19:16 – 02 نوامبر 1403
حفظ کاربری و یکپارچگی، هماهنگی و هم افزایی بین کلیه نهادهای حامی در اجرای دقیق و سریع رفع تداخل و صدور اسناد زمین کشاورزی ضروری است. بنابراین باید هماهنگی ها را افزایش داد و سرعت و دقت در رفع تداخل ها را افزایش داد تا این کار بزرگ به موقع انجام شود.
پلاتونی رئیس سازمان امور اراضی کشور با تاکید بر رفع همپوشانی ها و حفظ کاربری اراضی کشاورزی گفت: مساحت اراضی تحت پوشش رفع همپوشانی در استانداری ها باید به دقت بررسی شود تا قرارداد منعقده با شرکت های مشاور از مساحت زمین تحت پوشش تجاوز نمی کند.
محمد حسین عطای رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در بازدید از طرح های بزرگ واگذاری اراضی کشاورزی گفت: استان قزوین در تولید 16 محصول کشاورزی رتبه اول تا ششم و از نظر سرانه تولید را دارد. بسیار پیشگام
به گفته وی، این فرمانداری با استفاده از کشاورزی نوین از بالاترین بهره وری آب برخوردار است و 70 درصد منابع آبی آن از منابع آب زیرزمینی تامین می شود.
عطایی بر تاثیر خشکسالی در سال های اخیر تاکید کرد و گفت: استانداری قزوین در سال های اخیر با بحران خشکسالی مواجه بوده است اما با وجود این چالش ها رکورد تولید گندم در این استان به 248 هزار تن رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استانداری قزوین با اشاره به نقش امور اراضی در آمایش سرزمین، افزود: در زمینه تغییر کاربری، اقدامات لازم برای مدیریت بهینه اراضی در حال انجام است به طوری که حجم زیادی از اراضی کشاورزی در حال انجام است. اختصاص داده شده است. به صنایع تحویل داده نمی شود. مدیریت زمین در بخشهای گلخانهای و صنایع مرتبط با کشاورزی نیز برای استفاده بهینه از منابع موجود به شدت کنترل میشود.
العطایی با اشاره به محدودیت تغییر کاربری اراضی کشاورزی افزود: بر اساس تبصره 2 ماده 9، کاربری اراضی درجه یک و دو به طرح پرش مسکونی قابل تغییر نیست و این تغییر تنها انجام می شود. در موارد نادر
وی ادامه داد: تاکنون بیش از هزار هکتار زمین به پروژه های مختلف اختصاص یافته است که برخی از این پروژه ها منجر به سرمایه گذاری نمی شود. با این حال، یک سیستم نظارتی برای نظارت بر طرح ها وجود دارد.
علایی به چالش های اجرای طرح های کشاورزی اشاره کرد و گفت: در برخی موارد طرح های کشاورزی مشکلاتی را به وجود آورد و تقاضای زمین را افزایش داد. همچنین پس از مذاکراتی که با ستاد مبارزه با قاچاق سوخت انجام دادیم، سهمیه سوخت را دیر و حدود 10 تا 15 درصد کمتر از میزان مصوب اعلام کردند، اما این کاهش سهمیه مشکل جدی ایجاد نمی کند.
وی با بیان اینکه دو نوع الحاق شهرها و روستاها داریم، افزود: الحاق هادی و بازنگری که در روستاها صورت می گیرد باید بر اساس افزایش جمعیت بررسی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین درباره وضعیت ماشین آلات کشاورزی استان گفت: در حال حاضر بیش از 11 هزار دستگاه ماشین آلات کشاورزی در استان فعالیت می کنند به استثنای 50 تا 60 دستگاه که همگی پلاک هستند. وزارت جهاد کشاورزی با نوسازی ماشین آلات در تلاش است تا میزان اسب بخار در هکتار را افزایش دهد.
وی به برنامه های نوسازی ادوات کشاورزی در استانداری اشاره کرد و گفت: در راستای نوسازی تجهیزات باید هر ساله ردیف اعتباری جداگانه برای خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی اختصاص یابد.
علایی گفت: در استانداری قزوین 132 میلیارد تومان اعتبار برای اعطای تسهیلات برای خرید ادوات کشاورزی اختصاص یافت.
خبرنگار: آزاده محبی