تکرار فاجعه تلخ سد گتوند با برداشت آب «چمشیر».
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی در این خصوص با بیان اینکه خشک شدن سد چمشیر تکرار فاجعه تلخ سد گتوند خوزستان است، گفت: این سد به هیچ وجه نباید خشک شود. .
ای بی اس نیوز/خوزستان سد «چمشیر» در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهرا در مرحله نهایی ساخت قرار دارد و شمارش معکوس آبگیری آن نگرانی از تکرار فاجعه را دوچندان کرده است. سد بر روی سازند گچساران یعنی همان سازندی که سد گتوند روی آن ساخته شد ساخته شد و باید دید اگر زهکشی شود چه عواقبی برای خوزستان و محیط زیست و کشاورزی و زندگی ساکنانش خواهد داشت.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش انحلال نمک و آهک در آب منطقه بحران زیست محیطی جدی ایجاد می کند، گفت: حدود 80 هزار هکتار از اراضی خوزستان زیر پوشش قرار می گیرد. آب از این سد و در صورت تخلیه و رهاسازی آن از آب سد، قطعاً شاهد تخریب و شور شدن این زمین ها خواهیم بود.
وزارت نیرو باید ابهامات سد چمشیر را برطرف کند
در بستر دریاچه سد چمشیر لایههایی از نمک وجود دارد
انتهای پیام
حسینی گفت: زهکشی از سد چمشیر تهدیدی جدی برای محیط زیست خوزستان به ویژه جنوب شرق خوزستان است و این کاملا صحت ندارد. در حال حاضر و قبل از آبگیری این سد، چشمه های آب شور در رودخانه زهرا وجود دارد که وضعیت این رودخانه را به دلیل روان بودن آن خاص کرده است و آبگیری چمشیر برای منطقه بسیار مشکل ساز خواهد بود.
زهکشی سد چمشیر تهدیدی جدی برای محیط زیست خوزستان است
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی گفت: بر اساس بررسی ها و نظارت کارشناسان، لایه های نمکی در بستر دریاچه این سد و مسیر رودخانه وجود دارد و در صورت زهکشی سد، کیفیت آن بالا می رود. آب رودخانه به طور جدی تحت تأثیر قرار می گیرد و شور می شود. ضمن اینکه با خشک شدن سد چمشیر، فاجعه ای که در تجربه تلخ سد گتوند رخ داد، دوباره تکرار خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت مخزنی سد چمشیر، خشک شدن این سد منجر به حل شدن نمک و آهک در آب می شود و کیفیت آب به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و از این رو به هیچ وجه نباید سد را خشک کرد. و آبگیری آن کاملا اشتباه و مضر است. آن نفرت انگیز است.
سید کریم حسینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با انتقاد از تلاش ها برای برداشت آب از سد چمشیر، اظهار کرد: نمایندگان خوزستان مخالفت خود را با برداشت آب از سد چمشیر به وزارت نیرو و همچنین افرادی که این موضوع را پیگیری می کنند، اعلام کردند. در دولت مطرح است و این سد اصلاً نباید ساخته شود.
وی با بیان اینکه سد چمشیر در مسیر رودخانه زهرا قرار دارد، گفت: متاسفانه این سد ساخته شد، اما مخالفت نمایندگان خوزستان برای برداشت آب از سد همچنان پابرجاست چرا که این مخالفت ها بر این اساس است. با نظارت کارشناسان این حوزه».
وی گفت: متولی این سد وزارت نیرو است و باید شبهاتی را که در خصوص اجرای این سد وجود دارد برطرف کند. باید ببینیم وزارت نیرو چه راه حلی در این زمینه پیشنهاد می کند.
حسینی گفت: تجربه ساخت سد گتوند خوزستان فاجعه دردناک و تجربه بسیار تلخی است که مشکلات زیست محیطی زیادی را در استان به وجود آورده است و اگر این تجربه تلخ با استفاده از آب سد چمشیر تکرار شود، کشاورزی خوزستان قطعا با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و مشکلات زیست محیطی زیادی گریبانگیر استان است.
80 هزار هکتار از اراضی خوزستان تخریب می شود