تولید 250 میلیون اصله نهال
11:28 – 20 ژوئیه 1403
نقی شعبانیان معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور وی در گفتگو با ای بی اس نیوز گفت: حدود 237 میلیون اصله نهال در سازمان منابع طبیعی و بخش خصوصی و دولتی و 62 میلیون اصله نهال در سازمان باغبانی تولید شد که 200 میلیون اصله نهال در بخش دولتی بود. در چارچوب ساماندهی منابع طبیعی کشور و کاشت آن توسط بخش خصوصی.
به گفته وی، برآوردها حاکی از آن است که در دومین سال از اجرای طرح میلیاردی، 250 میلیون اصله نهال تولید خواهد شد که 130 میلیون اصله در بخش دولتی و 120 میلیون اصله در بخش خصوصی تولید شده است در بخش خصوصی، و این روند تا رسیدن به کاهش های خاص ادامه خواهد داشت.
احیای 126 نهالستان تخصصی جنگل ضمن اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت
وی با بیان اینکه نهالستان های جنگلی خوبی در کشور داریم، افزود: برخی از نهالستان ها به بیش از 50 سال پیش برمی گردد و در حال حاضر 126 نهالستان تخصصی جنگل داریم و در کشور کم هستند که نهالستان هایی با این ساختار دارند. اما به دلیل مشکلاتی که این مهدها قبل از سال های 1401 و 1402 داشتند، تخریب شدند و به دلیل قرار گرفتن در مناطق خوب شهر با توسعه شهرها، طمع این مهدها از سوی نهادها و سازمان ها زیاد شد. خوشبختانه یکی از مزایای مهم طرح مردمی برای کاشت یک میلیارد درخت، احیای این نهالستان هاست تا نهالستان های فرسوده ای نداشته باشیم.
معاون امور جنگل ها با اشاره به مشکلات و محدودیت های پیش روی کاشت یک میلیارد درخت افزود: در حال حاضر یک سری محدودیت اعتباری در زمینه تولید نهال داریم و تمام تلاش خود را می کنیم تا با این طرح جلو برویم و با آن مواجه نشویم. یک بن بست با این حال، مشکلات اعتباری موضوع مهمی است که وجود دارد.
وی ادامه داد: هدف اولیه این طرح جریان سازی بود و اکنون روندی که پیش آمده این است که کاشت نهال انجام می شود اما با وجود احیای نهالستان ها به دنبال هجوم درختکاری، همچنان در نهال عقب هستیم. تولید و کشت نهال. در سالهای 68 تا 73 حدود 720 میلیون اصله نهال در نهالستانهای دولتی تولید کردیم که با موفقیت در مزارع کشور پخش شد، اما متأسفانه در برنامه ششم این میزان به 150 میلیون نهال کاهش یافت که باعث افزایش بسیاری از مشکلات زیستمحیطی شد.
توسعه جنگل و درختکاری راه حلی برای مشکلات زیست محیطی است
وی علاقه به توسعه جنگل و درختکاری را راه برون رفت از مشکلات زیست محیطی دانست و افزود: توسعه جنگل و درختکاری نیازمند حمایت مالی است چرا که طبق آمار از 237 میلیارد تومان مصوبه طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت، اما تاکنون 5 میلیارد و 500 میلیون تومان به صورت نقد و حدود 43 میلیارد تومان به صورت اسناد خزانه تخصیص داده اند که کافی نیست. سال دوم است که خط اعتباری داریم، مدیران قدم می گذارند و دستگاه های مختلف کمک می کنند، اما نیاز به حمایت بیشتری داریم. بنابراین پیش بینی می شود 100 میلیارد تومان به طرح حفاظت اختصاص یابد.
این مسئول با تاکید بر اهمیت کاشت یک میلیارد درخت در کشور افزود: باید همواره مراقب درختان در زمین باشیم چرا که مشکلات زیست محیطی متوقف نشده است و طبیعی است که با توسعه صنعت و صنعت مشکلات بیشتر می شود. افزایش جمعیت که منجر به کاهش سهم سرانه جنگل ها می شود.
وی با اشاره به اینکه در افزایش سهم سرانه جنگل ها بسیار عقب هستیم، گفت: طبق ماده 22 قانون هوای پاک سرانه فضای سبز شهری باید ظرف 10 سال به 15 متر مربع برسد در حالی که سرانه فعلی باید به 15 متر مربع برسد. سهم 10 متر مربع است و به نظر می رسد عقب ماندگی نیز طبق ماده 15 قانون افزایش سرانه بهره وری جنگل ها باید به 22500 متر مربع برسد در حالی که اکنون 1700 متر مربع است. بنابراین قرار بود ظرف مدت 10 سال این مساحت بسته به شرایط اقلیمی به 2500 مترمربع برسد و هنوز خیلی عقب هستیم.
خبرنگار: آزاده محبی