absnews+
غلامی معاون جمع آوری و فروش سازمان اموال و املاک با اشاره به حکم دادگاه مبنی بر فروش 1620 خودروی خارجی که از سال 96 در گمرکات و بنادر نشسته بودند، گفت: اگر نبود حمایت قوه قضائیه و آمدن رئیس جمهور نبود. امروز شاهد تعیین تکلیف این خودروها خواهیم بود.» ما نبودیم سازمان هایی مانند استاندارد، محیط زیست و پلیس راهنمایی و رانندگی نیز در جلسات برگزار شده حضور داشتند و همچنین نماینده دیوان محاسبات و حراست قوه قضائیه علاوه بر قاضی پرونده برای نظارت بیشتر.
وی گفت: 76 هزار و 566 دستگاه خودرو حراج ویژه در پنج استان کشور وجود داشت که امکان ثبت پیشنهاد برای آنها طی تقویم از 5 مهر تا 10 آبان ماه فراهم شد. در بوشهر 16 دستگاه، در تهران 2 دستگاه، در خوزستان 26 دستگاه، در فارس 2 دستگاه و در مازندران 27 دستگاه خودرو بوده است. در اولین حراج خودرو شاهد بودیم که افراد زیادی برای اولین بار در این حراج شرکت می کردند. در مزایده دوم، روند برای مردم آشناتر بود و ارائه پیشنهادات راحتتر بود.
موضوع دیگری که مطرح شد این بود که یک نفر برای خرید 281 خودرو پیشنهاد داده بود، در حالی که برخی از سایت ها به اشتباه اشاره کرده بودند که آن فرد 281 خودرو را برنده شده است که صحت نداشت. طبق قانون حراج محدودیتی برای تعداد پیشنهادات وجود ندارد و هرکس بالاترین پیشنهاد را ارائه دهد برنده است.
وی افزود: یک هزار و 62 دستگاه خودرو در دستور قضایی ذکر شده بود که درخواست کرده ایم خودروها در قالب سند به سازمان اموال املاک تحویل داده شود. در این مرحله متوجه شدیم که مدارک 22 دستگاه موجود نیست. بررسی های بعدی گمرک نشان داد که این خودروها در سال 96 ترخیص شده اند و 1400 خودروی باقی مانده در اولین مزایده سازمان اموال املاک قرار گرفتند. در بررسی های بعدی متوجه شدیم که 58 خودرو با اطلاعات مشخص شده مطابقت ندارند و به دنبال آن این خودروها از روند حراج حذف شدند.
معاون جمع آوری و فروش کالا ادامه داد: نامزدهای پنج خودرو نیز انصراف دادند که در نتیجه از مزایده اول 76 خودرو باقی مانده بود که در مزایده دوم قرار گرفتند. ارزش نهایی فروش در اولین حراج 2766 میلیارد تومان بود. مردم باید بالای آن مبلغ مالیات بر ارزش افزوده می پرداختند. قیمت پایه 76 خودرو در دومین حراج 301 میلیارد تومان بود.
وی افزود: در مزایده اول 23 هزار نفر و در مزایده دوم 6 هزار نفر به تعداد دارندگان امضای الکترونیکی اضافه شدند. اکثر این افراد به دلیل حراج خودروهای خارجی به سایت الکترونیکی دولت اضافه شدند. مزایده مشکل خاصی نداشت، اما در برخی موارد به دلیل عدم آشنایی داوطلبان، مشکلاتی در زمینه ضمانت نامه های بانکی وجود داشت. آژانس املاک بلافاصله تصمیم گرفت اطلاعات پیشنهادات طرفین را منتشر کند.
به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، عبدالمجید اجتهادی، رئیس سازمان اموال و املاک کشور، با اشاره به مشکلاتی که در بررسی ضمانت نامه متقاضیان برای 76 دستگاه خودروی خارجی وجود دارد، گفت: مانند مزایده قبلی مشکل خاصی در مزایده گزارش نشده است. در مزایده اول به دلیل تعدد خودروها نگرانی زیادی وجود داشت، حدود دو و نیم میلیون نفر از سایت ستاد بازدید کردند و به نوعی رکورد بازدیدها شکسته شد.
9 دستگاه نیز فاقد پیشنهاد بودند که دلیل اصلی آن لغو برخی گارانتی ها بود. در چند سال گذشته مواقعی بود که مدعی به جای عکس گارانتی، عکس نقشه کلی یا حتی نمای سایت را درج می کرد و این تخلف آشکاری بود که گاهی اتفاق می افتاد. از ماه های گذشته روند اصلاح این مشکل تشدید و از آن جلوگیری شد و در برخی موارد به جای یک میلیارد و 200 تومان، متقاضی به اشتباه 1200 میلیارد تومان برای خودرو ثبت نام کرده بود. تعداد پیشنهادهای نامتعارف نیز چهار بود.
غلامی خاطرنشان کرد: حدود 13 هزار پیشنهاد برای 1400 خودرو ثبت شد، در حالی که در مزایده دوم تنها برای 76 خودرو بالغ بر 3500 پیشنهاد داشتیم که نشان از رقابت جدی در مزایده املاک دارد.
استفاده از عکس کارت ملی به جای ضمانت نامه بانکی در مزایده سال های گذشته
غلامی ادامه داد: در نتیجه 982 دستگاه خودرو به حراج گذاشته شد. در بحث قیمت ها نیز بحث هایی صورت گرفت و مغایرت هایی بین استان ها مشاهده شد که با وجود تاکید کارشناسان رسمی بر قیمت قطعی تاکید کردند. در این حراج اما این خودروها با قیمتی نزدیک به بازار به فروش می رسیدند و از این رو نگرانی وجود نداشت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز