اخبار اقتصادی روز

تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت با نوآوری های تکنولوژیکی


به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آناافزایش تولید چاه‌های کم بازده، بهینه‌سازی مصرف سوخت، جمع‌آوری گاز نفت، تکمیل زنجیره ارزش افزوده در صنعت پتروشیمی و نیاز صنعت نفت به مواد اولیه وارداتی از خارج از کشور از جمله تصاویر فناوری صنعت نفت است.

در سال‌های اخیر، پس از تشدید تحریم‌های نفتی ایران، یکی از اقدامات دولت‌ها علیه تحریم‌های نفتی، حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و استفاده از روش‌های مختلف تولید کالا و خدمات در داخل بوده است.

حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان از سال 1388 شکل و شمایلی متفاوت به خود گرفت و از جمله راهکارهای ارائه شده حمایت قانونی از کسب و کارهای دانش بنیان بود. کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که آنچه در دوران تحریم می تواند کشور را به خودکفایی و استقلال برساند و تولید ملی را نیز شکوفا کند، تشویق نخبگان و دانشمندان به نوآوری و تولید تجهیزات، کالا و نرم افزار است.

شورای اسلامی در آبان 1388 قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن دولت و سازمان های دولتی موظف شدند از کسب و کارهای دانش بنیان حمایت کنند. این قانون در جلسه علنی مورخ 14 آبان ماه 1388 تصویب و در تاریخ 28 آبان 1388 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

مزایای حضور دانش بنیان در صنعت پتروشیمی

با توجه به فناوری های پیچیده صنعت پتروشیمی نسبت به سایر صنایع، شرکت های دانش بنیان بیشترین نقش را در توسعه و تکامل فرآیندهای این صنعت خواهند داشت. تولید محصولات با ارزش از خوراک های گازی و مایع در صنعت پتروشیمی و همچنین تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی از مزایای حضور دانش بنیان در صنعت نفت است.

لزوم توسعه صنعت پتروشیمی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر

صنعت نفت

بر اساس پیش بینی کارشناسان نفت، در صورت کاهش افزایش تقاضا برای فرآورده های نفتی، تقاضای جهانی محصولات پتروشیمی سالانه حدود 4.5 درصد افزایش می یابد، بنابراین، فرآورده های نفتی و گازی کشور باید به سمت توسعه پتروشیمی سوق داده شوند. صنعت و ایجاد ارزش افزوده
بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، ظرفیت صنعت پتروشیمی از 90 میلیون تن فعلی در 10 سال آینده به نزدیک به 200 میلیون تن در سال خواهد رسید و دو برابر خواهد شد که نقش تعیین کننده ای در ورود ارز به کشور در دوران تحریم دارد. .

بهزاد محقق حضرتی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و نایب رئیس سابق کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی آنا، گفت: ظرفیت بالایی در بنگاه های دانش بنیان برای جذب ایده و ایده وجود دارد. محصولات بنگاه های دانش بنیان که پیش بینی می شود در بخش های مختلف اقتصادی به ویژه نفت، گاز و پتروشیمی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

ما کارشناسان و نیروی انسانی واجد شرایط مبتنی بر دانش داریم

وی ادامه داد: ظرفیت مورد نیاز برای جذب اهالی دانش در کشور بسیار بالاست و افراد متخصص در این زمینه در کشور وجود دارند و این تعریف را نمی توان به فعالیت های خاص محدود کرد؛ بلکه در این زمینه ظرفیت های زیادی وجود دارد. در مقابل، حضور نهادهای دانش بنیان در تمامی بخش‌های اقتصادی نشان‌دهنده ظرفیت بالایی برای جذب و تکمیل ارزش در صنایع مختلف از جمله صنعت نفت با نوآوری‌های فناوری است.

یکی از نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: هر تولید، دانش، خدمت یا ایده ای که منجر به بهره وری در تولید شود، مبتنی بر دانش خواهد بود، طبیعی است که تفاوت معناداری بین مدیریت سنتی در صنایع با مدیریت وجود دارد. روش‌ها و روش‌ها، در حالی که در کشور ما بر اساس تعاریف فعلی، دانش‌بنیان محسوب نمی‌شوند.

وی گفت: گسترش فعالیت بنگاه های دانش بنیان به چرخه وسیع تری از فعالیت ها می تواند باعث تشویق فعالان بخش های مختلف اقتصادی و دستیابی به رشد اقتصادی بهتر شود.

محقق حضرتی درباره لزوم حمایت دولت ها از کسب و کارهای دانش بنیان گفت: کسب و کارهای دانش بنیان در ایران از ابتدا متولی واقعی نداشتند و زیر نظر وزارت علوم قرار گرفتند. شرکت‌های مستقر، حضور چندین دکتر، استاد و دانشجوی دکتری است که ایده‌ها و خلاقیت‌های متعددی در ذهن دارند و برای تولید آن تلاش می‌کنند، می‌توانند موفق شوند یا شکست بخورند.

یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز معاونی تحت عنوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بررسی و انجام اقدامات لازم برای حمایت از بنگاه های دانش بنیان تشکیل شده است که اگرچه اقدام مناسبی است. ناقص است

گذار به جهتی جدید نوعی فعالیت دانش محور است

صنعت نفت

وی ادامه داد: شرکتی که در ایران پالایشگاه می سازد و تغییراتی در مدیریت ارزش و نظام مهندسی ایجاد می کند که منجر به ارزش آفرینی و بهره وری بهتر پالایشگاه در حال ساخت می شود، کسب و کاری مبتنی بر دانش را انجام داده است، اما با تعاریف کنونی از دانش. – بر اساس رده فعالیت های غیر دانش محور.

محقق حضرتی خاطرنشان کرد: گوگل با همه ثروتی که دارد، یک کسب و کار دانش بنیان است. اگرچه شرکتی به اندازه گوگل در کشور نداریم، اما شرکت های بزرگی داریم که نیازی به منابع مالی و حمایت دولتی ندارند، اما در دسته بندی ها و اپلیکیشن ها دانش بنیان محسوب نمی شوند.

وی خاطرنشان کرد: کسب و کارهای دانش بنیان تنها استارت آپ هایی نیستند که نیاز به حمایت دارند و دارای ایده یا نوآوری هستند و بسیاری از کسب و کارهای موفقی که مدیریت یا محصولات آنها زیربنای رشد و بهره وری و هزینه منابع بوده اند در این دسته قرار می گیرند. .

قراردادهای پیمانکاری برای ساخت پالایشگاه ها در سایر کشورها زمینه ای برای جذب شرکت های دانش بنیان در حوزه نفت و پتروشیمی است.

یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی ایران درباره قراردادهای خرید ایران برای ساخت پالایشگاه در ونزوئلا و توانایی این قراردادها برای جذب کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه نفت و پتروشیمی گفت: طبیعی است که صادرات محصولات فنی و خدمات مهندسی زمینه بهتری را برای جذب شرکت های دانش بنیان فراهم می کند. مشاغل زیادی در این بخش وجود دارد و توانایی مناسبی برای افراد دانش‌محور محسوب می‌شود.

محقق حضرتی افزود: تعریف دانش بنیان در کشور ما ناقص است و به بخش کوچکی از فعالیت ها اشاره دارد. امروزه اکثر صنایع فردی که دارای ابعاد کوچک و بزرگ هستند و از نظر موفقیت با موفقیت یا شکست همراه هستند در دسته دانش بنیان قرار می گیرند اما تعریف جامعی وجود ندارد.کسب و کارهای دانش بنیان.

خدمات و مدیریت نیز باید به عنوان دانش بنیان طبقه بندی شوند

وی افزود: هزاران قطعه در یک پالایشگاه استفاده می شود و هر کدام از قطعات ممکن است توسط چند شرکت تولید شود، اما بخشی از قطعات که در داخل تولید نمی شود و توسط پیمانکار اصلی وارد می شود، مبتنی بر دانش نیست. بنابراین دانش می تواند شامل خدمات نیز باشد. در ایران تولید زیر سقف کارخانه ها و آزمایشگاه ها تولید دانش بنیان محسوب می شود و تولید خدمات به این معنا که دانشی که میلیون ها قطعه را مونتاژ می کند و پالایشگاه می سازد دانش بنیان محسوب نمی شود.

محقق حضرتی ادامه داد: به عبارت دیگر معنای دانش بنیان بودن محدود به تولید کالا است و دانش و خدمات را شامل نمی شود، در حالی که هر یک از این بخش ها می توانند بهره وری ایجاد کرده و ارزش افزوده را افزایش دهند.

یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: تعریف دانش بنیان در کشور ما باید شامل خدمات و دانش باشد و محدود به تولید کالا نباشد. اگر کسب و کارهای دانش بنیان در این تعریف گنجانده شوند، بسیاری از کسب و کارهایی که در حال حاضر در دسته بندی دانش بنیان قرار نمی گیرند، جزو کسب و کارهای دانش بنیان خواهند بود.

حمایت از بنگاه های دانش بنیان و دانشگاه ها هدفمندتر شده است

صنعت نفت

بر اساس این گزارش، طی این سال ها با تشدید تحریم ها، حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان و دانشگاه ها هدفمندتر شده است. سال هاست که رهبران صنعت 110 ساله نفت ایران به این نتیجه رسیده اند که آنچه می تواند این صنعت را در سایه تحریم ها به خودکفایی و استقلال برساند، حمایت همه جانبه از بنگاه های دانش بنیان و نخبگان کشور است. نوآوری در تولید تجهیزات، کالا و نرم افزار.

تقویت اقتصاد نفتی با ارتقای سطح همکاری با بنگاه های فعال دانش بنیان و انجمن های تخصصی مرتبط با صنعت نفت و با ایجاد فهرست بلندبالایی از منابع مورد تایید وزارت نفت شامل بیش از 1400 سازنده واجد شرایط و تامین بیشتر تایید نیازهای صنعت نفت کشور از طریق سازندگان داخلی یکی از اقداماتی است که در سال های اخیر برای جذب کسب و کارهای دانش بنیان انجام شده است.

همچنین ثبت 137 بنگاه دانش بنیان در این سامانه و امضای بیش از 40 تفاهم نامه و قرارداد خرید خدمات و محصولات فناورانه و بومی شده از محصولات بنگاه های دانش بنیان و استارت آپ ها، بیش از 7 مورد هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه های دانش در زمینه پروژه های تکمیلی زنجیره ارزش، بهینه سازی مصرف انرژی، اولین ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، تحول دیجیتال در صنعت نفت، احیای چاه های کم کار و کاهش گاز. فلرینگ از جمله فعالیت های حمایتی وزارت نفت در توسعه تحقیقات و فناوری است و تمامی پروژه ها مورد تایید وزارت نفت و وزارت اقتصاد قرار گرفته و اسامی شرکت های واجد شرایط به بهره برداری ارسال شده است. بانک ها برای پرداخت تسهیلات.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *