رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه ملی از تملک 33 درصد بانک خصوصی خبر داد و گفت: با این کار صندوق توسعه ملی می تواند اقدامات مختلفی از جمله انتشار ارز ریالی و اعتبار خرید و فروش انجام دهد.
مهدی غضنفری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تشریح اینکه صندوق توسعه ملی در سال گذشته دو مصوبه از هیات مدیره دریافت کرد، توضیح داد: اولین مصوبه تملک دارایی از بدهکارانی بود که بدهی آنها معوق بود و امکان دریافت خارجی وجود نداشت. ارز صندوق توسعه ملی به جای مطالبات خود کالا دریافت کرد. قطعنامه دوم به سیاست سرمایه گذاری داخلی مربوط می شود. هدف این قطعنامه ها کارآفرینی نیست، بلکه کارآفرینی است.
وی ادامه داد: بر اساس این مصوبات، همانطور که پیش از این نیز اشاره شده بود که صندوق توسعه ملی به دنبال بازخرید سهام یک بانک تجاری است، امسال این کار انجام می شود و قرارداد خرید 33 درصدی از بانک سینا در روز شنبه انجام می شود. (29 فروردین ماه سال جاری) بورس تعطیل است. در واقع با درخواست های صندوق توسعه ملی بنیاد مصطفان، 33 درصد از ارزش بانک را با درخواست های خود آزاد کرده ایم.
رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه ملی افزود: صندوق توسعه ملی می تواند ابزارهای مالی را در اختیار زیرمجموعه بانک قرار دهد که بتواند نقش موثرتری در بازار پول و مالی کشور داشته باشد. زیرا صندوق توسعه ملی باید بتواند خودش کار توسعه ای انجام دهد تا در توسعه موثر باشد. این یعنی تکمیل ابزارهای مالی و بانکی و نداشتن معاملات زیان ده.
غضنفری با اشاره به تملک 33 درصدی بانک سینا گفت: با این اقدام بخشی از مجوزهایی که برای امور پولی و مالی اخذ شده فعال می شود. از جمله می توان به صدور ریالی ضمانت مبادله ای، عملیاتی شدن اعتبار خریدار و فروشنده، اعطای وام ریالی و … اشاره کرد.
انتهای پیام