جاده ابریشم دریایی استراتژی جدید چین برای گسترش تجارت است
چینی ها در حال حاضر در حال ساخت و تامین مالی تاسیسات بندری بزرگ در این مسیر هستند. به عنوان مثال، در کلمبو، بزرگترین شهر سریلانکا، دولت چین معادل تقریباً 1.1 میلیارد یورو را برای توسعه بندر در دسترس قرار داده است که بزرگترین سرمایه گذاری مستقیم خارجی است که تاکنون در این ایالت جزیره ای انجام شده است.
چین برای افزایش تجارت خارجی به دنبال احیای جاده ابریشم و راه اندازی جاده ابریشم دریایی است. در این میان ایران در هر دو مسیر نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
absnews
absnews
حرکت مردم و کالاها در آسیای مرکزی در دهه های اخیر به شدت تغییر کرده است. از زمان استقلال قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان، جریان یکپارچه اتحاد جماهیر شوروی به دلیل تکه تکه شدن نقشه سیاسی
نابود شد.
اما سازماندهی مجدد شبکه های حمل و نقل و سازماندهی مجدد شرکت ها بر اساس اصول سرمایه داری و همچنین با تعریف مجدد تقاضا، بازار آرام آرام جان می گیرد.
جاده ابریشم از چین تا اروپای غربی و تمام آسیای مرکزی امتداد داشت. برای قرن ها، جاده ابریشم یک مسیر زمینی استراتژیک بوده است که مناطق اقتصادی پررونق را به هم متصل می کند.
این ابتکار با توافق نامه های همکاری دوجانبه بین چین و کشورهای آسیای مرکزی تکمیل می شود.
این جاده امروزه یکی از مفاهیم اصلی مورد استفاده بازیگران سیاسی و گاه دانشگاهیان برای توصیف ادغام کشورهای آسیای مرکزی در جهانی شدن است.
این مسیر در حال حاضر یکی از شلوغ ترین مسیرهای تجاری در جهان است. اما بیشتر محورهای جاده ای متعلق به چین نیستند. بنابراین پکن میادین و بنادر می خواهد
در این مسیر خود را کنترل کنید.
هدف این کریدور اتصال بهتر تمام اقتصادهای منطقه به چین و همچنین اروپا است و در نتیجه شبکه ارتباطی بین قاره ای جدیدی را ارائه می دهد که راه کشورهای آسیای مرکزی را به بازارهای جهانی باز می کند.
اروپایی ها و آمریکایی ها نیز به ظرفیت های اقتصادی و استراتژیک کشورهای آسیای مرکزی پی برده اند. با این حال، بزرگترین رقیب چین غرب نیست، بلکه روسیه است. به طور رسمی، پکن و مسکو در تلاش برای حفظ روابط خوب هستند. اما در پشت پرده، مبارزه برای حاکمیت این کشورها چندین سال است که بیداد می کند.
احیای جاده باستانی ابریشم یک هدف بسیار بلندپروازانه است که تنها از طریق افزایش همکاری بین چین و اوراسیا محقق خواهد شد.
صحبت در مورد جاده ابریشم از طریق کشورهای آسیایی و همچنین کشورهای اروپایی و آمریکایی به دلیل تصاویر مثبتی که ارائه می دهد جذابیت خاصی دارد.
اما چین به یک مسیر زمینی اکتفا نمی کند و قصد دارد همه جنبه های تجاری را توسعه دهد و برای این منظور یک مسیر دریایی نیز ایجاد خواهد کرد. دومین جاده ابریشم دریایی از دریای چین جنوبی، اقیانوس هند به آفریقا و خاورمیانه، دریای سرخ و کانال سوئز به دریای مدیترانه می گذرد.
یکی از محورهای اصلی جاده ابریشم جدید از استان سین کیانگ چین از طریق قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان.
ایران و ترکیه را به دریای مدیترانه متصل می کند.
چین همچنین توسعه بنادر کلکته، رانگون و لامو در کنیا را ترویج می کند. خرید بندر یونانی پیرئوس نیز بخشی از این طرح بلندپروازانه است.
آنا چک کرد؛
80 کشور در پروژه جاده ابریشم مشارکت خواهند داشت. این فرصتی است برای رفاه، توسعه و صلح بین کشورها و مردمی که متعلق به این جاده هستند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، جاده ابریشم بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ ایران است. این کریدور هزاران سال است که وجود داشته و تا قرن نوزدهم مسیر اصلی تجارت چین به اروپا بوده است. کمربند اقتصادی جاده ابریشم چین را به مهم ترین مکان های روی کره زمین متصل می کرد.
این برنامه که دارای منابع مالی قابل توجهی است، جاه طلبی اقتصادی و استراتژی ژئوپلیتیک را ترکیب خواهد کرد.
اکثر کشورهای آسیای مرکزی از نظر فرهنگی به روسیه نزدیک هستند. اما افزایش تجارت منجر به تغییرات قابل توجهی خواهد شد.
چین اخیراً جاده ابریشم را به عنوان بخشی از بازتعریف استراتژی اقتصادی و ژئوپلیتیکی اوراسیا خود رسماً پذیرفت و از طریق سخنان رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برنامه سرمایه گذاری زیرساختی عظیمی را برای توسعه کریدورهای حمل و نقل اوراسیا آغاز کرد.