جوانان باید از این بیماری خاص آگاه باشند/ تغییر رنگ پوست و خستگی شدید از علائم آن است • رکنا
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنادرماتومیوزیت یک بیماری نادر است که پوست و ماهیچه ها را درگیر می کند و در صورتی که شروع بیماری قبل از 16 سالگی باشد به عنوان “نوع جوان” تعریف می شود.
در خصوص این بیماری و نحوه درمان آن با دکتر آزاده زینب میرزایی فوق تخصص اطفال و نوزادان و فوق تخصص روماتولوژی کودکان گفتگو کرده ایم.
دکتر میرزایی در ابتدا با اشاره به اینکه بیماری های روماتولوژی از جمله بیماری هایی است که می تواند عضلات، مفاصل، عروق و بافت های همبند را درگیر کند، گفت: علائم بیماری های روماتولوژیک چندان واضح و مشخص نیست و در علائم وی ظاهر می شود. . چیز خاصی را نشان نمی دهد، آزمایش آزمایشگاهی خاصی برای تشخیص وجود یا عدم وجود این بیماری وجود ندارد. یکی از این بیماری ها درماتومیوزیت نوجوانان است که بسیار نادر است و عضلات را درگیر می کند. معمولا در بیماری های روماتیسمی اساس نقص ایمنی وجود دارد و این بیماری نیز در این دسته قرار می گیرد.
وی افزود: در حالت عادی انتظار می رود سیستم امنیتی فرقی نمی کند کی باشد عفونت وارد بدن شده و به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می کند. اما در بیماری های خودایمنی، سیستم ایمنی شروع به واکنش های متفاوتی می کند که در نهایت منجر به التهاب در قسمت های مختلف بدن می شود. در درماتومیوزیت، این التهاب در عروق کوچک، پوست و ماهیچه ها دیده می شود. در نتیجه بیمار با ضعف و درد عضلانی به پزشک مراجعه می کند.
این فوق تخصص روماتولوژی کودکان در ادامه خاطرنشان کرد: بیمار ممکن است تغییراتی در رنگ پوست خود مشاهده کند که به آن راش می گویند. ماهیچه هایی که بیشتر در درماتومیوزیت درگیر هستند عمدتاً عضلات تنه و لگن هستند. گاهی اوقات بیماران هنگام بالا بردن دست ها، بالا و پایین رفتن از پله ها با خستگی شدید و ضعف عضلانی مواجه می شوند. همچنین جوش های بنفش و صورتی در قسمت های مختلف بدن از جمله گونه ها، پشت پلک ها، مفاصل دست و پا و روی بند انگشتان دیده می شود. اگر بیماری به موقع کنترل نشود، آسیب به ماهیچه های تنفسی و تنگی نفس و اختلالات بلع ممکن است رخ دهد.
دکتر آزاده زینب میرزایی با اشاره به اینکه از هر یک میلیون کودک در جهان 4 کودک ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، گفت: این بیماری بیشتر در دختران 4 تا 10 ساله دیده می شود. اما ممکن است در هر سن و جنسیتی وجود داشته باشد. اگر فردی با استعداد ژنتیکی در معرض یک سری عوامل محیطی مانند اشعه ماوراء بنفش، عفونت ها و باکتری ها قرار گیرد، سیستم ایمنی بدن او تحریک شده و باعث می شود که ژن بیماری ظاهر شود و علائم بیماری ظاهر شود.بیماری. با تمام این اوصاف باید توجه داشت که این بیماری مسری و عفونی نیست و امید به زندگی بیماران در صورت کنترل بیماری مشابه سایر افراد جامعه است.
وی تاکید کرد: درمان این بیماری با داروهای کورتونی شروع می شود که تهیه آن در ایران مشکلی ندارد. همچنین به دلیل عوارض جانبی کورتون ها، گروه دومی از داروها به آن اضافه می شود که منجر به کاهش تدریجی دوز مصرفی کورتون می شود. از طرفی باید یک سری داروهای ضد التهاب و همچنین روان درمانی برای بیمار داشته باشیم. علاوه بر این، فیزیوتراپی و تمرینات منظم باید انجام شود. داروهای این بیماری مشابه داروهای شیمی درمانی است و برای پوشش بیمه ای مشکلی ایجاد نمی کند.
این متخصص اطفال و فوق تخصص روماتولوژی کودکان در پایان تاکید می کند: رژیم غذایی خاصی برای این بیماران وجود ندارد. اما باید کلسیم و برخی ویتامین ها از جمله ویتامین D دریافت کنند. همچنین در مورد دریافت حتما با پزشک خود مشورت کنید. در صورت کنترل این بیماری حتی می توانند بارداری سالمی داشته باشند و فقط به دلیل عوارض داروها باید به توصیه های پزشک عمل کرد.
https://www.rokna.net/fa/tiny/news-891159>منبع:
خبرگزاری رکنا توسط سردبیران رکنا