وزیر جهاد کشاورزی گفت: 80 درصد واکسن های انسانی، 90 درصد واکسن های دامی و 32 درصد واکسن های طیور در کشور در پژوهشکده واکسن و سرم سازی رازی که یکی از سرمایه های ملی است تولید می شود.
گزارش خبرگزاری صداوسیمامحمدعلی نیکبخت صبح امروز در حاشیه بهره برداری از خط جدید تولید واکسن نوترکیب پژوهشکده واکسن و سرم سازی رازی با حضور خبرنگاران، تصریح کرد: این موسسه یکی از واحدهای اصلی و بزرگترین تولید کننده انواع واکسن است. واکسن در کشور گفت: رازی با راه اندازی این خط تولید و همچنین ساخت آن آمادگی لازم را دارد تا تولید و تحقیقات جدید را در دستور کار خود قرار دهد تا نیازهای اصلی کشور به این محصولات را تامین کند.
امروز در دومین سفر رئیس جمهور به استان البرز و با حضور وزیر جهاد کشاورزی خط جدید تولید واکسن های نوترکیب در پژوهشکده واکسن و سرا رازی راه اندازی شد.
خط تولید واکسنهای نوترکیب جدید یک داستان موفقیت ملی است و ظرفیتی را ایجاد کرده است که در صورت بروز حملات ویروسی و میکروبی مانند کرونا، امکان تولید واکسنهای لازم برای مقابله با آنها و دفاع و حفاظت از مردم شریفمان را در کوتاهترین زمان ممکن میسازد. زمان ممکن زمان ممکن
با این دستاورد ملی، ظرفیت تولید سالانه 200 میلیون دوز نسل جدید واکسن نوترکیب تضمین شده است که نشان از جبران خسارات و پیشرفت سریع در مسیر پیشرفت علمی کشور دارد.
از منظر تطبیقی در سطح بین المللی، کشور علاوه بر خودکفایی در تولید این نسل از واکسن ها، در گروه تولیدکنندگان بزرگ کشورهای اروپایی و آمریکایی قرار گرفته و ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشورها ، مبنای ارزهای خارجی را نیز فراهم کرد.
همزمان با راه اندازی خط تولید واکسن های نوترکیب جدید، ساختمان تحقیق، توسعه و تولید واکسن های نوترکیب و نسل جدید به بهره برداری رسید.
این ساختمان برای تولید واکسن های پروتئین نوترکیب ساخته شده است که به عنوان بهترین و ایمن ترین واکسن های نسل بعدی در جهان معرفی می شوند.
نخبگان صنعت واکسن کشور با بهره برداری از این ساختمان می توانند با استفاده از امکانات این مجموعه محصول خود را به مرحله تولید و بازاریابی برسانند.
در ساخت این پروژه از صفر تا صد تمامی اصول و ضوابط GMP جهانی و استانداردهای اروپایی رعایت و اجرا شده است و مقدمه ای برای همکاری مشترک جهانی است.
تجهیزات و دستگاه های نصب شده در این ساختمان از معتبرترین شرکت های تولیدی خریداری شده و از آخرین فناوری های روز صنعت واکسن سازی استفاده شده است.
هزینه ساخت این ساختمان و خط تولید آن 450 میلیارد ریال و سه میلیون یورو بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی در سفر یک روزه خود به البرز برنامه های دیگری از جمله بازدید از مزرعه لبنیات افضلیان نظرآباد، بازدید از واحد پیوند کشت بافت و تولید نهال شرکت بیوتکنولوژی و رشد پایدار و بهره برداری از طرح توسعه واکسن را دارد. متعلق به شرکت ویرواکسن شایا در نظرآباد است و فعالیت شرکت آکامپور تولید شیرخشک در نظرآباد می باشد.