مدیرکل گردشگری و میراث فرهنگی مناطق آزاد از اعطای ثبت جهانی دومین جاذبه ژئوتوریسمی ایران (ژئوپارک) در منطقه آزاد ارس در اواسط خرداد ماه خبر داد.
محمد فرزاد میرزایی قلعه – مدیرکل گردشگری و میراث فرهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد – با اشاره به ثبت جهانی دومین جاذبه ژئوتوریسمی ایران در 26 خرداد در حالی که یونسکو ثبت ژئوپارک ارس را در فهرست فهرست آثار ملی ایران تایید کرد. ژئوپارک های جهانی در شهریور 1401 و قرار بود در بهار اعلام شود که باید به صورت رسمی اجرا می شد، وی گفت: تمامی مناطق فرانک به دلیل پراکندگی جغرافیایی خاص خود دارای قابلیت های فرهنگی و میراثی منحصر به فردی است، چه در زمینه میراث ملموس و چه در زمینه میراث ناملموس. که شامل 24 صدای محلی، 74 بازی محلی، 43 نوع هنر و صنایع دستی و غیره است. ما بخشی از این نمونه هستیم و تلاش می کنیم این میراث های ماندگار را ثبت کنیم و اقدامات قابل اجرا در سیاست های بودجه ای مناطق را معرفی کنیم.
مدیرکل گردشگری و میراث فرهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور در نشست «میراث فرهنگی ایران عزیز» که در هفته میراث فرهنگی و با مدیریت جمعی از فعالان این حوزه در دانشگاه تهران، گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان مقدمات مبارزه تمدنی ایران اسلامی یکی از راه های خروج از جنگ اقتصادی و فرهنگی برای کشور دانست. چرا که هویت فرهنگی کشور و مجموعه جاذبه های ایران همچنان مقصد گردشگران و علاقه مندان بی شماری از سراسر جهان است و در صورتی که مطابق بازار و سلیقه گردشگران طراحی و بازسازی شود می تواند این امر را رقم بزند. مهم.
وی همچنین گفت: جنگ ترکیبی نوظهور نیازمند مقابله جدی است که رونق گردشگری و تکیه بر میراث فرهنگی و هویت این سرزمین می تواند بستر مناسبی برای دفع فتنه ها باشد. البته نگاه تخصصی به محور میراث فرهنگی و گردشگری؛ چرا که گردشگری به عنوان دومین صنعت پردرآمد جهان و به عنوان صنعت سبز همواره ضامن موفقیت کشورهایی بوده که در مسیر رشد قدم گذاشته اند و تنها صنعتی است که 43 فعالیت دیگر و ایجاد شش مشاغل مستقیم و غیر مستقیم برای هر گردشگر.
بر این اساس میرزایی گردشگری را اولویت دوم برای تولید درآمد اقتصادی سازمان های منطقه دانست و افزود: هدف اصلی و راهبردی توسعه فعالیت های گردشگری در مناطق جغرافیایی سازمان های مناطق آزاد رونق اقتصادی و همچنین رشد روزافزون است. نشاط در ایران اسلامی و البته ایجاد کسب و کارهای جدید در این صنعت.
مدیرکل گردشگری و میراث فرهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: مناطق آزاد امسال پذیرای بیش از شش میلیون و 500 هزار مسافر بودند و آمار سفر همواره گردشگری را به اولین عامل جریان های اقتصادی در آزاد تبدیل کرده است. منطقه مناطق جغرافیایی و با انتخاب سیاست های متناسب با اقلیم و اکوسیستم نواحی، این مناطق جغرافیایی در آینده نزدیک به یکی از قطب های اصلی گردشگری غرب آسیا تبدیل خواهند شد. چرا که شکل گیری زنجیره ارزش گردشگری در جغرافیای مناطق آزاد، ظرفیت مناطق آزاد را برای تبدیل شدن به مقاصد گردشگری ایجاد کرده است.
انتهای پیام