معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور برگزاری نمایشگاه ایران ساخت را ایجاد جریان ساخت ابزارآلات آزمایشگاهی در کشور دانست و گفت: با چنین جریانی به جرات می توان گفت بیش از 90 درصد تجهیزات، مواد و ابزار تست آزمایشگاهی در کشور مستقر شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه تجهیزات، مواد و آزمون آزمایشگاهی، تجهیزات آزمایشگاهی و ابزارآزمایش را زیرساخت توسعه فناوری هر کشوری دانست و افزود: اگر این تجهیزات را نداشته باشیم، توسعه نمی گیرد. محل. .
وی ادامه می دهد: طی ده سال گذشته دانشگاه ها به دلیل نبود ابزار آزمایشگاهی در امر پژوهش و تدریس با مشکل مواجه شدند. در عین حال بسیاری از دانشگاه ها به دلیل تحریم نتوانسته اند تجهیزات آزمایشگاهی را کالیبره کنند یا مواد اولیه تجهیزات آزمایشگاهی آنها تهیه نشده است. در نتیجه، بسیاری از دستگاهها که گاهی صدها میلیون دلار هزینه دارند، معلق و بدون استفاده میمانند.
دهقانی فیروزآبادی برگزاری نمایشگاه ایرانسخت را حاصل همفکری خوب برای توسعه و تولید ابزارآلات آزمایشگاهی عنوان کرد و یادآور شد: این نمایشگاه با سیاست های درستی همچون اجاره و پرداخت یارانه به مجموعه های دانشگاهی برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل. و سیاست های دیگر و استهلاک مضاعف فعلی ایجاد کرده است که به جرات می توان گفت بیش از 90 درصد تجهیزات، مواد و ابزارآزمایشگاه های آزمایشگاهی در کشور قرار داشت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور تاکید کرد: 10 درصد از تجهیزات باقیمانده که بومی سازی نشده اند به دلیل کمبود توان فنی کشور نیست، بلکه محدودیت بازار است.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به ایجاد 362 شرکت سازنده تجهیزات که محصولات آنها مورد تایید قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: این شرکت ها با توانمندی هایی که ایجاد کرده اند 12 سال است که محصولات خود را به فروش می رسانند و بر اساس بازخوردهایی که از بازار دریافت کرده اند، استانداردسازی را در این راستا انجام داده اند. بزرگترین شریک راهبردی ما وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود که با حمایت از دانشگاه ها به توسعه بازار تولید تجهیزات، مواد و تست های پیشرفته کمک کرد.
وی تاکید کرد: امروز شرایط متفاوتی داریم که با 10 سال برگزاری نمایشگاه و ایجاد 362 شرکت و استقرار تجهیزات، شرکت های ما با اشباع بازار مواجه شده اند، به گونه ای که برخی از پژوهشگاه های ما حتی گاهی تجهیزات اضافی دارند و در صورت وجود برای ارتقای کیفیت و باید به فکر نوسازی این تجهیزات باشیم، باید در بازارهای جدید نفوذ کنیم وگرنه قطعا ادامه این مسیر شکست خواهد بود.
دهقانی فیروزآبادی توسعه روابط خارجی را یکی از زیرساخت های مهم توسعه بازار این شرکت ها برشمرد و گفت: بر اساس آمار گمرک، صادرات شرکت های دانش بنیان در سال 1397 600 میلیون دلار و در سال 1398 300 میلیون دلار بوده است. میلیون دلار و در سال 1400 به 600 میلیون دلار رسید.
وی افزود: میزان صادرات در سال 1401 به 850 میلیون دلار رسید و تا پایان آذرماه امسال شرکت ها از یک و نیم میلیون دلار صادرات گذشتند و امیدواریم تا پایان سال جاری میزان صادرات افزایش یابد. به 2.2 میلیون دلار برسد.
دهقانی فیروزآبادی این نرخ رشد پیش بینی شده را افزایش 200 درصدی صادرات عنوان کرد و این نرخ رشد را ناشی از رشد کسب و کارهای دانش بنیان و سیاست دولت برای ایجاد فرصت در بازارهای بین المللی و توجه ویژه به معاونت علمی دانست.
معاون علمی رئیس جمهور تاکید کرد: افقی که به روی کسب و کارها باز کرده ایم قطعا بخشی از آن است و برگزاری این نمایشگاه در این راستا پیش می رود.
او یادآور شد: «یکی از بازیگران جدید در نمایشگاه صنعت است. زیرا به همان اندازه که در دانشگاه ها کمبود تجهیزات داشته ایم، در صنایع نفت، خودرو، کشاورزی و دارویی نیز نیاز داریم. بنابراین علاوه بر وزارت علوم، وزارتخانه های صلح، جهاد، کشاورزی و نفت نیز در کنار ما باشند.
انتهای پیام