دبیر انجمن صنایع نساجی ایران مصرف سالانه پارچه کشور را حدود 600 هزار تن دانست که 75 درصد آن در داخل تولید می شود.
آقای سید شجاع الدین امامی رئوف در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تخصصی خبرگزاری صداوسیما افزود: در سال 1402 تقریباً 490 هزار تن انواع پارچه در کشور تولید شد که 75 مورد صد مورد نیاز بازار را پوشش می دهد. و 145 هزار تن از نیاز بازار وارد شد.
وی با بیان اینکه ارزش واردات پارچه کشور در سال 1402 حدود 750 میلیون دلار برآورد شده است، گفت: از این میزان 105 هزار تن معادل حدود 580 میلیون دلار مربوط به پارچه های تاروپودی از الیاف مصنوعی است و پس از آن، پارچه های خشن. با وزن حدود 11 هزار تن و ارزش دلاری 62 میلیون دلار وارد کشور می شود.
دبیر انجمن صنایع نساجی حذف ارز ترجیحی برای واردات پارچه از فروردین ماه امسال را مهم دانست و افزود: این محدودیت تنها مربوط به سطح تعرفه پارچه های چروک است که تنها یک دهم حجم کل محصولات کشور را به خود اختصاص می دهد. . بازار پارچه است و محدودیتی برای واردات انواع پارچه وجود ندارد.
رئوف همچنین کل واردات در صنعت نساجی و پوشاک را چهار برابر صادرات این صنعت دانست و گفت: در سال 1402 تقریباً 2 میلیارد و 200 میلیون دلار واردات در صنعت نساجی و پوشاک به ثبت رسیده که شامل خام اولیه می شود. مواد و مواد. واسطه می شود و از سوی دیگر مجموع صادرات در ردیف تعرفه این صنعت 550 میلیون دلار تخمین زده می شود که عمده آن مربوط به صادرات فرش و قالی مکانیکی است.
وی نرخ متغیر ارز را یکی از مشکلات جدی تولیدکنندگان خواند و گفت: نرخ متغیر ارز تنها مشکل صنعت نساجی نیست بلکه مشکل اصلی همه صنایع است. در حال حاضر تفاوت ارز ترجیحی با ارز معامله زیاد است و این به معنای مجازات صادرات و تشویق واردات است.
دبیر انجمن صنایع نساجی ادامه داد: در خصوص ارز ترجیحی، نظر انجمن صنایع نساجی بر ایجاد وحدت در کل زنجیره این صنعت یعنی تک نرخی شدن ارز است. به گونه ای که ارز ترجیحی به هیچ صنعتی تعلق نگیرد.
رئوف اضافه کرد: انجمن صنایع نساجی به وزارت حراست پیشنهاد داد که در خصوص تخصیص ارز برای تعرفه واردات در صنعت نساجی شفاف سازی شود تا مشخص شود افرادی که وارد کرده اند تاجر یا تولیدکننده بوده اند. زیرا بیشتر واردات در این صنعت توسط افرادی غیر از تولیدکنندگان انجام می شود.
وی همچنین به میزان سرمایه گذاری های انجام شده در این صنعت اشاره کرد و افزود: سالانه حدود 340 تا 400 میلیون دلار در زمینه خرید تجهیزات و انتقال فناوری در این صنعت سرمایه گذاری می شود و در سال های اخیر سازندگان بحث بازسازی و نوسازی انواع مختلف را مطرح کردند. محافل تولیدی اقدامات موثری انجام داده اند تا از واحدهای تولید الیاف مصنوعی و پنبه گرفته تا واحدهای رنگرزی، چاپ و تکمیل، در حال حاضر پاسخگوی نیاز بازار داخلی باشند.