در گفتگو با آنا به این موضوع اشاره شد؛
یک تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است: تاثیر شرکت های دانش بنیان بر بازار سرمایه مثبت است، به شرطی که کنترل و بالاتر از همه شفافیت وجود داشته باشد، بدون اینکه بازار سرمایه را به عنوان فروشگاه تامین مالی تبدیل کنند، هر چیزی که می آورند باید بازدهی سودآوری داشته باشد. چشم انداز.
محمدعلی احمدزاد عسل، تحلیلگر بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: حضور شرکت های دانش بنیان در بازار سرمایه از دو بعد باید مورد توجه قرار گیرد که یکی از آنها این است که شرکت ها باید بیایند و در بازار سرمایه ثبت نام کنند و به گونه ای فعالیت کنند که این بخش از فضای کسب و کار شرکت های دانش بنیان توسعه پیدا کند و تداوم یابد. جنبه دومی که برای این شرکت ها وجود دارد بحث تامین مالی است، یعنی همان نقش و ماموریتی که بازار سرمایه برای همه بخش های اقتصادی در نظر گرفته است. برای تامین مالی پروژه های خود، این دو عنصر باید با یکدیگر ادغام شوند تا تعادل ایجاد شود. و پایگاه های دانش تامین مالی و توسعه فعالیت ها است.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه می افزاید: البته می توانند تبعات منفی هم داشته باشند. انصاف نیست که یک شرکت دانش بنیان در بازار سرمایه پذیرفته شود، آن را تامین مالی می کنند، ریسک های خود را در معرض آن قرار می دهند و عده ای دچار مشکل می شوند و این نوع شرکت ها باید تاثیر جذب سرمایه داشته باشند. آنها علاوه بر تامین مالی خود از بازار سرمایه، از خارج نیز سرمایه جذب می کنند تا این بخش بتواند به فعالیت خود ادامه دهد و اعتماد عمومی را جلب کند که اساس فعالیت بازار سرمایه را تشکیل می دهد. درست است که کسبوکارهای دانشبنیان دارای ریسکهایی هستند، اما باید اعتماد را نیز به دست آورند.
راه های مقابله با ایجاد طلسم های فساد در شرکت های بورسی دانش بنیان
این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه این بحث نظارت بر عملکرد شرکت های فناوری و نوظهور را برجسته کرد و توضیح داد: نکته بعدی نظارت است و سازمان بورس به عنوان متولی بازار سرمایه باید نظارت بالایی داشته باشد. میزان نظارت بر این شرکت ها به منظور عدم ایجاد سیستم فاسد یعنی حفظ و حراست از بازار سرمایه، افزایش اعتماد عمومی به بازار سرمایه و نظارت بر حفظ حقوق سهامداران می تواند از سطح بالایی برخوردار باشد. نظارت بر این موضوعات به گونهای که شرکتها بر اساس شناخت مدارهای اصلی خود و راهآهنهایی که در بازار سرمایه فعالیت میکنند، سرمایه و توسعه مالی را جذب کنند. فعالیت آنها نباید بیرون برود و بتوانند این فعالیت ها را انجام دهند، یعنی زمانی که بتوانیم بخش خوب و فضای مناسبی را برای فعالیت آنها تصور کنیم تا بتوانند مردم را به سمت خود جذب کنند، هرچند کوچک هستند، اما به تدریج تعداد آنها افزایش می یابد و تعداد آنها افزایش می یابد. . در این صورت است که کارآفرینان می توانند از بازار سرمایه یعنی فضای شفاف مالی با نظارت و توسعه و خلق ثروت این بازار حمایت کنند.
کسب و کارهای دانش بنیان علاوه بر تامین مالی بازار می توانند به تقویت بازار کمک کنند.
احمدزاد عسل در پاسخ به این سوال که اگر شرکت های دانش بنیان بتوانند علاوه بر تامین مالی بازار سرمایه، سرمایه جذب کنند، می توانند به تقویت بازار کمک کنند. یعنی مدیریت آنها از حالت دولتی به بخش کاملا خصوصی منتقل می شود و با رشد و توسعه این بخش ها، بازار سرمایه می تواند در آینده ای نه چندان دور از مزایای آن به ویژه مدیریت موثر و کارآمد بخش خصوصی برخوردار شود. بخشی که به تدریج این تغییر تمرکز را از مدیریت دولتی به مدیریت کاملا خصوصی از طریق توسعه کسب و کارهای دانش بنیان منتقل خواهد کرد.
وی بیان کرد: در مجموع تاثیر شرکت های دانش بنیان بر بازار سرمایه مثبت است به شرط اینکه نظارت و در رأس آن شفافیت وجود داشته باشد، حتی اگر سرمایه بازار را فروشگاه تامین مالی نکنند، آنچه می آورند باید باشد. . سودآور