انتهای پیام
به گفته زارع پور از دیگر ویژگی های ذره بین می توان به جستجو و دسترسی سریع به فروشگاه های اینترنتی، اطلاعات بازار املاک و خودرو، طلا و … اشاره کرد. علاوه بر ویژگی های خاص ذره بین، استفاده از این موتور جستجو دارای مزایای ترافیکی مانند ترافیک رایگان در قالب بسته های اینترنتی و اینترنت نیم بها نیز می باشد. همچنین ارائه پاسخ های هوشمند، امکان جستجو و گشت و گذار در محتوای شبکه های اجتماعی، پیام رسان ها، دسترسی به خدمات ویدئویی، متنی و ویدئویی داخلی و خارجی از دیگر ویژگی های این موتور جستجوی ایرانی است.
به عنوان مثال، موتورهای محلی در کره جنوبی 97 درصد از سهم بازار جستجو را در اختیار دارند و مردم از این موتور برای رفع نیازهای خود مانند خرید، گوش دادن به موسیقی، مسافرت و غیره در قالب خدمات کاربردی مختلف استفاده می کنند، در حالی که دانشجویان از این موتور استفاده می کنند. و معلمان برای یافتن مقالات به زبان انگلیسی به موتورهای غیر کره ای مانند گوگل مراجعه می کنند. در همین راستا در آبان ماه 1393 از نسخه پنجم موتور جستجوی پارسیجو رونمایی شد تا این موتور جستجو وارد فاز تجاری سازی شود.
توسعه خدمات متنوع با توجه به نیازهای بومی و محلی، افزایش درآمد ملی از طریق درآمد خواستگاران بومی، ترویج و گسترش فرهنگ ایرانی-اسلامی در فضای مجازی، کمک به ایجاد مزیت رقابتی برای خواستگاران بومی در مقابل رقبای غیربومی. . توسعه زیرساخت های تولید و ارائه خدمات و محتوا به پژوهشگران بومی، توسعه دانش و فناوری محققان داخلی، حفاظت از اطلاعات و ارتقای امنیت ملی در فضای مجازی و استفاده از گزارش های چشایی کاربران ایرانی برای بهبود فضای مجازی. خدمات از جمله نیازها و اهداف پژوهشگران داخلی است.
در سالهای اخیر، نبود آمار و اطلاعات در مورد درخواستهای کاربران به عنوان یکی از نقاط ضعف در این زمینه اعلام شده است، به عبارت دیگر، روزانه چند نفر به گوگل مراجعه میکنند و چه تعداد پرس و جو (پرس و جو) برای گوگل ارسال میکنند. چند درصد از پرس و جوها به موتورهای جستجوی محلی می روند. این مقدار تقریبی است و برای اندازهگیری دقیق این موارد باید اطلاعاتی را که افراد از طریق اینترنت ارسال و دریافت میکنند، مشاهده و تحلیل کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، موتور جستجو، موتور جستجو یا موتور جستجو معمولا به برنامه ای گفته می شود که به جستجوی کلمات کلیدی در یک سند یا پایگاه داده می پردازد. همچنین در اینترنت برنامه ای است که کلمات کلیدی را در فایل ها و اسناد موجود در شبکه جهانی وب، گروه های خبری، منوهای Gopher و آرشیوهای FTP جستجو می کند.
همچنین کارشناسان برنامه نویسی خاطرنشان می کنند که ساخت و کار بر روی موتور جستجو بسیار سخت و پرهزینه است و کشورها تنها در صورت سرمایه گذاری کلان می توانند در این زمینه پیشرفت کنند.
بر اساس این گزارش، «زرهبین»، «یوز»، «پارسیجو» و «گرگر» از جمله موتورهای جستجوی داخلی بودند و مرورگر زربین فعالیت خود را از سال 1398 آغاز کرد.لازم به ذکر است که مرورگرهای پارسیجو و گرگر دارای سابقه هستند. قدیمی ترین در این زمینه
این موضوع باعث شد تا ایده وجود یک موتور جستجوی بومی در ایران وجود داشته باشد و حمایت از جستجوگران داخلی بر اساس تهیه و ارائه یک طرح کسب و کار مورد تایید هیئت راهبری پژوهشگران داخلی قرار گرفت و مقرر شد مدل های کسب و کار موتورهای جستجوی «پارسیجو» و «یوز» برای ادامه فعالیت به کمیته راهبری ارائه شود. البته به گفته مسئولان هیچ موتور جستجوی بومی در هیچ کجای دنیا با هدف جایگزینی گوگل و یاهو راه اندازی نمی شود و موتورهای جستجوی بومی هدف دیگری را دنبال می کنند و آن پاسخگویی به نیازهای کاربران داخلی است. اطلاعات موجود برای خدمات محلی، از یک ابزار محلی بهتر از یک ابزار بین المللی.
به گفته وی، مزیت جستجوی محلی، شناخت زبان و فرهنگ محلی و ارائه خدمات محلی متناسب با نیاز جامعه است و در حالی که اولین نسخه پارسیجو که در سال 2009 رونمایی شد، تنها یک میلیون صفحه را پوشش داد، پنجمین نسخه این موتور جستجو دارای بیش از یک عدد است و میلیاردها صفحه را اسکن کرده و آنچه کاربران بیشتر نیاز داشتند در صفحات قرار داده شده است و البته در این مورد بیشتر از موتورهای جستجوی کشورهای دیگر الهام گرفته است.
نقطه قوت موتورهای جستجوی بومی پاسخگویی به جستجوهای تراکنشی در قالب خدمات خاص است، در حالی که استفاده کنونی از گوگل و یاهو جنبه دریافت اطلاعات و یافتن سایت های مختلف است.
بر این اساس ذکر این نکته ضروری است که جوشکار بومی نیاز به تحقیقات اساسی دارد و دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید برای تشویق بخش خصوصی به تربیت جوشکار بومی تلاش کنند زیرا بخش خصوصی بازیگران اصلی تولید محتوا هستند. همچنین از آنجایی که هر قومی در استفاده از فضای مجازی سلایق خاص خود را دارد، باید سیاست هایی اتخاذ شود تا جذب کنندگان بومی مورد توجه و استفاده مردم قرار گیرند.
اهداف مرورگرهای بومی چیست؟
در این رابطه یکی از مدیران اجرایی پروژه موتور جستجوی ملی پارسیجو وی در سال 1395 درباره نسخه پنجم موتور جستجوی پارسی جو گفت: افزودن محبوب ترین سرویس های اینترنتی دنیا به موتور جستجوی پارسی جو علاوه بر رونق تجارت الکترونیک کشور، انگیزه ای برای صاحبان صنایع و خدمات ایجاد می کند. حضور در فضای مجازی و اضافه شدن سرویس اندروید خبر (خبرجو)، سرویس مبتنی بر مکان (کافه کجا)، آسان ترین سرویس دانلود کشور، بازار، سرویس آب و هوای کامل و تغییرات ظاهری از ویژگی های این موتور جستجوی ملی است.
به گفته تحلیلگران، پرس و جوهای کاربران در وب به سه دسته کلی تقسیم می شوند. جنبه دریافت اطلاعات و اطلاعات مختلف برای یافتن یک سایت خاص و در نهایت جستجوهای تراکنشی که برای رفع نیازهای خود انجام می دهیم که بیشتر کاربردی و اطلاعات کمتری دارد از جمله دانلود و خرید .
همانطور که رئیس سابق سازمان فناوری اطلاعات از فعالیت هفت تا هشت موتور جستجوی ایرانی در سال 1393 خبر داد و گفت که لازم است این موتورهای جستجو نسبت به نمونه های خارجی برتری داشته باشند تا کاربران به استفاده از آنها ترغیب شوند.
در حالی که پارسیجو و یوز در سکوت به کار خود ادامه می دهند و به نظر می رسد بار انبوه سوالات کاربران حتی با حضور گوگل از روی دوش آنها برداشته شده است و در این بین در سال 2019 مرورگر ذره بین راه اندازی شده و سیدابوالحسن فیروزآبادی – مدیر فضای مجازی مرکز ملی – با اشاره به راه اندازی این مرورگر بومی، گفت: این موتور جستجو از قابلیت های بومی خوبی برخوردار است و امیدواریم بخش زیادی از نیازهای مردم را بسیار بهتر از مرورگرهای خارجی برطرف کند. .
چه عواملی باعث ضعف جوشکارهای محلی شده است؟
برخی از کارشناسان معتقدند مشکل اصلی جوشکاران بومی نه سخت افزاری است و نه نرم افزاری زیرا امکان خرید تجهیزات از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود دارد و از نظر نرم افزاری نیز جوشکاران بومی رشد قابل قبولی داشته اند. مشکل اصلی این است که این موتورهای جستجو باید توسط مردم پذیرفته شوند و مردم ترجیح می دهند از موتورهای جستجوی داخلی به جای موتورهای جستجوی خارجی مانند گوگل و بینگ استفاده کنند. به طور کلی توسعه موتورهای جستجوی ایرانی و استفاده از آنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که سرعت موتورهای جستجوی ایرانی از سایر موتورهای جستجو بیشتر باشد و در نتیجه پهنای باند داخلی و حجم محتوای فارسی افزایش یابد.
در این فضا موتورهای جستجوگر ایرانی باید در فضای رقابتی توجه و اعتماد کاربران را به خود جلب می کردند و البته از آنجایی که هدف از ایجاد این موتورهای جستجو نمایش محتوای فارسی است، افزایش حجم محتوای فارسی ضروری بود. اولین.
به گفته وی، برای ترغیب کاربران و شهروندان به استفاده از این موتور جستجو، باید نسبت به نمونه های خارجی مزیت هایی داشت که به مرور زمان تحقق پیدا می کند، از سوی دیگر لازم است طراحان این موتورهای جستجو بتوانند افزایش پیدا کنند. تعداد صفحات آنها افزایش می یابد و تعداد این صفحات را به بیش از چند میلیارد می رساند.
موتورهای جستجوی بومی سهم زیادی در اقتصاد فناوری اطلاعات کشور دارند. طرح و ایده موتورهای جستجوی بومی از چند سال گذشته مطرح شده است و یکی از دلایل آن حلقه محدودیت هایی بود که گاها در این زمینه علیه ایران ایجاد می شد و از این منظر طراحی و ساخت یک موتور جستجوی بومی موجه و حتی ضروری به نظر می رسد.
بر این اساس باید انتظارات خود را از موتورهای جستجو مشخص کنیم و البته این انتظار وجود دارد که این موتورها در فضای رقابتی توجه و اعتماد کاربر را به خود جلب کنند، بتوانند نیازهای افراد خاصی را از طریق قابلیت های داخلی خود برآورده کنند و افراد قادر به پیدا کردن خواهد بود. پاسخ به سوالات شما به موتورهای جستجویی که محتوای داخلی ارائه می دهند اشاره دارد.
در حال حاضر گوگل یک موتور جستجو است که نه تنها در سرزمین مادری خود، آمریکا، بلکه در بسیاری از کشورها و حتی در ایران نیز مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه کشورهایی نیز هستند که از موتورهای بومی خود استفاده می کنند، از جمله چین با بایدو. و روسیه با Yandex که هر کدام کاربران خاص خود را دارند و سهمی از درخواست های روزانه را به خود اختصاص داده اند.
سال گذشته عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – ویژگی های موتور جستجوگر ذره بین را تشریح کرد. این مرورگر علاوه بر نمایش نتایج از موتورهای جستجو مانند گوگل از طریق موتور جستجوی خود، ویژگی ها و خدمات ویژه ای را ارائه می دهد که باعث بهبود مرور اینترنت می شود. این موتور جستجو به کاربران این امکان را می دهد که به راحتی به انواع محتوای ویدیویی، صوتی و آموزشی در دنیای وب و شبکه های اجتماعی دسترسی داشته باشند. حتی قسمت صوتی میکروسکوپ انواع محتوا از موسیقی و پادکست گرفته تا سرود و کتاب صوتی را بدون نیاز به دانلود در اختیار کاربران قرار می دهد که در موتور جستجوی گوگل وجود ندارد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز