اخبار اقتصادی روز

جعفری بروجنی: برای مدیریت آب در کشور راهی جز افزایش بهره وری و کنترل مصرف وجود ندارد

جعفری بروجنی با اشاره به اینکه ضایعات کشاورزی ما 30 درصد است که معادل غذای حدود 17 میلیون نفر مصرف کننده آب است، افزود: الگوی فرهنگ را نمی توان به عنوان دستورالعمل اجرا کرد، بلکه محصول و بازار پایدار برای کشاورز نیاز دارد. اجرا، تعریف و در مورد شیوه های آن منعکس شود. دولت آقای رئیسی در بحث الگوی کشت قدم اول را برداشته است و امیدوارم بتواند قدم بعدی را هم بردارد.

این عضوکمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خاطرنشان کرد: هیچ راهی برای مدیریت آب کشور خارج از بحث بهره وری و کنترل مصرف در هر سه حوزه وجود ندارد. صنایع نیاز به اصلاح دارند و در جاهایی که آب نداریم، صنایع آبرسانی ایجاد کرده ایم. بعلاوه، گسترش کشاورزی به اقلیم هایی که ظرفیت چنین گسترشی را ندارند اشتباه بوده است و باید این مشکل را بپذیریم و از آن در کشاورزی جلوگیری کنیم.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه مدیریت منابع مشکل قانونی وجود ندارد، اما تصور غلطی از حوزه آب کشور وجود دارد. یک رویکرد فنی و ساختاری به بخش آب کشور وجود دارد. یعنی هر جا کمبود آب باشد از جای دیگری تامین می شود.

وی افزود: بیشترین مصرف در حوزه کشاورزی است که در تمام دنیا وجود دارد اما تا زمانی که با اقداماتی مانند انتقال آب به سمت افزایش بهره وری حرکت نکنیم که زمانی برای رفع کمبودهای خود استفاده می کردیم. نمی تواند موفق شود و وضعیت روز به روز بدتر می شود. این طرح های انتقال آب نه تنها در مبدا مشکل ایجاد می کند، بلکه در مقصد نیز عطش تقاضا را افزایش داده است.

وی افزود: اگر کشور بیشترین آب را در کشاورزی مصرف می کند که می کند، یکی از راه های بهره وری رفتن به سمت مدل زراعی است. مطمئناً می تواند تأثیر بگذارد. اگر بتوانیم نیشکر خوزستان را ساماندهی کنیم و آن را به درستی مدیریت کنیم و منابع آبی آن را بازیافت کنیم و بخشی از تولید شکر ما از چغندرقند باشد، می توانیم در کمتر از یک مترمکعب آب در این واحد صرفه جویی کنیم.

جعفری بروجنی تاکید کرد: تاکنون نتوانسته ایم سیل را کنترل و پخش کنیم و بسیاری از بارندگی ها و بارندگی های موسمی در جنوب کشور نه تنها از دسترس ما خارج است، بلکه در سیل و هر ساله در جنوب کشور نیز در حال تبدیل شدن به سیلاب است. سیل و پیامدهای آن در کشور وجود دارد. .

این نماینده مجلس ادامه داد: بزرگترین کاری که می توانیم انجام دهیم حفظ منابع آبی و آبی است که در کشور جاری است. بخشی از این آب ها در جنوب و بخشی در غرب کشور در حال از بین رفتن است. بنابراین ما باید این آب را حفظ کنیم که یکی از راه‌های آن این است که برنامه‌های مدیریتی برای حوزه‌های آبخیز و سفره‌های زیرزمینی انجام دهیم و راه دیگر این است که بتوانیم به درستی از آنها در خاک و اقلیم استفاده کنیم و سهم خودمان را از اینها محاسبه کنیم. آب ها

امیر قلی جعفری بروجنی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در تشریح وضعیت منابع آبی کشور، گفت: واقعاً بحران داریم و در برخی استان ها مانند تهران نسبت به سال قبل با کمبود بارندگی مواجه بوده ایم. پاییز و منابع آبی ما به شدت کاهش یافته و سطح آب خالی شده است.» ; دلیل آن مصرف بی رویه ما در سه حوزه نوشیدنی، صنعت و کشاورزی است.

وی در تشریح اقدامات شورای اسلامی در این زمینه گفت: از این نظر نیازی به تایید شورا در حوزه مدیریت منابع آب نیست زیرا قوانین کافی وجود دارد. تاکنون حکمرانی ما در حوزه آب کشور که یکی از اساسی ترین حوزه هاست اشتباه بوده است. بدون آب توسعه وجود ندارد و آب گلوگاه توسعه است. حکمرانی ما در بخش آب ضعیف بوده است. امیدوارم با توجه به وعده های وزیر نیرو در جلسه رای اعتماد، حکمرانی در حوزه آب را اصلاح کند و وزارت نیرو علاوه بر مدیریت تقاضا، مدیریت عرضه و تامین را نیز بر عهده بگیرد. نه تنها به سمت انتقال آب برای تصفیه حرکت خواهد کرد، بلکه اقداماتی را در خصوص افزایش بهره وری انجام خواهد داد.

انتهای پیام

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: تا زمانی که در حوزه مدیریت منابع آب به سمت افزایش بهره وری پیش نرویم، با اقداماتی مانند انتقال آب که از آن استفاده کردیم موفق نخواهیم شد. گذشته برای مقابله با کمبودهایمان و روز به روز وضعیت بدتر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *