رئیس کمیته کشاورزی شورای اسلامی با اشاره به بررسی افزایش قیمت مرغ در جلسه امروز کمیته، خاطرنشان کرد: قرار است وزارت جهاد کشاورزی در هفته آینده قیمت مرغ را تعیین و نرخ آن را تعیین کند. . از سوی دیگر ضمن افزایش تولید مرغ باید بر عملکرد مرغداران نظارت بیشتری داشته باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدجواد عسکری در تشریح جلسه امروز کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار کرد: در جلسه امروز کمیسیون موقت وزارت جهاد کشاورزی شرکت کردیم. افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر به دلیل بی برنامگی در گذشته و لزوم برنامه ریزی برای روزهای پیش رو بوده است. ما معتقدیم برای مدیریت قیمت مرغ، جوجه یک روزه نباید بیرون آورده شود یا زمانی در جوجه ریزی وقفه ایجاد شود.
وی در ادامه گفت: بر اساس برنامه مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال که افزایش تولید و مهار تورم است، وزارت جهاد کشاورزی را در خصوص تولید پروتئین سفید و مرغ مکلف کرده ایم تا مرغداران را برای این منظور هماهنگ کند. تحت هر شرایطی تولید و اقدامات لازم را انجام دهند. آنها همچنین باید جوجه یکروزه را به تولیدکنندگان گوشت مرغ عرضه کنند و اهداف تعیین شده را پیگیری کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: تولید مرغ باید افزایش یابد و نیاز جامعه از این منظر تامین شود. در صورت وجود گوشت مرغ اضافی، آن را منجمد کنید یا در صنایع تبدیلی استفاده کنید یا صادر کنید. برای ما بسیار مهم است که نهاده های دامی مانند ذرت، سویا و جو با برنامه و با قیمت مناسب در اختیار مرغداران قرار گیرد. در این راستا بانک های متولی مانند بانک کشاورزی نیز باید اعتبارات لازم را در اختیار تولیدکنندگان مرغ و پروتئین قرار دهند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قرار است وزارت جهاد کشاورزی طی هفته آینده قیمت مرغ را تعیین و نرخ آن را تعیین کند. وزارت جهاد کشاورزی باید ضمن افزایش تولید مرغ بر عملکرد مرغداران نظارت کند. در روزهای آتی با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با تمامی تولیدکنندگان مرغ اعم از تولیدکنندگان مرغ یک روزه و تولیدکنندگان گوشت مرغ نشستی خواهیم داشت تا محدوده ماموریت هر نهاد مشخص شود. در صورت نیاز تولیدکنندگان به نهاده یا واکسن، در اسرع وقت تهیه و برای تولید مرغ مازاد برنامه ریزی می شود.
وی با اشاره به افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر افزود: معتقدیم نظارتی در تولید مرغ وجود ندارد. برآوردهای ما نشان می دهد مرغ تولیدی در کشور بیش از نیاز داخلی کشور است. بنابراین، سیستم مانیتورینگ باید این موضوع را با دقت بیشتری پیگیری کند تا از بروز مشکل جلوگیری شود. موضوع دیگری که در جلسه امروز مطرح شد، وضع تعرفه بر صادرات محصولات کشاورزی است. بر اساس تصمیمات دائمی برنامه پنجم و ششم توسعه، وضع عوارض گمرکی بر صادرات محصولات کشاورزی خلاف قانون است و هیچ سازمانی حق چنین کاری را ندارد.
وی افزود: از سوی دیگر در بند (س) تبصره 8 بودجه 1401 به این موضوع اشاره شده و هیچ سازمانی حق ندارد تعرفه ها را تعیین کند مگر اینکه 6 ماه پیش از آن اعلام شود. بنابراین اعلام کردیم که هیچ سازمانی حق تعرفه بر محصولات کشاورزی را ندارد و سرپرست وزیر جهاد کشاورزی نیز این موضوع را تایید کرد. هر چه کیفیت تولید را افزایش دهیم و فضای صادراتی را ایجاد کنیم، ارزها علاوه بر اشتغال زایی بیشتر می شود که قطعا در مهار تورم موثر خواهد بود.
وی افزود: بر اساس تحلیل های کمیسیون کشاورزی به شورای قیمت پیشنهاد دادیم که قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۱۷ هزار تومان باشد. خوشبختانه امسال با پیروی از نرخ تضمینی سال گذشته تولید گندم بیشتری داریم و اگر به همین رویه ادامه دهیم، در سال آینده به نقطه خوبی در زمینه خودکفایی خواهیم رسید. با توجه به اقلیم کشور، کشاورزان گندم پس از محصول گندم، محصول دیگری می کارند، بنابراین کشاورزانی که می خواهند محصول دیگری بکارند، برای تهیه نهاده های خود به پول نیاز دارند.
وی در پایان گفت: قیمت گندم و پرداخت پول گندم تاثیری بر تورم نخواهد داشت. گندمکاران باید با پول گندم سایر نهاده های کشاورزی را خریداری کنند، بنابراین تاثیری در مبارزه با تورم نخواهد داشت. بنابراین تاکید می کنیم که مسئولان دولتی و سازمان برنامه و بودجه در دریافت گندم از کشاورزان و پرداخت حقوق به آنها عقلانی و منطقی عمل کنند. در این راستا مکاتباتی با رئیس جمهور، رئیس مجلس و سازمان برنامه داشته ایم تا مطالبات گندمکاران را در اسرع وقت پرداخت کنیم.
انتهای پیام