شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

جلوگیری از واریز 100 هزار میلیارد تومان منابع نزد دستگاه های دولتی

احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در نشست خبری با اشاره به شاخص های اقتصادی طی سال های 1397 تا 1399 و 1400 تا 1402 گفت: نرخ رشد اقتصادی از منفی 2 درصد در بازه زمانی 1397 تا 1399 به مثبت 5 درصد در دولت سیزدهم. نرخ رشد اقتصادی بدون نفت از 1.1 درصد به 4.7 درصد، متوسط ​​بیکاری از 10.8 درصد به 8.8 درصد، افزایش سرمایه گذاری از منفی 13.7 درصد به مثبت 3.8 درصد، صادرات غیرنفتی از حدود 42 میلیارد دلار به 50 میلیارد دلار، متوسط ​​نرخ فقر. گزارش بانک جهانی) از 27 درصد به 22 درصد، کل افزایش تورم (تغییرات تورم) از مثبت 9 درصد به مثبت 1.5 درصد و تغییرات نقدینگی از مثبت 6 درصد به منفی به 5 درصد رسیده است. نرخ ارز در بازار غیر رسمی که طی سال های 1397 تا 1399 450 درصد افزایش یافت، در دولت سیزدهم 100 درصد افزایش یافت.

خاندوزی گفت: رشد سرمایه گذاری از منفی 13.7 درصد به مثبت 3.8 درصد افزایش یافت و نرخ مالیات بر تولید از 25 درصد به 18 درصد کاهش یافت. رکورد جذب سرمایه گذاری خارجی نیز در دولت سیزدهم شکسته شد و در مجموع 12 میلیارد دلار جذب شد که این رقم در سال قبل 5.5 میلیارد دلار بود. تعداد شرکت های بورسی و غیرمستقیم نیز از 699 شرکت به 791 شرکت افزایش یافت.

وی افزود: در دهه 90 شاخص‌های بخش واقعی اقتصاد با نوسان همراه با کاهش عملکرد همراه بود. اگر بخواهیم شاخص های عددی کلی را با 3 سال 1400 تا 1402 مقایسه کنیم، می توان گفت که یک بیمار در ICU با شاخص های هشدار دهنده در خطر بالا بوده که با تلاش های انجام شده در 3 سال گذشته این بیمار به بیمارستان منتقل شده است. بخش و احیا شد و امیدواریم بتوانیم برنامه بهبود و درمان بلندمدتی را با هدف آینده اقتصاد ایران دنبال کنیم.

خاندوزی تصریح کرد: در شاخص هایی که ذکر کردم نقاط ضعف و قوت وجود دارد، اما گرفتن عکس یادگاری با شاخص های خوب یکی دوساله و فراموش کردن کل مسیری که در دهه 90 طی کردید چندان علمی نیست، بلکه بیشتر از این است. فقط یک ایده یک وظیفه سیاسی و انتخاباتی و بعید است که خاطرات این شاخص های متزلزل و ضعیف اقتصادی از ذهن مردم ایران پاک شود.

صورت های مالی 2000 شرکت دولتی فاش شد

وزیر اقتصاد افزود: در حوزه انضباط مالی خزانه تا دولت سیزدهم نظارت موثری بر عملکرد مالی وزارتخانه ها و شرکت های دولتی نداشتیم. ابزارهایی که طراحی شد نیمه کاره رها شد و پروژه های کنترل مالی تکمیل نشد. این پول به حساب نهادها و ارگان های دولتی واریز می شد و با صلاحدید مدیران صرف اموری می شد در حالی که دولت اولویت های دیگری در هزینه کرد داشت. شرکت های وابسته به وزارتخانه ها بودند که گاهی وزیر مربوطه از وجود این شرکت در ردیف سوم و چهارم خود بی خبر بود، ناگفته نماند که می خواست برای آن شرکت هیات مدیره و نظارت مالی و غیره تعیین کند.

وی با بیان اینکه نیمی از دارایی های دولت شامل املاک و ساختمان هایی است که توسط دستگاه های دولتی در سامانه دارایی های دولت به رسمیت شناخته نمی شوند، گفت: دولت سیزدهم شروع به کار کرد و اولویت های آن انضباط مالی و خزانه داری و افزایش شفافیت مالی در این بخش بود. .

وی افزود: کنترل نهادها و شرکت های دولتی که تأثیرات و روابط طولانی مدت و پیچیده ای داشتند برای اقتصاد سیاسی این بخش چقدر سخت است اما با حمایت آیت الله رئیسی توانستیم این کار را انجام دهیم.

وی گفت: در این راستا ابتدا صورت های مالی تمامی بانک ها و شرکت های دولتی را شفاف سازی کردیم و در پایان سال گذشته 2000 صورت مالی کاملا شفاف به مردم ارائه شد که تقریبا همه شرکت های تحت مدیریت دولت هستند. و بخش عمومی به جز چند اطلاعات شرکتی که به دلیل تحریم ها یا انرژی اتمی نتوانستیم آنها را فاش کنیم، تقریباً همه شفافیت ها را اعمال کرده ایم.

جلوگیری از واریز 100 هزار میلیارد تومان منابع نزد دستگاه های دولتی

خاندوزی افزود: در حوزه خزانه از 76 هزار حساب بانکی دستگاه های دولتی به 14 هزار حساب کاملاً تجمیع شده تحت نظارت خزانه و بانک مرکزی رسیده ایم و از این محل 100 هزار میلیارد تومان منابع بلوکه شده است. به سازمان های دولتی سپرده می شود. یعنی از 100 هزار میلیارد تومان استقراض دولت و احتمال تقلب و فساد جلوگیری شد.

وی افزود: همچنین در ابتدای دولت 535 هزار قطعه ملکی در سامانه صدا شناسایی شد که این رقم در دولت سیزدهم به یک میلیون و 100 هزار قطعه ملکی رسید. سرانجام قصد پرداخت به ذی نفع نهایی در اسفند 1402 هجری قمری اجرا شد.

وی افزود: 173 هزار وصول برای مودیان خرد و کلان ثبت شد و بیش از 90 درصد قانون مودیان پیشرفت داشت.

کامل

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

قطار میانه ـ اردبیل امسال به حرکت در می‌آید

۱۳:۵۹ – ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ ای بی اس نیوز – پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *