رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بررسی عملکرد دستگاه های امدادی و خدمات رسان در ایام نوروز در جلسه امروز (یکشنبه 20 فروردین) خبر داد و تاکید کرد: بدون شک در بحث تصادفات جاده ای با خلاءهای قانونی مواجه هستیم. و کارگروهی با محوریت مرکز پژوهش های مجلس برای رفع این خلأ قانونی تشکیل می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا رضایی کوچی پس از جلسه امروز کمیسیون عمران با دستگاه های خدمات رسان در ایام نوروز 1402 در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز پذیرای روسای دستگاه های خدمات رسان امداد و خدمات رسانی از جمله هلال احمر، پلیس راهور بودیم. و سازمان راهداری کمیسیون عمران که در ایام نوروز خدماتی را ارائه کردند تا مردم سفری آرام داشته باشند. ضمن ارج نهادن به زحمات شبانه روزی آنان، عملکرد دستگاه های مذکور مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: با همه تلاش ها در تعطیلات نوروزی شاهد جان باختن حداقل هزار نفر از هموطنان بودیم. چند سالی است که تلاش میکنم آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات جادهای را در مجلس و بهویژه در کمیته عمران کاهش دهم. در این راستا عوامل متعددی مانند کیفیت و ایمنی خودروها و جاده ها و خطاهای رانندگی موثر است. از این رو در تلاش هستیم وضعیت راه های کشور را بهبود بخشیم و دستور تعمیر نقاط حادثه خیز و افزایش عرض راه های کشور را در برنامه هفتم توسعه داریم که در دست تدوین هستیم.
نماینده مردم جهرم در شورای اسلامی گفت: در بودجه 1402 نیز بر این موضوع تاکید کرده ایم و البته منابع خوبی نیز تامین شده است. بر اساس گزارش ها، سایپا و پس از آن ایران خودرو بیشترین تصادفات جاده ای را داشته اند زیرا کیفیت این خودروها نامناسب است. کیفیت و ایمنی خودروها باید به گونه ای باشد که در صورت تخلف و انحراف خودروها از جاده ها جان سرنشینان حفظ شود اما متاسفانه اینطور نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کمیسیون عمران گزارشی تهیه خواهد کرد که در آن هم از ماشین آلات پرتلاش تجلیل شود و هم ایرادات و کاستی ها از جمله کیفیت خودروها، جاده ها و بی توجهی رانندگان که از مهم ترین عوامل این امر است. حوادث، رسیدگی خواهد شد. امیدواریم در سال های آینده شاهد کاهش تصادفات رانندگی و مرگ و میر ناشی از این حوادث باشیم.
وی افزود: اگرچه نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش فوتی ها را شاهد بوده ایم، اما این آمار همچنان بالاست و حدود 1000 نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند. از همه موسسات سپرده گذاری می خواهیم که برای کاهش این آمار تلاش کنند. همچنین در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه، به مرکز پژوهشهای مجلس ماموریت دادهایم تا با کمک دستگاههایی که در سفرهای نوروزی و در ایام نوروز در حوادث جادهای نقش دارند، کمیتهای تشکیل دهند. ایام سال و در این زمینه مسئولیت دارند و پیشنهادات و دستوراتی را در برنامه هفتم توسعه می دهند. داشته باشند تا سالیان سال دستگاه ها تکلیف خود را بدانند و تقسیم کار صورت گیرد و دستگاه ها را در جایی که نیاز است توانمند کنیم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در پایان گفت: بی شک در بحث تصادفات جاده ای با خلأهای قانونی مواجه هستیم و امیدواریم در این کارگروه که با مرکز پژوهش های مجلس تشکیل می شود، این مشکلات برطرف شود. حل خواهد شد و شاهد کاهش چشمگیر تصادفات جاده ای خواهیم بود.
انتهای پیام