17:06 – 03 مهر 1403
مسعود بیات منش، معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی در برنامه «جدول اقتصادی» شبکه خبر گفت: از نظر قیمت و میزان دسترسی مردم به مسکن وضعیت خوبی نداریم البته از سال 1397 که طرح ملی مسکن راه اندازی شد و نهضت ملی مسکن اقدامات خوبی انجام شد.»
وی گفت: مقرر شد سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود و در این بین سیاست ها و برنامه های جدیدی اتخاذ شد که از جمله آنها سامانه ملی ثبت نام مسکن بود که در حال حاضر شامل یک میلیون و 800 هزار صلاحیت ثبت شده در کشور است. . او این سیستم را نامید
وی افزود: 20 هزار واحد مسکونی از سال 1388 تولید و در اختیار ساکنین قرار گرفته است و 360 هزار واحد باقی مانده در دست ساخت است.
بیات مانیش بر شناسایی متقاضیان مسکن واقعی در طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد و توضیح داد: راهبرد ما باید شناسایی و تامین مسکن برای کم برخوردارترین دهک های جامعه باشد.
بیات مانیش گفت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن در سال های اخیر در بحث تامین زمین حرکت های خوبی انجام شده و در این زمینه شاهد الحاق حدود سه هزار هکتار زمین به محدوده شهر بوده ایم که طراحی، تفکیک و آماده سازی شده و حدود 150 هزار واحد مسکونی در این منطقه 3000 هکتاری قابل ساخت است و با توجه به وجود زمین مناسب در استانداری ها، روند انتخاب سازنده و واگذاری زمین به متقاضیان انجام می شود. پس از طی مراحل قانونی انجام شود.
به گفته معاون وزیر راه در امور مسکن، 370 هزار واحد مسکونی تا پایان سال 1404 هجری شمسی تکمیل و تحویل متقاضیان می شود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بحث تامین مالی پروژه های مسکن یکی از مشکلات اصلی طرح نهضت ملی مسکن است، گفت: راهبرد ما در کشور شناسایی و تامین مسکن است. برای شهروندان اقشار کم اقبال جامعه و متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی باید از امتیازات ویژه برخوردار شوند.
وی بیان کرد: اما به طور کلی زیرساخت های طرح ملی مسکن که تحت نظارت وزارت نیرو است باید اجرا شود تا این وزارتخانه یک سوم هزینه های پروژه های آب، برق و فاضلاب را تقبل کند. راه و شهرسازی و همچنین طرح ساخت مسکن در دولت قبل را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
همچنین یوسفی عضو کمیسیون سازندگی مجلس گفت: برای خرید مسکن به ویژه برای اقشار کم درآمد باید سیاست های تشویقی در نظر گرفته شود.
یوسفی گفت: در واقع اگر بخواهیم مشکل بیکاری و اشتغال را حل کنیم باید در پروژه های عمرانی و مسکن سرمایه گذاری کنیم. به همین ترتیب منابع اندک مردم بالغ بر دویست و هفتاد هزار میلیارد تومان به منظور ایجاد فرصت های شغلی و رفع نیاز شش و نیم میلیون خانوار مستاجر از طریق سرمایه گذاری در بخش مسکن و بازدهی جمع آوری شد. تورم به جامعه
یکی از اعضای کمیته عمران شورا با بیان اینکه بهای تمام شده مسکن 60 درصد پرتفوی خانواده ایرانی است، گفت: اتصال مسکن به سایر صنایع و بخش های مختلف اقتصادی باعث شد تا اهرمی برای رشد اقتصادی و کاهش تورم در نظر گرفته شود.
وی گفت: در حال حاضر 6.5 میلیون خانوار در کشور فاقد مسکن هستند و به طور جدی در حال جستجوی مسکن برای مردم هستیم.
یوسفی تصریح کرد: نرخ سود بانکی برای بانک هایی که تسهیلات هدفمند ارائه می دهند به دو و نیم درصد می رسد و در صورت عدم ارائه این تسهیلات از جمله وام مسکن از سوی بانک، نرخ سود آنها را کاهش می دهیم.
خبرنگار: ردا زارعی