13:28 – 26 جولای 1403
فاضل خرم در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با اجرای قرارداد تولید به دنبال حفظ ذخایر دامی مولد و ژنتیکی بودیم که خوشبختانه رشد 50 درصدی زاد و ولد و تولید را به دنبال داشت که منجر به افزایش جمعیت شد. 55 میلیون گوسفند به دنیا آمدند که بخشی از نیازهای جامعه را پوشش می دهد.
به گفته وی، اجرای قراردادهای تولید دام باعث شد که بادیه نشینان دام مولد خود را حفظ کنند و بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار طی 3 ماهه امسال، تعداد دام سبک به 72 میلیون رأس شامل 52 میلیون و 790 هزار راس گوسفند رسید. . بره و بیشتر. در بین 17 میلیون بز و بز، این موضوع باعث ایجاد نقطه امید در جامعه شده است.
خرم با بیان اینکه عرضه دام عشایری از 30 تیرماه آغاز شده است، تصریح کرد: عرضه دام در ماه های مرداد و شهریور به اوج خود می رسد و پیش بینی می شود در صورت عدم دخالت سایر عوامل، قیمت دام و گوشت افزایش یابد. کاهش می یابد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های بادیه نشین درباره آخرین جزئیات قرارداد تولیدات دامی افزود: وزیر جهاد کشاورزی بر اساس یک میلیون و 500 هزار راس دام دومین قرارداد را با بادیه نشینان صادر کرد که در خصوص تحویل دام استعلام ارسال شد. از ذخایر راهبردی به وزیر داده می شود و پیش بینی می شود از اول مردادماه قراردادی به مبلغ 1.5 میلیون گاو منعقد شود.
با اجرای قرارداد تولید، تولید گوشت افزایش می یابد
وی با بیان اینکه با اجرای قرارداد تولیدات دامی میزان تولید تا پایان سال 15 درصد افزایش می یابد، افزود: بر اساس انتظارات ارائه شده با اجرای قرارداد تولید 3 میلیون تن دام، 27 هزار تن به تولید 195 هزار تنی گوشت در سال های گذشته اضافه می شود که رقم بالایی است.
خرم ادامه داد: در طول برنامه 5 ساله انتظار داشتیم با اجرای 6 میلیون راس تولیدات دامی قراردادی حداقل 60 تا 70 هزار تن به تولید گوشت کشور اضافه شود تا سهم تولید بادیه نشین افزایش یابد. . بیش از 250-260 هزار تن. بنابراین اگر سایر بخش ها تولید را افزایش ندهند، عرضه گوشت کشور حداقل از طریق جامعه بادیه نشین بین 20 تا 30 درصد افزایش می یابد.
دغدغه عرضه گوشت قرمز در کشور نداریم
وی درباره میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای قرارداد تولید دام گفت: اکنون واقعیت این است که در ازای 3 میلیون سرمایه به 3 هزار میلیارد تومان نیاز داریم که 1500 میلیارد تومان آن در ابتدای قرارداد باید پرداخت شود و شما همیشه سپرده ای برای دولت داشته باشید تا برای ما فراهم کند و اگر این کار انجام نشد، می توانند ما را به بانک کشاورزی معرفی کنند تا بتوانند وام های ارزان قیمت را به جامعه بادیه نشین بدهند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های دام عشایری با تشریح اینکه دام عشایری با قیمت حاشیه بازار از آنها خریداری می شود، گفت: اکنون دام عشایری به قیمت بازار از آنها خریداری می شود اما به دلیل افزایش تولید و عرضه نسبت به قیمت بازار. تقاضا بازار متعادل است و تنها زمانی قیمت بالا می رود که تقاضا بیشتر از عرضه باشد یا ارزش ارز به دلیل شرایط تورمی کمتر باشد، اما خوشبختانه در شرایط فعلی جای نگرانی برای عرضه وجود ندارد. گوشت قرمز در کشور
خبرنگار: آزاده محبی