مدیرکل دیوان محاسبات مالیاتی سازمان امور مالی جزئیات جرایم سنگین بانک های متخلف در حوزه نهضت ملی مسکن را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از سازمان امور مالی کشور، در تبصره 5 ماده 4 قانون اوراق مسکن در خصوص بخشی از تسهیلات بانکی که بانک ها باید برای بخش مسکن پرداخت کنند، ضمانت اجرایی بر اساس آن پیش بینی شده است. در رابطه با سهمیه معرفی شده از سوی بانک مرکزی، بانک هایی که تسهیلات 20 درصدی لازم را پرداخت نکنند توسط سازمان امور مالیاتی جریمه می شوند و مبلغ این جریمه برای سرمایه گذاری مجدد به صندوق مسکن ملی واریز می شود. ساخت، عرضه و تولید مسکن.
به همین دلیل است که هفته گذشته رئیس جمهور و وزیر اقتصاد درباره جریمه بانک های متخلف بحث کردند.
شاهین مستوفی مدیرکل امور مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص جزئیات جرایم مالیاتی این بانک ها گفت: در قانون افزایش تولید مسکن مصوب 1400 به صراحت اشاره شده است که بانک ها باید به متقاضیان تسهیلات بدهند. برای رفع نیازهای پروژه های مسکن.
وی افزود: به همین دلیل برای اولین سال اجرای این طرح یعنی از 31 شهریور 1400 تا همین مدت در سال 1401 تقریباً 25 بانک در کشور به میزانی که بانک مرکزی در اختیار دارد. مجموعاً 360 هزار میلیارد تومان برای پیشبرد طرح مردمی نهضت ملی مسکن برای ارائه تسهیلات برای آنها تعیین کرد.
مدیرکل دیوان محاسبات مالیاتی سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: اما بر اساس تبصره 5 ماده 4 قانون جهش مسکن، در صورت استنکاف بانک ها از اعطای این تسهیلات 20 درصدی، باید یک پنجم مبلغ را جریمه کنند. توسط مقامات مالیاتی تعهد شده است.
مستوفی به تشریح جرایم بانک های متخلف پرداخت و گفت: از مجموع 360 هزار میلیارد تومان، بانک ها تنها حدود 60 هزار میلیارد تومان را به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص دادند و از پرداخت بیش از 300 هزار میلیارد تومان خودداری کردند. .
وی افزود: بنابراین وقتی قانون به صراحت اعلام می کند که باید 20 درصد این مبلغ را به عنوان مالیات پرداخت کنند، سازمان امور مالیاتی موظف است 60 هزار و 600 میلیارد تومان جریمه از این 25 بانک دریافت کند.
مدیرکل دیوان محاسبات مالیاتی سازمان امور مالی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: با این حال طبق آخرین اطلاعات نزدیک به 59 هزار میلیارد تومان برای محکومیت بانک های متخلف در نظر گرفته شده است.
این مسئول گفت: در واقع بر اساس گزارش تهیه شده از عملکرد 25 بانک تا 24 آبان ماه سال جاری، بر اساس رای تجدیدنظرخواهی، 26 هزار و 263 میلیارد تومان جریمه برای بانک های متخلف قطعی شد.
مستوفی به دلایل عدم پرداخت این تسهیلات توسط بانک ها به طرح نهضت ملی مسکن پرداخت و خاطرنشان کرد: اکثر بانک ها ناقص بودن سامانه های وزارت راه و شهرسازی را دلیل آن عنوان کردند. برخی از کاندیداهایی که به بانک ها معرفی شده بودند به این بانک ها مراجعه می کردند اما اینطور نیست و برخی دیگر شرایط لازم برای بهره مندی از این تسهیلات را نداشتند.
وی با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی موظف است بر اساس اطلاعات بانک مرکزی نسبت به وصول جرایم اقدام کند، تصریح کرد: برخی از این جرائم هنوز به مرحله نهایی نرسیده و در حال انجام است. ، در صورت ارائه اطلاعات بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی. این جریمه ها کسر و اصلاح می شود.
مدیرکل حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالی در ادامه به برخی بانک های ورشکسته اشاره کرد و گفت: طبق اطلاعات بانک مرکزی به عنوان مثال بانک صادرات 8400 میلیارد تومان، بانک ملی 6300 میلیارد تومان، بانک پاسارگاد 5000 میلیارد تومان. . تومان، کارآفرین و سامان نیز هر کدام 2100 میلیارد تومان بدهی مالیاتی مربوط به طرح نهضت ملی مسکن دارند.
وی با طفره رفتن از ضمانت اجرایی وصول جرایم این بانک ها اعلام کرد: بر اساس ضوابط و مقررات مالیات های مستقیم، در صورت استنکاف بانکی از پرداخت این جریمه، سازمان امور مالی با همکاری بانک مرکزی می تواند این وجوه را از بانک مرکزی دریافت کند. بانک. دارایی های. مرکز را بگیرید
مستوفی در پایان گفت: سازمان امور مالی تاکنون دو نامه به بانک مرکزی ارسال کرده است تا فهرست تسهیلات پرداختی بانک ها به طرح نهضت ملی مسکن از 10 شهریور 1401 تا مدت مشابه سال جاری ارائه شود. ، اما بانک هنوز پاسخی به این نامه ها نداده است، اما با دریافت این لیست، جرایم مالیاتی جدیدی برای بانک های متخلف اعمال می شود.