تفاهم نامه سه جانبه بین شرکت سینا فن آوران مندق وابسته به پژوهشکده ابن سینا، پژوهشگاه علوم دامی و معاونت امور دام وزارت جهاد و کشاورزی امضا شد. هدف از این تفاهم نامه تکثیر و حفظ نژادهای بومی در معرض خطر انقراض در کشور است.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیما، به گزارش روابط عمومی پژوهشکده ابن سینا، دکتر محمدمهدی نادری، مدیرعامل شرکت سینافناوران مندج در این زمینه گفت: هدف اصلی ما از این تفاهمنامه شناسایی و افزایش جمعیت گاوهای بومی نژادهای در معرض خطر است. . انقراض بر اساس این تفاهم نامه، پژوهشکده علوم دامی ابتدا نژادهای بومی فوق الذکر را شناسایی کرد و پس از تایید مرکز اصلاح نژاد کشور، قادر به تولید جنین از این نژادها و تقویت جمعیت پایه آنها خواهیم بود.
وی با اشاره به برتری نژادهای بومی نسبت به نژادهای خارجی گفت: نژادهای بومی گاهی نسبت به برخی بیماری ها مقاومت بیشتری دارند و برخی از آنها مانند نژاد سیستانی می توانند از علوفه کم ارزش زیستگاه خود مانند ترب استفاده کنند. ، که برای نژادهای دیگر قابل استفاده نیست. علاوه بر این، برخی از این نژادهای بومی نسبت به شرایط محیطی خود از جمله گرما و رطوبت بالا، بادهای موسمی، گرد و غبار و سرمای شدید بسیار انعطاف پذیرتر هستند.
دکتر نادری در ادامه در خصوص نژادهای خارجی خاطرنشان کرد: نژادهای تجاری که امروزه با شاخص تولید خوب در کشورهای مختلف دیده می شود، نژادهای بومی آن کشورها نیز بوده است که طی یک برنامه اصلاحی سازگاری ژنتیکی و فنوتیپی آنها بهبود یافته است. استقبال قوی توسط پرورش دهندگان این کشور و همچنین سایر کشورها.
به این ترتیب، بسیار مناسب است که ابتدا با استفاده از فناوری های نوین اصلاحی، جمعیت گاوهای بومی کشور را افزایش داده و زمینه اقدامات اصلاحی آنها و سپس با ارتقای توان ژنتیکی آنها در چندین نسل فراهم شود. با حفظ ویژگیهای مطلوب نژادهای بومی، به بهبود ویژگیهای تولیدی و زایشی آنها روی آورد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این طرح پاییز امسال برای اولین بار در کشور در زمینه حفظ و ترویج دام های بومی از نژادهای مختلف اجرا می شود. امیدواریم با انجام این گونه پروژه ها و ارتقای توانمندی های دام بومی کشور ضمن پرهیز از انقراض، توان ژنتیکی و خودمختاری آن را در کشور افزایش دهیم.