فاطمه قاسم پور، رئیس فراکسیون زنان و خانواده شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ABSNEWS با اشاره به اهمیت این لایحه در پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان گفت: سال ها از وجود آن می گذرد، تلاش شده است تا همراهی زن در شرایط آسیب در جامعه و خانواده تعریف شود و با حفظ نهاد خانواده، کرامت زن نیز مورد توجه قانونگذار قرار گیرد. .
وی افزود: بر این اساس رویکرد لایحه را به عنوان رویکرد حل مسئله تعریف کرده ایم و با تعریف اقدامات پیشگیرانه، حمایتی و کیفری برای رسیدن به این هدف تلاش کرده ایم.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس تصریح کرد: در این لایحه ضمن تقسیم کار بین نهادها، زنان از رفتارهای نادرست در محیط های عمومی، حرفه ای، آموزشی و… مصون می مانند.
وی افزود: در اقدامات پیشگیرانه تعریف شده در لایحه آموزش و حساس سازی زنان و مردان، ظرفیت سازی، بهسازی فضای فیزیکی شهری و… در نظر گرفته می شوند. اقدامات کمکی و سایر اقدامات حمایتی تعریف شده است.
قاسم پور با بیان اینکه سعی شده خلأهای قانونی خاصی توسط بازوی مجرم پوشانده شود، ادامه داد: به عنوان مثال درخواست یا پیشنهاد رابطه نامشروع با زن و افزایش مجازات این جرم در محیط کار و یا اجبار زن به ازدواج. یا برخی از سنت های ناپسندی که آسیب های فراوانی به بار می آورد و مصداق بارز ظلم به زن است، مانند خونریزی و… در این لایحه مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: به طور کلی سعی شده است یک سری اقدامات جامع در حوزه های مختلف آموزشی، رسانه ای، مشاوره، حقوقی و… تعریف کنیم. تا زنان در عرصه های اجتماعی و خانوادگی احساس عزت و امنیت بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به نگاه کشورهای غربی به زنان و خانواده های ایرانی، درباره تاثیرگذاری این لایحه گفت: نگاه منفی کشورهای غربی به ایران که متاسفانه در سال های اخیر با دستکاری جریان های برانداز و دشمنان نظام بر آن تاکید شده است. این است که جمهوری اسلامی ایران نسبت به زنان بی تفاوت است. در حقیقت، آنچه بعد از انقلاب اسلامی در حوزه زنان رخ داد این است که راه سومی پیش پای زن ایرانی گذاشته شد تا بتواند با ملاحظات خانوادگی و با در نظر گرفتن استعدادهای خود، استعدادهای خود را نشان دهد و مسئولیت اجتماعی خود را به عهده بگیرد. و اشتیاق
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی تلاش کرده است تا موانع را در این مسیر برطرف کند. هر چند نمی توان کاستی ها را انکار کرد. برخی از این کاستی ها ناشی از غلبه نگاه های غربی و گاه متحجرانه در سیاست گذاری و برنامه ریزی است. به هر حال این لایحه چارچوبی داخلی برای حمایت بیشتر از زنان می دهد و مزیت های رویکرد جمهوری اسلامی در مسئله زنان را نشان می دهد.
قاسم پور در پاسخ به این سوال که این لایحه تا چه اندازه می تواند از حقوق زنان و خانواده دفاع کند؟ وی گفت: تمام تلاش خود را برای حفظ هر چه بیشتر حقوق زنان و خانواده در لایحه با در نظر گرفتن نظرات کارشناسان و نخبگان مختلف و رسیدن به یک اجماع نظری انجام داده ایم.
وی همچنین درباره اینکه آیا این لایحه مطالبات حوزه زنان را برآورده می کند یا خیر، توضیح داد: حوزه زنان در حوزه قانونگذاری خلأهایی دارد و قطعاً این لایحه پاسخگوی همه خواسته های زنان نخواهد بود، اما به نظر می رسد می تواند بخش مهمی از حوزه زنان را پوشش دهد. مسائل و خواسته ها را برآورده کند.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اهمیت این موضوع چه انتظاری از نمایندگان مجلس دارید؟ وی گفت: طی دو سال گذشته کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون اصلی بررسی لایحه، تلاش های زیادی برای اصلاح نسخه ارسالی دولت انجام داده است. با گروه های مختلف فکری و بسیاری از افراد و صاحب نظران جلساتی داشتیم و با بحث و گفتگو و همفکری به این نسخه رسیدیم. در عین حال سعی شده است در ارتباط و تعامل با دستگاه های اجرایی، وظایف دستگاه ها به صورت واقعی تری تعریف شود تا قانون در روند اجرا مشکل و مانعی نداشته باشد. در هر صورت انتظار داریم همکارانمان در مجلس به این لایحه رای مثبت بدهند.
قاسم پور در پایان گفت: این هفته این لایحه در صحن است و در رای گیری نمایندگان قرار می گیرد.
absnewsت 162
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید