13:42 – 01 نوامبر 1403
مصطفی رجبی مشهدی در نشست آنلاین مقابله با مراکز ارزهای دیجیتال غیرمجاز در شرکت های توزیع نیروی برق و برق منطقه ای کشور، از قصد شرکت توانیر برای گردهمایی این مراکز به عنوان اولویت اساسی صنعت برق خبر داد و تاکید کرد: برای مقابله با این مراکز 7 اقدام در نظر گرفته شده است. با این مراکز او – او. .
بر اساس انتظارات، توان مصرفی مراکز ارزهای دیجیتال بدون مجوز بیش از 1500 مگاوات اعلام شده است که در صورت اضافه کردن سایر برق های غیرمجاز و دستکاری کنتور، تخمین می زنیم که به حدود 3000 مگاوات می رسد.
رجبی مشهدی با اشاره به تاکید وزیر نیرو بر تشویق و ارتقای شغلی نیروهای صنعت برق که به شناسایی و جمعآوری مراکز غیرمجاز کمک میکنند، افزود: قطعاً با دزدی برق از این طریق، تلاش بیش از 100 هزار نفر بوده است. در صنعت برق اگر در معرض خطر قرار گیرند، برق رسانی به مردم به دلیل خودخواهی برخی از افراد سودجو در معرض خطر است.
مدیرعامل شرکت التوانیر افزود: مشکل مراکز غیرمجاز ارزهای دیجیتال محدود به شرکت های توزیع نیست و در سطح شرکت های برق منطقه ای نیز آماری وجود دارد که نشان دهنده فعالیت غیرمجاز این مراکز در صنایع و کارخانجات بزرگ است و از اینجا به بعد آمده است. تلاش شرکت های برق برای جلب همکاری با مقامات منطقه ای، قضایی و امنیتی در برخورد با این پدیده حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه برخورد با مراکز غیرمجاز ارزهای دیجیتال را باید خودمان آغاز کنیم، به رشد فوق العاده مصرف در شرکت های توزیع برق در اصفهان، همدان، خراسان شمالی، کهکیلویه و بویراحمد، بوشهر و هرمزگان و لزوم شکل گیری اشاره کرد. یک گروه کاری استانداری بر برخورد با ماینرهای غیرمجاز ارز دیجیتال، هماهنگی با مراکز امنیتی، قضایی و انتظامی و ارائه گزارش هفتگی از اقدامات شرکت های برق تاکید کرد ارزیابی عملکرد شرکت های برق شرکت ها در توانر.
در ادامه معاون حمل و نقل و بازرگانی خارجی طنعیر، مدیر اجرایی طرح مقابله با استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال در صنعت برق به رشد غیرمعمول بار برخی شرکت های توزیع و تحلیل تغییرات قیمت دلار و ارزهای دیجیتال اشاره کرد. به عنوان دلایلی برای توجه ویژه به این مشکل.
محمد اله داد تعداد مزارع دارای مجوز تولید ارزهای رمزنگاری شده در کشور را 252 مزرعه با ظرفیت مصرف 271 مگاوات و بار مصرفی این بخش در حال حاضر 6.27 مگاوات اعلام کرد.
وی همچنین از کشف حدود 10 هزار مزرعه معدنی غیرمجاز و جمع آوری 231 هزار و 418 معدنچی با مصرف کل 580 مگاوات خبر داد.
اله داد با اشاره به انهدام 15 هزار و 270 دکل معدنی در کشور، سامانه پیامکی دو طرفه را به منظور ارتباط با همکاران رسمی، پیمانکاران و شرکت ها و همچنین پرسنل سیم کشی، عوامل قرائت، حراست و … راه اندازی کرد. شناسایی و معرفی ماینرهای غیرمجاز محرمانه است و گزارش همکاران فقط برای مدیران امنیتی شرکت های تابعه ارسال می شود.
وی همچنین از عدم احتساب قبوض صادر شده با ارز غیرمجاز در نرخ وصول شرکت های برق خبر داد و کل مبلغ قبوض صادر شده توسط مراکز غیرمجاز برای تامین هزینه های عملیاتی هر شرکت به شرکت مربوطه عودت داده شد.
در ادامه این جلسه، مجتبی قربانی، مدیرکل دفتر مرکزی امنیت تونر، هماهنگی شرکت های برق با مراجع ذیربط منطقه ای و اهمیت اقدامات مردم در برخورد با مراکز ارز دیجیتال غیرمجاز و همچنین استفاده و توانمندی شوراها، دهیاری ها و مساجد و پیگیری راهکارهای جدید. همچنین شناسایی و استفاده از توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان، سویدمو، مدیر اجرایی نظارت و تنظیم مقررات استخراج داراییهای دباغ از نابودی، در این راستا نقش دارد. شرکت توانر که در 11 استان کشور عملیات معدنی را انجام می دهد، اعلام کرد که تا پایان سال در 20 استان باقی مانده نیز اجرایی می شود و تاکنون 700 میلیون تومان برای شناسایی معدنچیان غیرمجاز به مسئولان پرداخت شده است.