اولاف شولتز، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه به پارلمان گفت که تحریم ها موثر بوده و آلمان به سرعت به وابستگی خود به نفت و گاز روسیه پایان خواهد داد. اما او تاکید کرد که کاهش یک شبه واردات انرژی از روسیه به معنای رکود عمیق در سراسر اروپا است که کل صنایع را در معرض خطر قرار می دهد و هزاران نفر را بیکار می کند.
absnews40
اقتصاددانان، تحلیلگران و سرمایه گذاران برجسته جهان معتقدند که با توجه به تورم فعلی، احتمال رکود افزایش یافته است. فدرال رزرو ایالات متحده و سایر بانک های مرکزی تلاش می کنند تا با افزایش نرخ بهره، تورم را مهار کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز به نقل از اویل پرایس، بحران اوکراین پیش بینی های تحلیلگران از اقتصاد جهانی در سال جاری را به کلی تغییر داده است. پیشبینیهای رونق اقتصادی پس از بهبودی پس از بحران کرونا به دلیل افزایش قیمتهای انرژی، اختلال در زنجیره تامین و کمبود جهانی نفت به یک رکود کلی جهانی تبدیل شده است.
تحلیلگران تخمین می زنند که در بدترین حالت، در صورت ادامه جنگ اوکراین و قطع کامل صادرات نفت و گاز روسیه به اروپا، قیمت نفت برنت به بشکه ای 150 دلار خواهد رسید. در این شرایط قیمت بالای نفت هزینه مصرف را برای مصرف کنندگان و بنگاه های اقتصادی کاهش می دهد و احتمال رکود را افزایش می دهد.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا در اوایل این هفته در مورد تحریم نفتی پوتین به توافق نرسیدند.
اگر کاهش صادرات انرژی روسیه در هفته ها و ماه های آینده ادامه یابد، احتمال رکود جهانی حتی بیشتر می شود.
اتحادیه اروپا و آلمان، بزرگترین اقتصادهای آن تا به امروز، هیچ تمایلی برای توقف واردات انرژی از روسیه یا اعمال تحریمها بر صادرات نفت و گاز نشان ندادهاند، که میتواند به وابستگی اروپا به روسیه برای یک چهارم نفت و یک سوم نفت خود نسبت داده شود. به گاز طبیعی آن نیاز دارد.
حتی خروج بخشی از صادرات انرژی روسیه از بازار در سال جاری، رکود جهانی را اجتناب ناپذیر می کند. تحلیلگران همچنین هشدار داده اند که رکود اقتصادی به دلیل شوک نفتی ناشی از حمله عراق به کویت در سال 1990، بیشتر از رکود سال 1991 ادامه خواهد داشت.
افزایش تورم و بی ثباتی شدید در اقتصاد جهانی در بحبوحه جنگ روسیه در اوکراین، رشد اقتصاد جهانی را تهدید می کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز