به گزارش گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا به نقل از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، علیرضا شهیدی با بیان اینکه لیتیوم یک ماده معدنی بسیار ارزشمند است، افزود: در آینده دنیا بر توسعه یافته های وی و توسعه یافته های او تمرکز خواهد کرد. وجود لیتیوم در مناطقی مانند گنبدهای نمکی امکان زهکشی دریاچه برای اکتشاف آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از ذخایر لیتیوم در همه سرشاخه های دنیا موجود است و ربطی به دریاچه ارومیه، قم و … ندارد، خاطرنشان کرد: ذخایر لیتیوم بسیار خوبی در تمام مناطق کشور به ویژه در منطقه وجود دارد. سرشاخه ها، دریاچه قم، خلیج فارس و… شناسایی شده است.
در ادامه معاون وزیر معادن و فرآوری مواد معدنی صامت نیز خشک شدن عمدی دریاچه های کشور مانند دریاچه ارومیه برای استخراج لیتیوم (نوعی فلز قلیایی) را تکذیب کرد.
معاون امور معادن و فرآوری مواد معدنی، خشک شدن عمدی دریاچه های کشور مانند دریاچه ارومیه برای استخراج لیتیوم (نوعی فلز قلیایی) را تکذیب کرد.
absnews
چندی پیش شایعاتی در فضای مجازی منتشر شد که یکی از دلایل عدم توجه کافی به روند خشک شدن این منابع مهم طبیعی و تاخیر در احیای آنها را وجود منابع عظیم لیتیوم در کف این دریاچه ها عنوان می کرد.
absnews
با وجود شایعات مختلف این اتفاق افتاد
سیدرضا محتشمی پور با اشاره به اینکه برخی می گویند دریاچه هایی مانند ارومیه به منظور استخراج لیتیوم عمدا خشک می شوند، گفت:
توجه داشته باشید؛ خشک شدن دریاچه هایی مانند ارومیه، دریاچه نمک قم، بختگان، هامون و جازموریان در ایران که تقریباً از اواخر دهه 1350 پدیدار شده است دلایل متعددی دارد که هر کدام در جای خود قابل بررسی است.
وی تاکید کرد: در صورت تایید وجود لیتیوم در دریاچه ارومیه باید مقیاس اقتصادی برای استخراج آن وجود داشته باشد تا عملیات انجام شود. بنابراین مطالب ذکر شده در فضای مجازی مبنی بر آبگیری دریاچه ارومیه به منظور استخراج لیتیوم به هیچ وجه صحت ندارد و تکذیب می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز