به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این نشست حمیدرضا جعفریان گفت: این نشست خبری به بهانه روز ملی سینما و همچنین پایان نیمه اول سال برگزار شد، عملکرد و عملکرد ما باید مورد ارزیابی قرار گیرد و هستیم. آماده شنیدن انتقاد با آغوش باز ما نه مثل کسانی هستیم که به مناسبت روز ملی سینما برای سینمای ایران فاتحه می خوانند و نه مثل کسانی که وضعیت فعلی سینمای ایران را مساعد می دانند. سینما دغدغه ماست و فکر می کنیم با وضعیت ایده آل فاصله داریم و هنوز هویت خود را به عنوان یک حوزه هنری می شناسیم که فکر می کنم هویتی است که همه می شناسند. سینما علاوه بر امید آفرینی و در این سال ها سعی کرده ایم سینمای قهرمان محور را در دوره جدید و ارزش آفرینی خانوادگی مد نظر قرار دهیم و باید بگویم همه اینها مولفه های هویتی حوزه هنری بوده است.
جعفریان تاکید کرد: یکی از اهداف ما در دو سه سال گذشته سینمای قهرمان محور است و شعار سازمان سینمایی سوره را “این داستان قهرمان دارد” انتخاب کردیم. برای امسال 6 فیلم داریم که سعی کردیم قهرمانان رنگارنگی داشته باشیم و این آثار را به عنوان نمونه و الگوی سینمای ایده آل ارائه کنیم. تمام این 6 اثر با مشارکت نهادهای مختلف ساخته شد و سعی کردیم در فضای طراحی با آثار دیگر نهادها همراهی و همدلی داشته باشیم و خود پیشگام نباشیم و تلاشمان این بود که تنوع در ژانر و فضا داشته باشیم. از فیلم ها امسال فیلم «صبح اعدام» را داریم که آخرین روزهای فیلمبرداری خود را می گذراند، فیلم «شهید شیرودی» را در دست داریم، علاوه بر موضوع و ژانر سعی کردیم در هنرمندانی که داریم تنوع داشته باشیم. با و با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان کار کنیم و یک فیلم کودک خواهیم داشت که فضایی قهرمان محور دارد و این سومین فیلم امیرعباس ربیعی است که با مشارکت شهرداری تهران ساخته می شود. سازمان فرهنگی هنری با محوریت زلزله بم. ما دو فیلم انیمیشن داریم و سعی می کنیم حداقل یک فیلم انیمیشن در سال داشته باشیم. امسال دو کار انیمیشن در دست ساخت است که هر کدام دارای قهرمان هستند. انیمیشن «مسافر گانوگا» با همکاری بخش خصوصی و صندوق سپهر تولید شده است. «رویاشهر» اثر دیگری است که هنوز به جشنواره کودک ارسال نکرده ایم، اما «مسافر گنوگا» را به جشنواره فرستاده ایم. نیمی از کارهای ما در حوزه کودک و نوجوان است و علاوه بر فیلم سعی در ساخت سریال و سریال تلویزیونی نیز داشته ایم و در حال حاضر در مرحله پیگیری ساخت دو سریال تلویزیونی با مخاطب نوجوان هستیم. سریال دیگری که فکر می کنم اواخر امسال منتشر خواهد شد و آماده تولید است. در گذشته این حوزه کمتر درگیر سریال بود و از دو سال پیش با جدیت بیشتری در این عرصه شروع کردیم و سال گذشته دو کار «سوران» و «کتب اعظم» داشتیم.
وی درباره برگزاری جشنواره فیلم «صد» گفت: جشنواره «صد» سال گذشته پس از چندین سال برگزار شد و امسال نیز این جشنواره دوباره برگزار می شود و حدود دو سال است که تلاش کرده ایم ساخت فیلم کوتاه جدی تری انجام شود. فیلم های. آثار خاصی تولید شده و فراتر از فرآیند تولید، سعی کرده ایم از استعدادها نیز حمایت کنیم.
