جزئیات درآمدزایی از املاک راکد دولتی و تامین مالی پروژه های نیمه تمام از نیمه دوم سال
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در تولید دارایی ها با بیان اینکه بیش از 3 هزار ملک مازاد دولتی در کشور برای تولید شناسایی شده است، گفت: از این تعداد یک هزار و 200 ملک به عنوان مازاد ملک در شورای عالی تولید تصویب شده است. ما انتظار داریم که در نیمه دوم سال درآمد ایجاد کنیم.
گزارش خبرگزاری رادیو بابک ضرغامی درباره جزئیات نهایی طرح تولید دارایی های مازاد دولت گفت: سایتی که در سازمان خصوصی سازی به نام «تالار» است. تولید دارایی های دولتی آغاز شده است، جزئیات املاک دولتی و املاک مازاد در آنجا ذکر شده است، حتی آدرس این املاک در آنجا ذکر شده است که متقاضیان و خریداران می توانند به آنجا مراجعه و بازدید کنند.
*هیچ یک از دارایی های دولتی که قرار بود واگذار شود به درآمد نرسید
وی خاطرنشان کرد: هنوز هیچ یک از املاک مازاد دولت که قرار است از طریق تولید واگذار شود به مرحله درآمدی نرسیده اند، ما تازه شناسایی املاک مازاد دولت را آغاز کرده ایم و انتظار داریم در نیمه دوم امسال املاک مازاد درآمدی را بگیریم. ” البته به شرطی که کارها خوب پیش برود.
ضرغامی با تاکید بر اینکه دولت به دنبال کسب درآمد از طریق تولید دارایی نبود، گفت: هدف دولت از تولید دارایی های مازاد در مرحله اول افزایش ارزش و سپس درآمدزایی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام اولویت دار در کشور است. در مرحله اول املاک مازاد شناسایی و در مرحله دوم پروژه های عمرانی نیمه تمام دولتی که دارای اولویت هستند معرفی می شوند تا عواید حاصل از تولید صرف تکمیل پروژه های نیمه تمام شود.
* 1200 ملک به عنوان املاک مازاد در شورای عالی تولید تصویب شده است
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در امور تولید دارایی با بیان اینکه بیش از 3 هزار ملک مازاد دولتی در کشور شناسایی شده است، گفت: از این تعداد 1200 ملک به عنوان املاک مازاد در شورای عالی تولید مصوب شده است. تعدادی از این املاک وارد مرحله ارزیابی شده اند و کارهایی مانند تغییر کاربری یا افزایش تراکم برای آنها انجام شده و پس از آن ارزیابی و تحویل داده می شود.
ضرغامی تصریح کرد: تاکنون از 1200 ملک مازاد مصوب، 90 ملک مازاد دولت مرحله ارزش افزوده را طی کرده و 1100 ملک مازاد نیز در مرحله ارزش افزوده است و آدرس تمامی این املاک نیز آگهی شده است. . در سامانه تولید در سایت سازمان خصوصی سازی.
* مردم زمین و ساختمان های دولتی راکد را به سازمان خصوصی سازی ارائه کنند
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در پاسخ به اینکه دولت دارای اموال زیادی است اما همچنان مانند میلیاردرهای زاغه نشین عمل می کند و چگونه می توان این اموال را در چرخه ارزش افزوده قرار داد؟ وی گفت: وقتی ملکی متعلق به دولت است که استفاده نمی شود، در واقع ثروت ملی است که راکد می ماند و تصمیم داریم این املاک را به چرخه تولید برسانیم، مثلاً ملکی که تبدیل به مسکن می شود یا مجتمع تجاری و یا تبدیل به کارخانه ای می شود که در آن تولید و ارزش افزوده صورت می گیرد.
وی گفت: مردم می توانند از زمین های راکد و ساختمان های دولتی کشور عکس و فیلم بگیرند و به سازمان خصوصی سازی گزارش دهند، بسیاری از این املاک در تهران واقع شده است. به عنوان مثال سپه شهر با وسعت 32 هکتار در شمال تهران واقع شده است. اگر این زمین به ساختمان تبدیل شود در حوزه املاک کمک می کند و در صورت کمبود مسکن می تواند التهاب بازار را کاهش دهد.
* ما 2 نوع تولید دارایی عمومی داریم
ضرغامی گفت: موضوع دیگر این است که مثلاً اگر ملکی فروخته شود، عواید آن صرف چه چیزی می شود؟ این درآمدها با تصویب شورای تولید صرف تکمیل پروژه های عمرانی نیمه تمام و اولویت دار می شود. در واقع دو نوع تولید وجود دارد، تولید اول این است که اموال مازاد را از رکود خارج کرده و ارزش آن را افزایش دهیم و در مرحله دوم پس از فروش اموال تولید شده، درآمد را صرف یک پروژه اولویت دار می کنیم و این تولید دوم محسوب می شود.
وی جویا شد که پروژه های عمرانی در چه شرایطی از درآمد حاصل از تولید استفاده می کنند. وی بیان کرد: پروژه هایی وجود دارد که پیشرفت 80 درصدی دارند و یا برخی پروژه ها از نظر نیاز استان در اولویت هستند که در این زمینه می توان به پروژه های آبرسانی، احداث سد، بیمارستان یا جاده و راه آهن اشاره کرد. که میلیاردها تومان هزینه شده است. تکمیل به عنوان مثال 200 میلیارد تومان اضافه نیاز دارد که اگر این مبالغ از تولید تخصیص یابد، نیاز استان تامین می شود و دو تولید انجام می شود.
