سایر موضوعات

صنعت غذا بعد از نفت و پتروشیمی منبع درآمد اصلی کشور است. 15 درصد در اشتغال زایی مشارکت داریم.

رئیس هیئت مدیره انجمن خبرگان علوم و صنایع غذایی گفت: صنعت غذا پس از نفت و پتروشیمی که منابع اصلی درآمد کشور هستند رتبه سوم را دارد و ارزش محصولات فرآوری شده 100 میلیارد دلار است. در سال.

محمدحسین عزیزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: انجمن علوم و صنایع غذایی ایران به دلیل ارتباط با صنایع غذایی، فعالیت هایی از جمله مشارکت در تدوین استانداردها، آموزش مدیران فنی کارخانه ها، صدور گواهینامه را بر عهده دارد. اسناد، و به طور کلی مشاوره و راهنمایی صنایع غذایی. ، گفت: این انجمن در کنار این کارکردها فعالیت های پژوهشی نیز انجام می دهد اما کارکرد اجرایی ندارد.

ارزش محصولات فرآوری شده در صنایع غذایی 100 میلیارد دلار است

وی ادامه می دهد: صنایع غذایی بعد از نفت و پتروشیمی که عمده ترین منابع درآمدی کشور هستند رتبه سوم را دارد. ما حدود 15000 کارخانه و کارگاه کوچک و حدود 200-300 کارخانه بزرگ داریم. کل تولیدات کشاورزی و غذایی کشور 120 تا 130 میلیون تن است که بخشی از آن وارد صنعت و فرآوری می شود. ارزش محصولات فرآوری شده در صنایع غذایی 100 میلیارد دلار در سال است و مقدار زیادی از مقدار تولید شده در داخل مصرف می شود و مقداری نیز صادر می شود. علاوه بر این، کل صادرات محصولات غذایی خام و فرآوری شده حدود 10 میلیارد دلار است.

رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران افزود: سهم صنایع غذایی در ایجاد اشتغال در کشور حدود 15 درصد بوده که رقم مهمی است.

90 درصد روغن خوراکی کشور وارداتی است

وی افزود: با توجه به اینکه کشور در بخش کشاورزی به ویژه باغداری پتانسیل خوبی دارد و محصولات باکیفیتی تولید می شود، در بسیاری از زمینه ها به خودکفایی رسیده ایم و تنها در موارد معدودی به واردات نیاز داریم که یکی از آنها این است. خوراکی. روغن حدود 90 درصد روغن خوراکی کشور وارداتی و 10 درصد در داخل کشور تولید می شود که چالش بزرگی برای کشور ایجاد می کند. البته 90 درصد آن به صورت دانه های روغنی مانند سویا و مقداری نیز به صورت روغن خام وارد می شود.

صنعت غذا بعد از نفت و پتروشیمی منبع درآمد اصلی کشور است.  15 درصد در اشتغال زایی مشارکت داریم.

واردات چای، برنج، ذرت و شیرخشک

عزیزی تصریح کرد: علاوه بر روغن، برنج هم وارد می کنیم. ما سالانه حدود 40 درصد از مصرف خود را وارد می کنیم و 60 درصد از تولیدات داخلی تامین می شود. این واردات اغلب از هند، پاکستان و تایلند انجام می شود.

این کارشناس صنایع غذایی با بیان اینکه چای را هم وارد می کنیم، گفت: حدود 40 درصد مصرف سالانه کشور را وارد می کنیم و 60 درصد آن از تولید داخل است.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از گندم و ذرت مورد نیاز کشور را وارد می کنیم، اعلام کرد: در سال هایی که خرید گندم حمایت بهتری می شد و قیمت تضمینی آن مناسب بود و شرایط اقلیمی نیز مساعد بود، تولید افزایش یافت و نیاز به واردات داشت. در سال هایی که شرایط آب و هوایی مساعد نبود و نیازی به حمایت نبود، کاهش یافت و نیاز واردات نیز افزایش یافت. در ذرت، حدود 90 درصد نیاز کشور، معادل 10 میلیون تن، وارداتی است که عمدتاً برای خوراک طیور مصرف می شود.

این کارشناس صنایع غذایی افزود: بخشی از نیاز کشور به شیرخشک نوزادان نیز وارداتی است که البته کارخانه هایی نیز در داخل کشور تولید می کنند.

عرضه ارز؛ چالش صنعت غذا

وی یکی از چالش های پیش روی صنایع غذایی را تامین ارز دانست و افزود: به عنوان مثال اگر در برخی مواقع کمبود شیرخشک در بازار وجود دارد به دلیل مشکلات تامین ارز است که این امر در تاریخ انجام نشد. زمان. خوشبختانه با آزاد شدن منابع ارزی به زودی مشکلات برطرف خواهد شد.

این کارشناس صنایع غذایی گفت: سرمایه در گردش کارخانه یکی دیگر از چالش های صنایع غذایی است. در حال حاضر صنایع غذایی به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه به سرمایه در گردش قابل توجهی نیاز دارند که ممکن است در تامین آن با مشکل مواجه شوند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا