدیرعامل باشگاه استقلال کرده است.
** مدیریت با مشاهده کلاس نیست
وی ادامه داد: مدیران ورزشی ما با مسائل مالی بیگانه هستند و اطلاعاتی ندارند که این خود یک چالش است. فتح الله زاده گفت کار من مدیریت است. یکی از شاخص های مدیریت، آگاهی از مسائل مالی است که مدیرعامل باشگاه استقلال از آن خبر نداشت. زمانی که صورت مالی به مدیرعامل ارائه می شود، باید جریان ورودی، خروجی، تقاضا، سود و زیان، وجوه نقد و غیره را بداند. مدیریت با مشاهده کلاس یکسان نیست. قربان زاده گفت: مهمترین کاری که انجام دادیم فروش بخشی از سهام دو باشگاه بود تا شفاف سازی شود. سوال من از رئیس سازمان خصوصی سازی این است که هر سازمان یا ارگانی که در بورس نباشد، صورت های مالی آن شفاف نیست؟ این بحث خیلی بی ادبانه بود. چون قبل از آن باید پیگیری می شد که چرا از زمانی که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تحت عنوان قانون تجارت اداره می شدند، چرا وزارت ورزش قانون تجارت را در دوره های مختلف اعمال نکرد و مجمع سالانه در این ها تشکیل نشد. دو باشگاه؟ قطعاً اگر این دو باشگاه قانون تجارت داشتند و حسابرسی سالیانه در مجمع انجام می شد، تشخیص موفقیت یا عدم موفقیت لیدرها وجود داشت.
** پول مردم دود شد
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال خاطرنشان کرد: مجمع باشگاه استقلال باید گزارش حسابرسی از عملکرد مدیران داشته باشد. فروش سهام بزرگترین ضربه به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بود. دیدم در استقلال چطور پول هایی که از مردم گرفتند دود شد و رفت. این سوال از روزی که سهام دو باشگاه مطرح شد که چالش ها و انتقادات مختلفی از سوی کارشناسان برای انجام ندادن چنین کاری وجود داشت و در نهایت بخشی از سهام فروخته شد که با اصرار رئیس کل این سازمان انجام شد. آژانس خصوصی سازی، در نهایت پول را هدر داد. این شیوه مدیریتی که توسط وزارت ورزش انجام شد، حتی اگر بودجه کل کشور هم داده می شد، بدهی های استقلال تمام نمی شد، زیرا شکل مدیریتی مناسبی برای این باشگاه وجود ندارد. مشکل مشخص شدن سهام باشگاه استقلال نیست، بلکه عدم نظارت است. این کار بر عهده وزارت ورزش بود و در زمان فروش سهام این نظارت صورت نگرفت. در نتیجه مشخص نیست آجورلو و فتح اله زاده با 500 میلیارد تومان دقیقا چه کردند. اگر کارگروه نبود یکی از اعضای کارگروه معاون وزیر ورزش بود که باید با او تماس می گرفتند تا ببینند چه بررسی هایی انجام می شود.
**وزارت ورزش به وظیفه خود عمل نکرده است
وی خاطرنشان کرد: موضوع را به این سمت نبرید که اگر فروش جزء اقدامات نبود، شفاف سازی صورت نمی گرفت. این استدلال کاملا غیر حرفه ای و غیر منطقی است. وقتی انضباط مالی در حوزه یک سازمان، یک سازمان و یک باشگاه وجود نداشته باشد، این اتفاقات اجتناب ناپذیر است. هیئت مدیره و مدیر عامل در صورت مرتکب تخلف برای اولین بار باید در دستگاه قضایی محاکمه شوند. کاری که قربانزاده انجام داد و از اعضای هیئت مدیره باشگاه استقلال آجورلو و استقلال شکایت کرد باید در وزارت ورزش انجام می شد. این اداره در انجام وظیفه خود کوتاهی کرد و از آن فراتر رفت. سازمان فرعی خصوصی سازی این کار را در حالی انجام داد که از دو باشگاه وزارت ورزش مراقبت می کرد. چرا سکوت کرده اند و هنوز اقدام نکرده اند؟ چه تعارفات و ملاحظاتی بود که تاکنون این شکایت صورت نگرفته و هنوز خبری نیست؟ این افراد باید برای احقاق حقوق بیت المال و کسانی که در اختلاس پول دست داشتند، متهم شوند. نتیجه مدیریت افراد جاه طلبی که تظاهر به مدیریت ورزشی می کردند در حضور مردم آشکار شد تا بدانند حتی رشته مدیریتی ندارند. هیچ دلسوزی، هیچ قابلیت اطمینان و هیچ مهارت مدیریتی وجود نداشت. پول استراماچونی دو بار داده شد و به جای پرداخت بدهی برای مصارف دیگر مصرف شد تا استقلال آماده حذف آسیایی شود.
** درآمد 10 میلیارد تومانی هر بازی چه شد؟
واعظ آشتیانی در پاسخ به این سوال که مردم چگونه مدیرعامل باشگاه استقلال می شوند، گفت: چرا افرادی که در شرایط فعلی استقلال نقش داشتند این سمت را بر عهده گرفتند؟ اعضای هیئت مدیره باشگاه استقلال بر اساس کدام شاخص و بر اساس کدام شاخص تصمیم می گیرند. مظلومی گفت من نمی دانستم و اطلاعی نداشتم. برای کدام یک از اعضای هیئت مدیره می توان مستقل را جاهل کرد؟ این موضوع باعث دردسر مظلومی و امثال او می شود و سرمایه باشگاه به هدر می رود. از مدیرعامل باشگاه استقلال سوال می شود که چرا قائم مقام خود را تعیین کردید و در پاسخ گفته می شود ما پول می گیریم و خرج می کنیم. چقدر پول در می آورید؟ پول مردم را گرفتی و خرج کردی. آیا به آوردن و خرج کردن پول افتخار می کنید؟ جایی که به چنین مدیریتی مدیریت درآمد و هزینه می گویند. چند شرکت تحت حمایت دولت هستند که انجام نشده است. نگفتند هر بازی 10 میلیارد تومان درآمد دارند؟ آنچه در پایان اتفاق افتاد؟ امروز حیف هوادارانی که از حذف تیمشان از آسیا پشیمان هستند.
** انتخاب پولادگر به عنوان معاون وزیر تعجب برانگیز نبود؟
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال افزود: اکنون انگشت اتهام به سمت افرادی است که هدایت چنین افرادی را بر عهده داشتند. آنها باید در مناظره تلویزیونی شرکت کنند. مگر محمد پولادگر جزو گروه ضربت نبود؟ پس چرا نظارت نکرد؟ وقتی خودش با، اما و اگر جامعه ورزش به عنوان معاون وزیر ورزش انتخاب شود، طبیعی است که انتظار نداشته باشیم. فردی که پس از سال ها هدایت فدراسیون تکواندو و معاونت وزیر ورزش به فدراسیون تکواندو رای نمی دهد، جای تعجب ندارد. این یکی از موارد مغفول مانده است و البته مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره که امور مالی را پنهان کرده اند باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرند. شکی نیست اما برخورد با مسئولان وزارت ورزش مهمتر است. آنها کسانی بودند که مردم را با وظایفشان در هیئت مدیره باشگاه استقلال ناآشنا کردند. آنها هنوز نمی دانند که مسئول تصمیمات مدیرعامل باشگاه هستند و باید پاسخگو باشند و هنوز هم نمی دانند که در حوادث مسئولیت مشترک دارند و همانطور که پاداش می گیرند. چیزهای خوب، آنها را نیز باید به خاطر اشتباهات سرزنش کرد.
absnews