ضرغامی گفت: دو مزیت در طرح تولید و اتمام پروژه های نیمه تمام وجود دارد که یکی تولید کالاهای راکد و دیگری تخصیص پول به پروژه نیمه تمام است.
* 62 هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد
توصیه رئیس سازمان خصوصی سازی در تولید دارایی ها در مورد تعداد پروژه های نیمه تمام کشور و آیا اولویت فقط توسعه فیزیکی پروژه پس از درآمدزایی است؟ وی گفت: طبق آخرین آمار حدود 62 هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که از این تعداد 57 تا 58 هزار پروژه استانی و 5 تا 6 هزار پروژه ملی است. کاری که ما در تولید انجام می دهیم، تحویل پروژه های ساختمانی اولویت دار از محصول تولید است.
* پروژه های نیمه تمام برای تخصیص اعتبار در کمیته نظارت در اولویت قرار دارند
وی خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه پروژه های عمرانی را در کمیته نظارت بر پروژه ها بررسی می کند. در این کمیته معاون اجرایی رئیس جمهور به عنوان رئیس کمیته و اعضای آن شامل نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه وزارت اقتصاد و وزارت کشور هستند و این طرح ها در اولویت کمیته نظارت قرار می گیرند. یکی از این شاخص های مهم درصد پیشرفت فیزیکی طرح است، شاخص دیگر نیاز استان است که به طور کلی پروژه های آب و انتقال آب در اولویت کل کشور است، در استان های خاص راه و ریلی اولویت دارد؛ در استان های مختلف راه آهن و راه آهن در اولویت هستند. این 62 هزار پروژه عمرانی در اولویت کمیته نظارت است، تعدادی ستاره دار و درآمد تولید به پروژه های ستاره دار اختصاص می یابد.
* از درآمد تولید هر ملک مازاد طرح مشخصی تکمیل می شود
وی گفت: بسته های توسعه اقتصادی در کشور تهیه شده است و بر این اساس، یک ملک مازاد قبل از طرح قرار می گیرد، قرار است از محل درآمد تولیدی هر ملک مازاد طرح مشخصی تکمیل شود و طرحی با ستاره دار شدن با نظر استاندار و سازمان برنامه و بودجه و کمیته نظارت، پروژه های شاخص تعیین می شود. مثلاً یک جا اولویت بیمارستان است، یک جا پروژه آب و یک جا اولویت جاده و راه آهن است.
* درآمد تولید صرف تکمیل پروژه های نیمه تمام مؤسسات دولتی نمی شود
وی در پاسخ به این سوال که آیا درآمد حاصل از تولید صرف پروژه های نیمه تمام سازمان های مردم نهاد می شود؟ وی گفت: سازمان های مردم نهاد نه بخشی از دولت محسوب می شوند و نه خصوصی هستند، اما نمی توانیم درآمد حاصل از تولید را به انجام پروژه های نیمه تمام نهادهایی مانند بنیاد مصطفان، صندوق تامین اجتماعی، شهرداری ها یا شهرداری ها اختصاص دهیم. آستان.”
به گفته ضرغامی، در آیین نامه تولید آمده است که اگر نهادهای عمومی مانند ستاد اجرایی و بنیاد متقاضیانی باشند که کالاهای مازاد خود را از طریق کمیته تولید وارد فرآیند تولید کنند، می توانند انجام دهند و اقدام کنند. از آن توسط خود نگه داشته خواهد شد. عمومی برمی گردد.
* منابع بهره وری و پیشرفت و منابع حساب عدالت در نقشه ها با هم جمع می شوند
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در تولید دارایی ها در پاسخ به اینکه امسال حساب های پیشبرد و عدالت در استان ها تشکیل می شود و قرار است بخشی از منابع آن صرف تکمیل نیمی شود. از پروژه های اولویت دار، آیا هم افزایی یا موازی کاری بین تولید و این حساب وجود دارد؟ وی گفت: منابع از محل پیشبرد و عدالت به پروژه های عمرانی اولویت دار نیمه تمام اختصاص می یابد که البته برای تکمیل یک پروژه از منابع مختلفی تامین اعتبار می شود که یکی از آنها صندوق توسعه ملی است.حساب های توسعه و پیشرفت و عدالت. البته سازمان برنامه و بودجه در شورای عالی این تولید عضویت دارد، در کمیته نظارت بر پروژه های اولویت دار نیز عضویت دارد و همه جا حضور دارد.
وی گفت: سازمان برنامه و بودجه تنظیم کننده روابط است که از یک سو اموال مازاد را در مسیر تولید قرار می دهد و از سوی دیگر کنترل می کند که چه درآمدهای تولیدی به پروژه های اولویت دار اختصاص می یابد، بنابراین نقش دارد. مدیریت منابع و کلیه کمیته ها و ستادها حضور دارند. بنابراین گزارش، با توجه به زیادهروی در توسعه پروژههای عمرانی در سالهای گذشته، تعداد زیادی از پروژههای عمرانی (بیش از 62 هزار پروژه) نیمهتمام مانده و منجر به هدر رفت منابع کشور شد. در حالی که در سیستم به همه نسبت به احتکار کالا و خروج منابع از چرخه کار و تولید هشدار داده شده بود، در حالی که هر پروژه نیمه کاره میلیاردها تومانی معطل و بلااستفاده مانده بود.
از سوی دیگر میلیاردها تومان کالای عمومی در کشور بلااستفاده می ماند که در چرخه تولید و درآمد قرار نمی گیرد. اگر با تولید دارایی، درآمد این املاک صرف تکمیل پروژه های نیمه تمام شود، می توان انتظار افزایش ارزش املاک مازاد و تکمیل پروژه های دولتی را داشت.