بر اساس آمار بانک کشاورزی که پیش از این به آن اشاره شد، عمده تسهیلات این بانک نه به کشاورزان بلکه به دو شرکت سهامی عام پرداخت شده است. پس از حذف ارز ترجیحی و الزام ریالی باید از بانک کشاورزی به عنوان بانک موقت متولی این حوزه تسهیلات دریافت می کردند.
بر این اساس موضوع محوری حمایت از کشاورزان و فعالان دامپروری است که به دلیل حذف ارز ترجیحی دچار مشکلات مالی جدی در تامین سرمایه در گردش شده و نیازمند تسهیلات بانکی هستند و انتظار می رود با توجه به چالش های بسیار جدی که باقی مانده است. فعالیت بنگاههای کوچک و متوسط این حوزه را تهدید میکند، باید از نظر تأمین وجوه سرمایه در گردش و تسهیلات بانکی به این حوزه توجه بیشتری شود.
همچنین مجموع تسهیلات غیرجاری بانک کشاورزی حدود 12 هزار میلیارد تومان است که از این میزان 4 هزار میلیارد تومان مربوط به شرکت سهامی حامی امور دامی کشور و 5000700 میلیارد تومان مربوط به دولت تخصصی ایران است. شرکت مادر بازرگانی. به عبارت دیگر 78 درصد از تاسیسات غیر روتین به این دو شرکت مرتبط بوده است.
در سال های اخیر موضوع اضافه برداشت بانکی از منابع بانک مرکزی مورد توجه کارشناسان اقتصادی و رسانه ها قرار گرفته است چرا که کارشناسان اقتصادی این موضوع را یکی از عوامل رشد نقدینگی و تورم در کشور می دانند. در سالهای اخیر که بانکها به دلایل مختلف از جمله تامین مالی برخی سرمایهگذاریهای غیراقتصادی یا هر دلیلی در تنگنا قرار داشتند، برای تعادل بخشیدن به منابع مالی و حمایت از سپردههای مردم به اضافه برداشت از بانک مرکزی روی آوردند..
سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص تسهیلات بانک کشاورزی با اشاره به اضافه برداشت بانکی حدود 30 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی گفت: این اقدام در راستای پرداخت تسهیلات به متقاضیان و پرداخت انجام شده است. تسهیلات نسبت به سال گذشته 78 درصد افزایش یافته است..
absnews
بنابراین پرداخت هزینه نصب به آن ضروری است شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران و هیچ شرکت سهامی حمایت از دامداری در کشور وجود ندارد. در این میان توجه داشته باشید که پاسخ وزیر اقتصاد به سوال یکی از نمایندگان مربوط به پرداخت تسهیلات به کشاورزان بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بر اساس آمار بانک کشاورزی طی شش ماهه امسال در بخش تسهیلات جاری، از مجموع 53 هزار میلیارد و 366 میلیارد تومان، تسهیلات پرداختی این بانک معادل 35 هزار میلیارد تومان است. 65.5 درصدی از کل تسهیلات پرداختی به دو شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران و شرکت سهامی حامی تجارت دامی کشور را پرداخت کرد..
کل بدهی نظام بانکی به بانک مرکزی حدود 250 هزار میلیارد تومان است که منجر به رشد پایه پولی، نقدینگی و در نهایت تورم می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز