رئیس گمرک از کاهش دو میلیون تنی کالاهای ضروری در بنادر گمرکی و افزایش سرعت خروج و تشریفات گمرکی آنها نسبت به سال گذشته خبر داد.
محمد رضوانی فر – معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی – در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره جزئیات موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات کشور اظهار کرد: در ششم شهریورماه سال گذشته مجموع کالاهای موجود در گمرکات بندری و بندری حدود 6.6 میلیون تن که تا پایان شهریور امسال به 4.6 میلیون تن رسید. این امر نشان می دهد که سرعت خروج کالاهای ضروری و تشریفات گمرکی آنها تسریع شده است.
وی افزود: این کالاها شامل گندم، جو، دانه های روغنی، کاغذ، دارو و تجهیزات پزشکی و سایر کالاهای طبقه بندی شده در عنوان 25 کالا است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سهم بنادر، اسکله و… از میزان سهام اعلام شده در سال جاری چقدر است؟ وی گفت: از این میزان حدود سه میلیون تن در حال انجام تشریفات گمرکی و در مناطق گمرکی و مابقی در بنادر یا لنگرگاه ها است.
رضوانی فر در پاسخ به سوال دیگری: برای افزایش سرعت در این منطقه چه اتفاقی باید بیفتد؟ وی افزود: چندین اتفاق باید به طور همزمان اتفاق بیفتد که از جمله آنها می توان به بهبود مستمر روند پاسخگویی به درخواست های گمرکی توسط سپرده گذاران در این حوزه، بهبود نظم و اولویت بندی تخصیص ارز به کالاهایی اشاره کرد که دارای ارزش بالاتری هستند. اولویت. ۷۰ درصد رکود کالا در بنادر و گمرکات ناشی از همین حوزه یعنی نقطه عطف تخصیص پولی و تخصیص پولی است.
وی ادامه داد: علاوه بر این باید بسته به نیاز بازار داخلی و حجم منابع ارزی قابل تخصیص، ثبت سفارش کالا انجام شود. به این معنی که برنامه ریزی ثبت سفارش نباید به گونه ای باشد که کالا وارد بنادر و گمرکات کشور شود و به دلیل عدم ارز یا تامین و تخصیص کالا در گمرکات کشور بماند و منتظر بماند. برای مدت طولانی صف های انتظار
از سوی دیگر، به گفته رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، بخشی از پایداری کالا به دلیل امکانات و تجهیزات گمرکی مانند ردیاب های اشعه ایکس است که در حال حاضر در حال توسعه آن در این حوزه هستیم و اخیرا ، دو ردیاب وارد کشور شد.
رضوانی فر گفت: یکی از مهم ترین عوامل در این زمینه تاخیر عمدی صاحبان کالا در ترخیص کالا است که ممکن است دلایل مختلفی از جمله افزایش قیمت داشته باشد. ببینیم صاحب کالا از لحظه اظهار تا تکمیل مراحل گمرکی و ترخیص کالا چقدر زمان داشته است. تعداد کالاهایی که در صندوق بوده و کلیه تشریفات گمرکی انجام شده و صاحب کالا برای ترخیص آن از گمرک اقدامی نمی کند تاخیر تلقی می شود. اما باید گفت گمرک و بنادر محل نگهداری کالا برای افزایش قیمت و تنظیم بازار نیستند.
انتهای پیام