وی افزود: تصمیم گرفتیم از ادارات استانی توان مدیریتی و رهبری خود را گسترش دهیم، از نهادسازی استفاده کنیم و هنرمندان جوان بیشتری را معرفی کنیم. حدود 13 استان را بررسی کردیم و 8 استان را انتخاب کردیم تا به طور جدی وارد نهادسازی شویم و با این نهادها بتوانیم مسیر تولید را در شهرستان ها گسترش دهیم و در قالب باشگاه های فیلم تعامل داشته باشیم و به استودیوهای تولیدی توجه کنیم که همه این رویدادهای جوانان را برگزار می کنند. مرکز سوره تعیین شده است.
رئیس سازمان سینمایی سوره افزود: برای توسعه زیرساخت ها برنامه چهار ساله داشتیم و در سه سال اخیر ظرفیت سینماهای ما تقریبا دو برابر شده است و به فاز بعدی توسعه زیرساخت ها خواهیم رفت. به زودی. ضمناً با هدف پاسداشت بزرگان سینما و توجه به مستضعفان، سومین دوره از شب فیلم سوره را امسال برگزار می کنیم.
جعفریان تاکید کرد: ما از ابتدا درگیر همه پروژه ها بوده ایم و تمام مراحل به صورت رفت و برگشتی با تهیه کنندگان آثار انجام می شود. فیلم «شهید شیرودی» را آقای ولی نژاد به ما پیشنهاد کردند، ایده زلزله بم را آقای ربیعی به ما رساندند و از سال گذشته با ایشان تعامل داشتیم. آقای افخمی نویسنده پروژه “شب اعدام” است. «باغ کیانوش» نیز اثری است که حقوق اقتباس آن از ابتدا توسط هوسه خریداری شد. ما سعی کرده ایم سبد کاری متنوعی داشته باشیم و یکی از کارنامه های متنوع ما مربوط به فیلمسازانی است که با آنها کار کرده ایم.
وی افزود: علاوه بر بهروز افخمی با فیلمسازان حرفه ای دیگر نیز همکاری داریم و خانم عاج، آقای شعیبی و مهدی جعفری کارگردانانی هستند که با آنها کار می کنیم. آقای افخمی ترجیح داد با ما همکاری کند و فکر میکنم او جلوتر از بسیاری از سینماگران فیلمسازی است و یکی از دلایلی که برای همکاری در این پروژه موافقت کرد، فیلمنامه خوب «صبح اعدام» بود.
جعفریان افزود: فیلمی که دیده نشود ارزش ساختن ندارد، ما فیلم را برای آرشیو نمی سازیم و فیلم باید دیده شود. ما فیلم هایی مثل «گروه دختران» و «مصلحات» را در اکران سینما داشته ایم و اگر با فیلم های پرفروش مقایسه کنید تحلیل خواهید گرفت اما فیلم را نباید فقط در گیشه دید و باید ابعاد دیگر را هم در نظر گرفت و دید. که علاوه بر گیشه، این فیلم در ادامه مسیر عرضه و نمایش چقدر فروخته و دیده شده است.
وی درباره عملکرد بخش خصوصی در سینمای ایران بیان کرد: سینما همچنان در دست بخش خصوصی است و معتقدان به رونق این رونق را ثمره تلاش بخش خصوصی می دانند و این امر خوبی است که بخش خصوصی وجود دارد .
جعفریان در پایان گفت: در حوزه هوش مصنوعی هم کاری انجام دادیم که بسیار جدید است و روی این شماره سریال سرمایه گذاری می کنیم. البته هوش مصنوعی بسیار رایج شده است و ما نمی خواهیم در این زمینه حریصانه کار کنیم. هوش مصنوعی یکی از ابزارهایی است که هنوز در دنیا به این اندازه شکوفا نشده است.